Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
MALMÖ, Värnhem
Vårgatan 3a
1 195 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 2 467 kr
inkl värme, VA, bostadsrättstillägg
Boarea: 38 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
 

Genomgående tvåa med gårdsvänd uteplats

Varmt välkommen till en hemtrevlig tvåa med genomgående lägenhet med nyrenoverat kök och badrum. Till lägenheten finns en fantastisk gårdsvänd uteplats i soligt söderläge! Bra månadsavgift på 2467 kr/mån inkl värme, VA, bostadsrättstillägg.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Nina Ollhage
0700-01 90 83 nina.ollhage@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Välkommen in till denna fantastiskt välplanerade minitvåa med genomgående planlösning, nyrenoverat kök och badrum samt härlig uteplats mot innergården med västerläge!

Vi landar i hallen där vi möts av tidlös ekparkett på golvet som leder vidare in och ligger genomgående i hela lägenheten. Hallens väggar är tapetserade i diskreta färger och rakt fram återfinns två klädkammare som diskret döljer säsongens samtliga plagg. Det finns även möjlighet att sätta ha en separat avhängningsplats för ytterkläder till höger om entrén.

In till vänster hittar vi vardagsrum och kök i en öppen, social planlösning. Köket är diskret med vita luckor och detaljer i en grön ton. Här finns en naturlig plats för en matplats för minst sex personer i anslutning till köket. Vidare in i rummet finns en separat del perfekt för soffmöblemang samt TV-hörna.

Sovrummet är väl tilltaget med diskret tapet, parkettgolv och möjlighet att möblera in dubbelsäng om behovet finns. Här sover du lugnt med dubbeldörr ut mot din separata uteplats och den mysiga innergården. Här avnjuter du sol i perfekt västerläge med sol så gott som hela dagen. En fantastiskt bonus som ger våningen lite villakänsla!

Badrummet ligger centralt placerat i lägenheten och är också detta renoverat 2011. Badrummet är inrett i svart och vitt med vikbara duschväggar i glas. Här finns gott om förvaring både under handfatet samt i ett separat högskåp. Dessutom finns här bekvämligheter som handukstork och infällda spotlights i taket.

En kvadratsmart lägenhet med bra månadsavgift i stabil förening med mysig uteplats! Hjärtligt välkommnen på visning.

Kök:

Köket är renoverat 2011 och är placerat i anslutning till vardagsrummet. Här finns spis, fläkt, integrerad kombinerad kyl/frys. I anslutning till köket finns möjlighet till en matplats.

Badrum:

Badrum renoverat 2011 i svart och vitt. Duschhörna bakom duschdörr i klarglas med sänkt tak med infällda spotlight. Här finns vask med förvaring, toalett, dusch, handdukstork (el) samt extra badrumsskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

A1102 (LM-kod 1001)

Andel i årsavgift:

1.84884 %

Andel i förening:

0.0185 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1936

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 228 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2008-08-21

Förening

Namn:

Brf Värnhem 13

Organisationsnummer:

769623-0312

E-post adress:

brfvarnhem13@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Föreningen förvärvade fastigheten Värnhem 13 i Malmö kommun vid årsskiftet 2011/2012 och är sedan 2013-01-01 klassad som en äkta förening. Föreningen har fyra trappuppgångar belägna på adresserna Vårgatan 3 A-C och Östervärnsgatan 10. Byggnaden uppfördes 1936 och föreningen består idag av 46 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, samt 3 hyreslokaler. Uppvärmning sker via fjärrvärme. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningens har en väldigt mysig gemensam innergården med uteplatser med tillhörande möbler.

I föreningens garage finns det 8 stycken cykelparkeringar som går att hyra för 100kr/månaden. Just nu finns det lediga platser.
Plats för barnvagnar finns i föreningens garage.

I huset finns två tvättstugor, renoverades 2009 och 2010.
Tvättstuga 1: 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 torkrum.
Tvättstuga 2: 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningens garage innehåller 13 st bilplatser (850 kr/mån) och 3 st motorcykelplatser (500 kr/mån). Föreningen har även 4 st p-platser (650 kr/mån). Kösystem tillämpas, föreningens medlemmar har företräde i kön. Just nu är det ingen i kö (2020-02-20). Andrahandsuthyrning av parkeringsplats är inte tillåten. Kontakta styrelsen för mer info. Boendeparkering råder i området.

Bredband/TV:

Föreningen har ett gemensamt TV- och bredbandsavtal via Telenor (100mbit), en obligatorisk avgift om 199 kr/mån tillkommer på månadsavgiften. Möjlighet till utökat TV-abonnemang och IP-telefoni finns även via Telenor, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
2010:
Byte av tappvattenstammar och avloppsstammar.
Renovering av tvättstugorna

2011:
Omfogning av fasaden,
Nio nya balkonger byggdes, tolv befintliga renoverades,
Nya fönster (2-glas i PVC),
Renovering av trapphus och portar,
Ny värmeväxlarenhet samt styr- och reglerutrustning,
El: ny huvudcentral, lägenhetscentraler och stigare. Även omtrådning av lägenhetsel och komplettering av uttag, belysning och el i gemensamma utrymmen. (Övriga elinstallationer i gemensamma utrymmen byttes 2009).

2016:
Renovering av hörnlokal
Belysning i källaren
Back-up el till entréportar
Rensning av dagvattenledning
Provisorisk tätning av skadat tak

2017:
En dörr har satts in så att man kan gå direkt ifrån källaren till garaget (tidigare behövde man gå utomhus).
Butikslokal har renoverats.

PLANERADE:
Föreningen är detaljplanfas för att eventuellt exploatera vinden till lägenheter. Föreningen förbereder sig för att söka bygglov. I samband med detta kommer föreningen totalrenovera taket. I ett av trapphusen blir det även aktuellt att det i så fall installera hissar. Utöver detta planerar föreningen för dränering omkring garaget, renovering av tätskikt i trädgård samt göra om utemiljön på innergården samt åtgärda ojämna plattor framför Vårgatan 3. Föreningen planerar även att flytta miljöhuset på gården till en tom lokal, för att istället ha lekplats på innergården.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Föreningen accepterar att föräldrar köper lägenhet som deras barn bor i.

Ekonomi:

Föreningen beslutade att höja avgifterna med 2% i oktober 2019, föreningen har innan dess inte förändrat avgiften sedan 2013. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna angående en avgiftsförändring.

Angående vindsvåningarna: Det finns ingen plan att höja avgiften i samband med exploateringen av vinden. Planen är att finansiera ombyggnationen genom utförsäljningen av de nya bostadsrätterna som kommer att upplåtas. Föreningen bedömer att exploateringen av vinden är positivt för deras ekonomi och något som är gynnsamt långsiktigt, dels på grund av försäljningen av vindslägenheterna och dels på grund av att antalet avgifter in till föreningen ökar.

I samband med överlåtelsen tas följande avgifter ut:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen svarar för inbetalning av överlåtelseavgiften.
Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1182 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen tillåter att föräldrar köper lägenhet som deras barn bor i.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening (2020-02-20). Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För mer information se föreningens hemsida: https://brfvarnhem13.se/

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tvättstugan finns att tillgå in på gården. Här är det fräscht och enkelt att få tid.

Andelsprocent kapital: 1,84135%

Andelstalet är hämtat från SBC som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går inte att specificera hur andelstalet är uträknat.

Ett obligatoriska tillägg på TV och bredband tillkommer med 199 kronor/månad. Detta är inte inkluderat i den angivna månadsavgiften.

Omgivning

Allmänt om området:

Värnhem är en central stadsdel i Centrum. Området ligger mellan Föreningsgatan och Nobelvägen, sydväst om Sallerupsvägen. Den norra halvan består främst av hyreshus från 1920- och 1970-talet, medan den södra delen snarast är en del av Sorgenfri industriområde.

Värnhem avser i dagligt tal ett större stadsområde som består av kvarteren kring Värnhemstorget, begränsat av Drottninggatan, Hornsgatan, Nobelvägen och Exercisgatan.

Bor man på Värnhem så är en av fördelarna just kommunikation. Här är promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Stora knutpunkten kring Värnhemstorget finner vi här och här finner man bussen som tar en dit man vill. Lätt access till motorvägen mot Lund och ut på ringvägarna finns från och till området.

För tågpendlaren så är resan till Triangeln eller centralstationen inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget på Värnhem där vi finner ett rikligt utbud av restauranger och caféer. Här kan man avnjuta sushi, en välgjord steak, brunchhak, samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett fantastiskt utbud.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera. Utöver närheten till torghandel och alla spännande närbutiker så har man norr om Värnhemstorget det exklusiva köpcentret PLAZA med biografer, affärer och restauranger.

Områdets skola är Rörsjöskolan (1-9), (byggd 1899) och här finns Rörsjöns och Lärkträdets förskolor. Den tidigare Värnhemsskolan och Värnhemstorget ligger i delområdet Rörsjöstaden.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder. Garage finns även att hyra runt omkring, bland annat i köpcentrumet PLAZA.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.