Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Värnhem
Värnhemsgatan 15
1 695 000 kr
Avgift: 3 803 kr
inkl. värme, vatten och tv-kanaler. Obligatoriskt tillägg om 59 kr/månad tillkommer för internetuppkoppling.
Boarea: 51 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja
 

Drömmig tvårummare med attribut från 30-talet!

På våning 4 med hiss i den gula, tidstypiska 30-talsfastigheten belägen på Värnhemsgatan 15 finner vi denna tjusiga bostad. Ett rymligt boende där vi bjuds på karaktäristiska drag som väl tilltagen takhöjd, lamprosett och vackert burspråk med ett fantastiskt ljusflöde som sveper över fiskbensparketten. Här bor vi med gott om förvaringsmöjligheter och med ett modernt kök i harmoniskt grönt som möter ett helkaklat badrum i samma stuk och skapar en extra enhetlig känsla genom hela lägenheten. Varmt välkomna att längta hem till denna lägenhet där vi har härliga restaurang- och caféutbud runt hörnet samt goda kommunikationer!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Sandra Kvant
0707-74 48 82 sandra.kvant@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Entré:

Från bottenplan kan vi enkelt nå fastighetens bekväma hiss för att ta oss upp till fjärde våningen. Här stiger vi in i lägenheten för att mötas av ett mörkare parkettgolv och perfekt med plats för både avhängning i inbyggd garderob samt extra förvaringsmöbel. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå ton som går enhetligt genom hela lägenheten.

Kök:

Kökets stommar är målade i en harmonisk grön ton och utrustad med vask, spis, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Ovanför bänkskivan i svart sten har vi vitt kakel som stänkskydd och extra förvaring finner vi i den inbyggda hyllan.

Sovrum:

Sovrummet har samma mörka parkettgolv och ljusgrå väggar som i tidigare omnämnda delar av lägenheten. Här får vi plats med säng, tillhörande sängbord och även större garderob. Detta rum har ett fantastiskt fint fönster med vackra fönsterbrädor i sten.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är i ståtlig karaktär med sin tjusiga fiskbensparkett, fönster i burspråk som släpper in solens alla strålar och sin tilltagna takhöjd. Här får vi plats med både soff- samt matsalsmöblemang perfekt för att arrangera större bjudningar.

Badrum:

Badrummet är i helkaklad karaktär med vitt kakel och mörkgrå klinker. Här har vi WC, dusch, handfat med kommod i samma färg som köket går i samt spegel med infällda spotlights.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

241/0

Andel i årsavgift:

0.88431 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929-1939

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX system

Ventilationsbesiktning:

Ej besiktigad

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 122 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-10-24

Förening

Namn:

Brf Kaprifolen

Organisationsnummer:

769613-0389

E-post adress:

styrelsen@brfkaprifolen.net

Allmänt om föreningen:

Brf Kaprifolen är en äkta förening som har varit verksam sedan 2005 och äger och förvaltar fastigheterna Brage 8, 11 och 13. Föreningens adresser är Värnhemsgatan 15, Nobelvägen 80 och 82 samt Sallerupsvägen 14, 16, 18. Det finns totalt 90 lägenheter, varav 6 är hyreslägenheter samt även 5 hyreslokaler. Tomten är friköpt, föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvalning sköts av HSB.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har en härlig innergård som samtliga trappuppgångar delar. Här finns sandlådor, rutschkana, utemöbler och grill. I källaren finns styrelserum och cykelrum. I föreningen finns pingis- och biljardrum och verkstad för hobbysnickerier. Miljörum finns i passagen Värnhemsgatan 15, Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18, Sallerupsvägen 14. Föreningen erbjuder 4 gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren på Nobelvägen 82, Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18 och Sallerupsvägen 14.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via Tele2, ett basutbud ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till fiberoptiskt bredband via Telenor (En startavgift från Telenor tillkommer). Från och med mars 2022 har föreningen bytat bredbandsleverantör till Bahnhof och därmed sänka kostnaden för bredbandet.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
1987-1988 byttes elstigare, vatten- och avloppsstammar i kök samt badrum byttes, samtliga fönster byttes och hiss installerades.
2006 tvättades fasaden, tak målades, samtliga filter i ventilationssystemet byttes och vatten- och avloppsstammarna spolades.
2007 installerades portlås och nya tvättmaskiner.
2008-2009 byttes torktumlare och torkskåp ut i samtliga tvättstugor.
2010 installerades elbelysning med sensorer i trappuppgångarna.
2011 målades ytterdörrarna om.
2012 renoverades tvättstugorna, underhåll genomfördes på värme- och ventilationssystemet och ny portbelysning installerades.
2014 innergårdsfasaden på Värnhemsgatan 15 och Nobelvägen 82 renoverades, OVK-besiktning utfördes och samtliga vatten- och avloppsstammar spolades.
2014-2015 utfördes reparation av ventilationssystemet och installation av fläktar i en del lägenheter och en viss renovering av hyresrätterna gjordes.
2016-2017 utfördes omfogning och rengöring av fasaderna på Sallerupsvägen 18, Nobelvägen 80, Nobelvägen 82 och Värnhemsgatan 15.
2017 sålde föreningen en av hyresrätterna, avloppsstammarna spolades och nytt golv installerades i hissarna på Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18, Sallerupsvägen 16 och Sallerupsvägen 14.
2018 installerades råttstopp, hissarna renoverades och dörrar samt fasaddetaljer målades.
2019 slutfördes relining av stammarna i källaren och hissar på Värnhemsgatan 15 och Nobelvägen 82 byttes.
2020 utfördes en uppfräschning av innergården och OVK påbörjades.
2021 utfördes en energideklaration och ett gemensamt elavtal införskaffades.

Planerat underhåll:
Hissarna ska renoveras och det ska göras rensning i ventilationen. Tidsplan är inte satt än.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner delat ägande förutsatt att den som ska bo i lägenheten äger minst 10%.

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% från och med 2022-04-01. Föreningen har som ambition att göra indexhöjningar med någon procent varje år för att avsätta pengar till framtida underhåll.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:


För mer information besök www.brfkaprifolen.net

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Kontaktuppgifter via hemsidan

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Värnhem är en central stadsdel i Centrum. Området ligger mellan Föreningsgatan och Nobelvägen, sydväst om Sallerupsvägen. Den norra halvan består främst av hyreshus från 1920- och 1970-talet, medan den södra delen snarast är en del av Sorgenfri industriområde.

Värnhem avser i dagligt tal ett större stadsområde som består av kvarteren kring Värnhemstorget, begränsat av Drottninggatan, Hornsgatan, Nobelvägen och Exercisgatan.

Bor man på Värnhem så är en av fördelarna just kommunikation. Här är promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Stora knutpunkten kring Värnhemstorget finner vi här och här finner man bussen som tar en dit man vill. Lätt access till motorvägen mot Lund och ut på ringvägarna finns från och till området.

För tågpendlaren så är resan till Triangeln eller centralstationen inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget på Värnhem där vi finner ett rikligt utbud av restauranger och caféer. Här kan man avnjuta sushi, en välgjord steak, brunchhak, samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett fantastiskt utbud.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera. Utöver närheten till torghandel och alla spännande närbutiker så har man norr om Värnhemstorget det exklusiva köpcentret PLAZA med biografer, affärer och restauranger.

Områdets skola är Rörsjöskolan (1-9), (byggd 1899) och här finns Rörsjöns och Lärkträdets förskolor. Den tidigare Värnhemsskolan och Värnhemstorget ligger i delområdet Rörsjöstaden.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder. Garage finns även att hyra runt omkring, bland annat i köpcentrumet PLAZA.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.