Malmö, Triangeln
Rådmansgatan 15C
2 095 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 921 kr
inkl värme, vatten, kabel-TV samt bredband 100 mbit/s via Ownit. Ett obligatoriskt tillägg för administrativ elavgift tillkommer om 16 kr/månad. IMD av el tillkommer.
Boarea: 58 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
 

Stilren cityvåning näst högst upp med fönster i tre väderstreck.

På suveränt pendlarläge ett stenkast från Triangelns Citytunnelstation presenterar vi denna stilfullt renoverade lägenhet där ljuset strömmar in från fönster i tre väderstreck. Planlösningen tilltalar med snyggt renoverat badrum i helkaklat utförande, en smakfull köksinteriör i tidlöst vitt med plats för matbord samt ett vilsamt sovrum som förutom klädkammare även erbjuder plats för såväl dubbelsäng som skrivbord. Addera därtill ett generöst tilltaget vardagsrum vänt mot föreningens grönskande gård och genomgående eleganta materialval. Här bor du på ett fantastiskt läge nära Operan, citys puls och underbara Pildammsparken. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Rasmus Eriksson
0733-50 65 28 rasmus.eriksson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
12:00 - 12:20
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med snyggt golv och ljusa, släta väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom ypperlig förvaring i en klädkammare.

Kök:

Bostadens kök är beläget på vänster hand. Interiören som signeras IKEA 2013 är smakfull med utmärkt förvaring bakom släta vita luckor och frostade vitrinöverskåp, som ackompanjeras av accentuerande mörk laminatbänk med grått stänkskydd ovanför. Den rostfria maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, spishäll, kolfilterfläkt, inbyggd mikro, inbyggd ugn samt integrerad kyl/frys. Sobert mörkt golv och trevlig matplats invid fönster i par.

Sovrum:

Härnäst finner vi ett väl tilltaget sovrum där dubbelsäng och skrivbord enkelt inryms, liksom en rejäl förvaringsmöbel som komplement till befintlig klädkammare. Nyare parkett pryder golvet och ett stort fönsterparti skänker ett behagligt ljusinsläpp. Utsikten genom fönstren tilltalar med ostörd blick över Triangelns läckra kupol och vackra S:t Johannes kyrka.

Badrum:

Ifrån hallen nås även hemmets stilrent helkaklade badrum från 2012. Mörkgrått klinkergolv samspelar med vitkaklade väggar tillsammans med vacker, ljus mosaikfondvägg. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikdörrar i klarglas, wc, handfat med vit kommod, spegelskåp och lodrät handduksvärmare.

Vardagsrum:

Vardagsrummet lockar med massor av ljusinsläpp ifrån stort fönsterparti, som även bjuder på en härlig utsikt över föreningens välskötta gårdsmiljö. Rummets kvadrat är generösa och ståtar med nyare parkettgolv samt möjlighet till såväl soffgrupp som middagsbord eller ett par sköna fåtöljer.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

87

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i årsavgift:

0.87626 %

Andel i förening:

0.87626 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Priorn 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 128 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-05-08

Förening

Namn:

HSB Brf Priorn

Organisationsnummer:

746000-6120

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Priorn bildades i samband med husets byggnation 1945. Föreningen köpte huset 1945 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2028-12-31. Föreningen består av 115 lägenheter som upplåts med bostadsrätt med adress Rådmansgatan 15 A-15 I. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB. Föreningen har grönskande innergårdar med sitt- och grillmöjligheter. Närhet till kultur såsom Konsthallen, Malmö Opera och Musikteater och närhet till shopping, restauranger och caféer samt till motionsslingorna i Pildammsparken.

Föreningens 3 gemensamma tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med vardera 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och 1 mangel.

I föreningen finns fyra cykelrum, hobbyrum, pingisrum och samlingsrum som medlemmarna kan nyttja kostnadsfritt. Det finns även ett övernattningsrum som rymmer tre personer och kan nyttjas till en kostnad om ca 150 kr/dygn.

Föreningen har en trevlig innergård i västerläge med gräsmattor, fruktträd och grusgångar. Sommartid finns utemöbler och grillar stående i den charmiga bersån.

Äger föreningen marken:

Nej.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se/boendeparkering

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och 100 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Ownit.

Renoveringar:

1991 byttes vattenstammar i kök och badrum.
1993 byttes fönstren.
1999 renoverades balkongerna.
2000 byttes några av maskinerna i tvättstugorna ut.
2002 byttes elstigare och elen inne i lägenheterna drogs om. Samma år byttes avloppsstammar i kök.
2003 målades trappuppgångarna.
2005 lades taket om och stuprör samt hängrännor byttes ut.
2006 genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat.
2009 byggde föreningen om det dåvarande styrelserummet till ett övernattningsrum och samlingslokalen renoverades.
2010 byttes alla termostater ut på elementen.
2013 tätades ventilationskanalerna.
2013/2014 spolades avloppsstammarna i kök.
2014 byttes samtliga fönster och balkongdörrar till isolerglas.
2015 fogades fasaden delvis om. Samma år utfördes även separering av dag- och spillvatten.
2016 utfördes en OVK-besiktning och gården återställdes efter separering av dag- och spillvatten.
2017 relinades avloppsstammarna i badrummen.
2018 en upphandling av gemensam el har gjorts och införts under hösten, det innebär att föreningen tecknat HSB:s elavtal för leverans av el, med individuell mätning och debitering (IMD).
2020-06-01 stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes av styrelsen. Vid besiktningen framkom inga stora anmärkningar, endast småfel som därefter åtgärdades av vaktmästaren.
2021 byttes all el-armatur i de gemensamma utrymmena.
2022 målning och reparationer av entrédörrar

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen inga större åtgärder.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande mellan tex. förälder och barn och vill då att den som bor här äger minst 50%.

Ekonomi:

Avgiften höjdes senast den 2021-01-01 med 2%. Avgiften kommer att höjas med 6 % den 1/1 2023. De två lån vars löptid gick ut 2021-11-28 har betalats av.

Omförhandling av tomträttsavgälden utförd under år 2018. Det nya avtalet har trätt i kraft 2019-01-01 och gäller i 10 år fram till 2028-12-31.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida www.priorn.se
Ovanstående information är uppdaterad från berörd förening 2022-11-08. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andel i förening avser andelstal insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare HSB.

Ett obligatoriskt tillägg för administrativ kostnad av el tillkommer om 16 kr/månad.
Föreningen har individuell mätning och debitering av el, vilket tillkommer utöver angiven avgift.

Mikrovågsugn och garderober ingår i köpet.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.
Säljaren informerar: innerdörr finns i vindsförrådet (bra skick).

Omgivning

Allmänt om området:

Där Davidshall, Rådmansvången och Lugnet möts hittar vi Triangeln. Vi befinner oss mitt i Malmö City; en naturlig samlingsplats med sitt hotell och shoppingcentrum i blickfånget. Beläget vid den södra änden av "gågatan" utgör Triangeln en utgångspunkt för shoppingsugna som kan vandra ända upp till Stortorget härifrån.

Utöver själva Triangelkvarteret har även kvarteren runtomkring kommit att kallas Triangeln, eller "Triangelen" som Malmöiten säger. Ursprungligen var det en triangelformad spårvagnsrefug som gav området sitt namn. Den togs bort 1936 men namnet lever kvar. Korsningen har dock varit viktig mycket längre än så. Ända sedan 1600-talet kan vi se den på kartor och den är förmodligen ännu äldre.

Den dominerande byggnaden är det 22 våningar höga hotellet som kom till efter hetsiga debatter 1989. Hotellets lobby och restaurang ligger inglasat på markplan och ursprungligen skulle glaset även täcka Södra Förstadsgatan, men protester satte stopp för den planen. Numera njuter vi av shopping och restauranger i ett renoverat köpcentrum som kompletterar gågatans affärsmyller.

2010 blev Triangeln en tågstation längs med den nybyggda citytunneln. Det bidrog till områdets stigande popularitet, då besökare inte längre behövde stiga av på centralen utan kunde ta tåget rakt in i Malmös hjärta.

Området är även hem åt flera kulturinstitutioner såsom Malmö Opera, Malmö Konsthall, Sankt Johanneskyrkan samt stadshuset. Stadsbiblioteket, Simhallsbadet och sjukhusområdet finns också i närheten. Flera förskolor, gymnasieskolor och höga utbildningar finns vid Triangeln, varav Tandvårdshögskolan, eller "käftis" som den också kallas, kanske sticker ut allra mest.

Utöver närheten till Malmös bästa pendling, största shoppingutbud och förnämlig närservice får du som bor vid Triangeln nära till den grönskande Pildammsparken och Möllevångens stråk. Ett perfekt läge för dig som vill komma nära allt som Malmö kan erbjuda!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.