Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Värnhem
Zenithgatan 1A
2 195 000 kr utgångspris
Avgift: 2 856 kr
inkl. bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer om 943 kr/månad för värme och 429 kr/månad för vatten. Total månadsavgift är 4228 kr.
Boarea: 68.3 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2.5
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
 

Ljuvlig våning på lugnt läge invid Värnhem!

Nu finns chansen att förvärva denna fantastiska pärla på Zenithgatan 1A i en ståtlig 1920-tals fastighet. Här kan man inte annat än tala om en elegant och klassisk skönhet, där en imponerande takhöjd samt de tidsenliga attributen så som spröjsade fönster och takrosetter återfinns i hela våningen och förutom detta erbjuder våningen ett stilrent kök, helkaklat badrum och två väl tilltagna rum i fil som kan användas som vardagsrum och sovrum. Här bor man i en stabil och välmående förening med närhet till Värnhemstorget och dess utbud av närservice samt kommunikation. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar oss upp till tredje våningen och här välkomnas vi in till en härlig våning som möter oss med charmigt brädgolv, ljusa väggar och taket kläs av en smyckande takrosett. Här erbjuds bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor och utmärkta förvaringsmöjligheter får vi i dubbla klädkammare. Det finns dessutom plats att möblera fristående förvaringsmöbler för den som önskar.

Vardagsrum:

Till vänster om hallen finner vi två väl tilltagna rum i fil, varva det ena används som vardagsrum och det andra som sovrum. Vardagsrummet möbleras gärna med en skön soffgrupp och mer därtill. På golvet ligger brädgolv, väggarna är ljusa och i taket finns en vacker takrosett. Den gedigna takhöjden tillsammans med det härliga ljusinsläppet ifrån de stora fönsterna skapar en luftig och härlig atmosfär.

Sovrum:

Från vardagsrummet, via vackra skjutdörrar tar vi oss sedan vidare in till våningens sovrum som med enkelhet möbleras med dubbelsäng och tillhörande möbler utefter önskemål. På golvet ligger brädgolv, väggarna är ljusa och även här taket kläs av en vacker takrosett.

Kök:

Köket är i stilrent utförande med gråa luckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan i laminat och kakel i brunt och beigt ovanför. Maskinparken består av inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, induktionshäll, diskmaskin, fläkt och kombinerad kyl och frys. Köket är rymligt och här finns plats att möblera matplats för 4-6 personer. På golvet ligger brädgolv och väggarna är ljusa.

Badrum:

Helkaklat badrum med svart klinker och kakel i svart och vitt. Här är inrett med wc, handfat, spegel, vägghängt badrumsskåp och dusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Andel i bostadsförening

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

3:3

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Heimdal 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 156 kWh/m²/år
Energiklass: F
Utförd
Datum: 2018-12-19

Förening

Namn:

Bf Värnhem u.p.a

Organisationsnummer:

746000-1329

E-post adress:

bf.varnhem@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Bf Värnhem u.p.a är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 21 lägenheter, samtliga upplåts med andelsrätt och det finns även 1 hyresrättslokal. De adresser som hör till föreningen är Zenithgatan 1 A-B och Värnhemsgatan 7. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning AB.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga på vinden med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Föreningens medlemmar har tillgång till ett hobbyrum och den gemensamma innergården med uteplats och grill.

Föreningen anordnar en gemensam städdag varje år där medlemmarna förväntas att delta.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området finns boendeparkering som man kan ansöka om hos kommunen. Garageparkerings möjligheter finns på närliggande fastigheter.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Tele2. Både TV och bredband tecknas själv av medlemmen.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2000 byttes samtliga kall- och varmvattens- samt WC-ledningar till befintliga stamanslutningar samt stam- och WC-ventiler installerades.
2002 spolades och besiktigades avloppsstammarna som förberedelse för byte av stammar. Samma år byttes tappvattenledningar.
2003 renoverades gatufasaderna då de putsades om med sprutputs och fönster målades utvändigt samt nya porttelefoner installerades.
2005 målades samtliga balkonger och fönster mot gården.
2006 bättringsmålades trapphus, dörrar mot gård m.m. Samma år utfördes en OVK-besiktning.
2007 iordningställs ett hobbyrum i källaren.
2011 renoverades taket med nytt taktegel, byte av stuprör och hängrännor, ny taksäkerhet samt uppstigningslucka.
Samma år sågs fjärrvärmesystemet över och rensades.
2016 målades dörrar mot gården (inklusive balkongdörrar), samt portarna på Zenithgatan 1 A och Värnhemsgatan 7. Samma år utfördes en OVK-besiktning.
2017 renoverades värmesystemet.
2018 reparerades torktumlaren och en tvättmaskin byttes ut.
2021 renoverades fönstren med linoljefärg och isolerglas, dörrar mot innergården byttes, balkonger och balkongdörrar målades och ny el drogs till innergården.

I dagsläget håller föreningen på att bygga ett utekök på innergården. Arbetet beräknas att vara klart om cirka 2 veckor.

Föreningen planerar att utföra omdragning av elen, renovera fasaden mot innergården, förbättra innergården och eventuellt dra in fiber.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes avgiften med 2%. Föreningen planerar att höja avgiften med 2% årligen. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Föreningen tar inte ut någon debitering för överlåtelser eller pantnoteringar.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Fastighet

Areakälla:

föreningens information

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal ek plan: 5,49000000%
Andelstal exkl kapital: 5,49000000%
Andelstal kapital: 0,00000000%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Enligt föreningens information är lägenheten registrerad som 2 rok.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Värnhem är en central stadsdel i Centrum. Området ligger mellan Föreningsgatan och Nobelvägen, sydväst om Sallerupsvägen. Den norra halvan består främst av hyreshus från 1920- och 1970-talet, medan den södra delen snarast är en del av Sorgenfri industriområde.

Värnhem avser i dagligt tal ett större stadsområde som består av kvarteren kring Värnhemstorget, begränsat av Drottninggatan, Hornsgatan, Nobelvägen och Exercisgatan.

Bor man på Värnhem så är en av fördelarna just kommunikation. Här är promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Stora knutpunkten kring Värnhemstorget finner vi här och här finner man bussen som tar en dit man vill. Lätt access till motorvägen mot Lund och ut på ringvägarna finns från och till området.

För tågpendlaren så är resan till Triangeln eller centralstationen inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget på Värnhem där vi finner ett rikligt utbud av restauranger och caféer. Här kan man avnjuta sushi, en välgjord steak, brunchhak, samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett fantastiskt utbud.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera. Utöver närheten till torghandel och alla spännande närbutiker så har man norr om Värnhemstorget det exklusiva köpcentret Entré med biografer, affärer och restauranger.

Områdets skola är Rörsjöskolan (1-9), (byggd 1899) och här finns Rörsjöns och Lärkträdets förskolor. Den tidigare Värnhemsskolan och Värnhemstorget ligger i delområdet Rörsjöstaden.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder. Garage finns även att hyra runt omkring, bland annat i köpcentrumet Entré.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.