Malmö, Triangeln
Norra Skolgatan 6B
3 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 126 kr
inkl. VA. Ett obligatoriskt tillägg för bredband 150 kr/månad och värme 947 kr/månad tillkommer.
Boarea: 77 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Ja Från markplan.
 

Underbar sekelskiftesvåning med elegant renoverad interiör.

I anrika citykvarter presenterar vi denna drömvåning signerad underbara detaljer såsom angenäm takhöjd, charmerande furutiljor och vackra spröjsade fönster. Husen i området uppfördes under slutet av 1800-talet och klassas idag som kulturhistoriskt värdefull bebyggelse. I ett av husen finns nu möjlighet till en fantastiskt tilltalande trea som bland annat lockar med en genomgående stilfullt renoverad interiör, i perfekt symbios med tidstypiska detaljer från förr. Det smakfulla köket bjuder på tidlös inredning i vitt tillsammans med sobert mörka arbetsytor och fin plats för matbord. Badrummet är helkaklat i ljust grå toner och välinrett med såväl takdusch som badkar. Vidare erbjuds två utmärkta sovrum och härligt generösa vardagsrumskvadrat som kännetecknas av ljuvliga fönsterpartier och framtagen tegelvägg för extra karaktär. Njutbar innergårdsmiljö förgyller boendet ytterligare. Här bor du modernt och bekvämt på andra våningen med hiss från markplan, Citytunneln ett stenkast bort och hela citys utbud runt knuten. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Annika Lawitz
0707-98 45 63 annika.lawitz@vaningen.se

Visningar.

Måndag 12 December
17:30 - 18:00
Bokad visning. Bokning sker via formuläret på hemsidan.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med härlig takhöjd och tidsenliga furutiljor som möter ljust tonade väggar, vilket är ett tema som genomsyrar hela bostaden. Här finns plats för avhängning av ytterkläderna samt erbjuds här inbyggd garderobsförvaring.

Kök:

Invid hallen väntar en totalrenoverad köksinteriör där tidlöst släta, ljusa luckor ackompanjeras av mörka arbetsytor med infälld vask och matchande stänkskydd en bit upp på väggen. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn samt fläkt. Två fantastiska, höga fönster släpper in ljuset på bästa sätt och här inryms med lätthet ett rejält middagsbord för både familj och vänner. Extra karaktärsskapande detalj med framtagna träbjälkar som ramar in och markerar fint mot hallen.

Sovrum:

Näst på tur står ett trevligt sovrum lagom för både säng, skrivbord och garderob om man så önskar. Trägolvet är nyslipat och väggarna går i en behaglig grön ton. Även här åtnjuts ljusinsläpp genom ett högt fönster med tidstypisk spröjs. Rummet nyttjas idag som kontor.

Vardagsrum:

I vardagsrummet lockar härligt generösa ytor som med lätthet inrymmer allehanda sköna möblemang. Ljuset strömmar in från underbara fönsterpartier i par och de ljusa väggarna accentueras av en rustik, framtagen tegelvägg.

Sovrum:

Mitt emot vardagsrummet finner vi hemmets största sovrum, perfekt för såväl dubbelsäng som tillhörande möbler. En rejäl garderob tar hand om säsongernas plagg, de båda ljuvliga fönstren skänker massor av ljus och också här är väggarna målade i en rofylld grön nyans. Det rogivande lönnträdet utanför fönstret i kombination med den härliga morgonsolen gör det här till en perfekt plats att vakna på!

Badrum:

Badrummet är elegant renoverat 2020 med helkaklad interiör i ljusa toner samt försett med badkar, separat takdusch, handfat med vit kommod, infällda takspotlights, vägghängd wc samt två lodräta handduksvärmare för högsta komfort. Extra finess med inbyggd förvaring i skåp och ljusinsläpp genom ett högt, dekorativt fönster. Kvalitetsdokument finns.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

7

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

0.22196 %

Andel i förening:

0.22196 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Morkullan 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1894-1904

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 143 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 175 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-06-11

Förening

Namn:

Brf Morkullan

Organisationsnummer:

716407-0455

E-post adress:

styrelsen@morkullan.se

Allmänt om föreningen:

Brf Malmö-Morkullan är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 57 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 lokal. Byggår är 1894-1907.

Föreningen bildades 1982 (tomträtt). Marken innehas med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal trädde i kraft 2021-12-31.
Husen i kvarteret byggdes i början av 1890-talet och klassas idag som kulturhistoriskt värdefull bebyggelse med en Q-märkning.
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Det finns totalt tre tvättstugor i föreningen varav två är belägna på stora gården och en på den lilla gården. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Mysiga, gröna och ljusa innergårdar med tillgång till gemensamma utemöbler, grill, lekplats samt fruktträd. Föreningen har två olika gårdar, en mindre samt en större. Cykelställ under tak finns på gården.

Äger föreningen marken:

Nej, nytt tomträttsavtal trädde i kraft 2021-12-31.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. Därutöver finns det flera parkeringsgarage i närheten, många av föreningens medlemmar hyr månadsplats i Monbijougaraget.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till bredband 1000 Mbit/s via fiber (Bahnhof), detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/månad. Kostnaden är nyligen sänkt från 199 kr/månad. Sänkningen har redan trätt i kraft, men sänkningen för månaderna november-december 2022 kommer att kompenseras på januariavgiften då de avierna redan hade gått ut.
TV tecknas av varje medlem själv.

Renoveringar:

1982 genomfördes en omfattande renovering i samband med ombildningen, fönster och tak renoverades samt vatten- och avloppsstammar i kök och badrum samt el-stigare byttes.
2003 målades samtliga fönster och trappuppgångar renoverades.
2006 åtgärdades problem med hussvamp. Hussvampsförsäkring finns.
2008 målades väggarna i trapphusen om.
2009 renoverades golven i trapphusen.
2011 uppfördes de nya tvättstugorna på gården och de gamla tvättstugorna omvandlades till lägenheter. Samma år renoverades gården och miljöhuset.
2012 rensades och byttes stuprör delvis.
2018 målades taket i samtliga byggnader, renoverades och fönster målades på lilla gården (förutom taket), nytt system avseende porttelefon, passage, inklusive tvättstugebokning installerades, styrsystem i båda undercentralerna byttes, frånluftsfläktar på lilla gården byttes inklusive gårdshus och samtliga radiatortermostater byttes.
2019 utfördes stadgeenlig fastighetsbesiktning av styrelsen, vid besiktningen konstaterades inga befintliga skador, endast enstaka risker för skador i några av lägenheterna. Åtgärdsförslag har lämnats till beröra bostadsrättsinnehavare. Därutöver har frånluftsfläkten bytts ut och avloppen spolats.
En hiss har renoverats. Den gamla hissen har plockats ner och blir reservdelar till andra hissar vid behov.
2020 fasaden har renoverats. Man har även renoverat tak, fönster och fasad på Morkullan 3 och 4.
2021 Renovering av tak, fönster och fasad på Morkullan 11, 12 och 13. Finansieras genom egna medel och finansiella placeringar.

I dagsläget finns det inga planer på större renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Det var flera år sedan föreningen höjde avgiften. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 3% från och med 2023-01-01.

En 20-års underhållsplan har upprättats med budgetering för vartenda projekt.

En ny tomträttsavgäld gäller från 2022.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har gemensam höst- och vårstädning där föreningens medlemmar hjälps åt att hålla snyggt på gården och gemensamhetsutrymmen.
Besök gärna föreningens hemsida på www.morkullan.se
Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-11-09. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andel i förening avser andelstal insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare HSB.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband 150 kr/månad och värme 947 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.
Kostnaden för bredbandet är nyligen sänkt från 199 kr/månad. Sänkningen har redan trätt i kraft, men sänkningen för månaderna november-december 2022 kommer att kompenseras på januariavgiften då avierna med tillägget om 199 kr/månad redan hade gått ut.

I köpet ingår: garderober i sovrum och kontorsrum.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Säljaren upplyser om följande: En extra innerdörr finns i källarförrådet. Det finns en liten spricka i handfatet i badrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Där Davidshall, Rådmansvången och Lugnet möts hittar vi Triangeln. Vi befinner oss mitt i Malmö City; en naturlig samlingsplats med sitt hotell och shoppingcentrum i blickfånget. Beläget vid den södra änden av "gågatan" utgör Triangeln en utgångspunkt för shoppingsugna som kan vandra ända upp till Stortorget härifrån.

Utöver själva Triangelkvarteret har även kvarteren runtomkring kommit att kallas Triangeln, eller "Triangelen" som Malmöiten säger. Ursprungligen var det en triangelformad spårvagnsrefug som gav området sitt namn. Den togs bort 1936 men namnet lever kvar. Korsningen har dock varit viktig mycket längre än så. Ända sedan 1600-talet kan vi se den på kartor och den är förmodligen ännu äldre.

Den dominerande byggnaden är det 22 våningar höga hotellet som kom till efter hetsiga debatter 1989. Hotellets lobby och restaurang ligger inglasat på markplan och ursprungligen skulle glaset även täcka Södra Förstadsgatan, men protester satte stopp för den planen. Numera njuter vi av shopping och restauranger i ett renoverat köpcentrum som kompletterar gågatans affärsmyller.

2010 blev Triangeln en tågstation längs med den nybyggda citytunneln. Det bidrog till områdets stigande popularitet, då besökare inte längre behövde stiga av på centralen utan kunde ta tåget rakt in i Malmös hjärta.

Området är även hem åt flera kulturinstitutioner såsom Malmö Opera, Malmö Konsthall, Sankt Johanneskyrkan samt stadshuset. Stadsbiblioteket, Simhallsbadet och sjukhusområdet finns också i närheten. Flera förskolor, gymnasieskolor och höga utbildningar finns vid Triangeln, varav Tandvårdshögskolan, eller "käftis" som den också kallas, kanske sticker ut allra mest.

Utöver närheten till Malmös bästa pendling, största shoppingutbud och förnämlig närservice får du som bor vid Triangeln nära till den grönskande Pildammsparken och Möllevångens stråk. Ett perfekt läge för dig som vill komma nära allt som Malmö kan erbjuda!

Övrigt:

.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.