Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Varvsstaden
Solhöjdsgatan 25
2 495 000 kr utgångspris
Avgift: 2 476 kr
inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 34 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1.5
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Nyproducerad 1:a med söderbalkong i Brf Varvskajen!

Nu finns det möjlighet att förvärva denna nyproducerade 1:a i Brf Varvskajen. Här erbjuds en välplanerad våning med kök och vardagsrum i öppen planlösning, smart sovalkov, badrum med tvättmöjligheter samt härlig balkong i söderläge med fri utsikt mot kanalen. Tack vare den fantastiska planlösning får man alla funktioner smart planerat. Läget är svårslaget med närhet till hav och härliga grönområde samtidigt som det även finns ett brett serviceutbud precis utanför dörren med matbutiker, caféer samt restauranger. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss upp till tredje våningen och vi välkomnas in till en trivsam hall som erbjuder bra förvarings- och avhängningsmöjligheter. På golvet ligger mattlackad och vitpigmenterad ekparkett och väggarna är vita.

Kök:

Härnäst når vi köket som är placerat i öppen planlösning med allrummet. Köksluckorna i ljusgrått kombineras fint med den ljusgråa bänkskivan i laminat med terrazzomönster som flyter samman upp mot väggfront. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, diskmaskin och kombinerad kyl och frys. På golvet ligger mattlackad och vitpigmenterad ekparkett och väggarna är vita. Härifrån tar vi steget ut till den härliga balkongen i söderläge med plats för olika möblemang och som bjuder på en fri utsikt ut över kanalen.

Allrum:

Den öppna planlösningen mellan kök och allrum ger rummet utmärkta förutsättningar för möblering. Ett lättmöblerat rum, vars kvadratmeter rymmer såväl matbord och soffhörna. Stora fönsterpartier skapar ett rikligt ljusinsläpp som också gör att rummet upplevs ännu större. Sovalkoven utgör en egen del och skiljs av något från allrummet och här finns plats att möblera en säng i större storlek.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljusgrå klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork och dusch. Här är även bekvämt inrett med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och vägghängt skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

C1202

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i förening:

1.08999 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Träförrådet 4 i Malmö

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 59 kWh/m²/år
Energiklass: B
Primärenergital: 54 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-04-25

Förening

Namn:

Brf Varvskajen

Organisationsnummer:

769636-4335

Allmänt om föreningen:

Brf Varvskajen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 56 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns en stor gemensam takterrass utrustad med möbler och pergola för sommarens alla tillställningar. I föreningen finns även en gemensam gård med pergola, sittplatser och grillplats. Cykelparkeringar finns under tak på gården. Cykelplatser finns även i källare. På gården finns en verktygsvägg för enkel cykelservice.
Miljörum med källsortering finns i fastigheten.

Nyttjandet och skötseln av gården delas med grannföreningen Brf Varvskajen 2.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inget eget garage. 77 P-platser garanteras i kommande P-hus på andra sidan kvarteret, dessa platserna delas med Brf Varvskajen. I väntan på att detta färdigställs, om det ej är klart till inflyttning, tillhandahålls markparkering bredvid kvarteret.

Gemensam bilpool finns att tillgå med 2 elbilar som ingår i kvarteret inklusive laddstation via Ourgreencar och även cykelpool finns med 2 el-lådcyklar.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple-play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har gemensam el, den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till avgiften tillkommer följande tillägg:
Telia Triple Play: 169 kr/månad
Föreningen har gemensamt el abonnemang, man debiteras utefter sin faktiska förbrukning månadsvis.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 1,09 (1,08999% i föreningen)
Inga vidare specifikationer har angivits.

För mer info besök gärna: https://peabbostad.se/projekt/skane/kv-varvskajen/

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Här finns en unik möjlighet att skapa en attraktiv stadsdel med en spännande mix av kulturhistoriskt värdefulla miljöer och moderna stadsmiljöer.
Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Nybyggnation pågår i den sydvästra delen och omvandling av flera äldre byggnader är i gång. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden. Just nu pågår planeringen för ett gång-, cykel- och busstråk som ska koppla samman Västra Hamnen och stadskärnan.
Marken ägs av Varvsstaden AB, som planerar att bygga cirka 2500 bostäder tillsammans med lokaler för handel och kontor, restauranger och caféer, grundskola och förskola.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.