Malmö, S:t Knut
Kamrergatan 9
1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 1 857 kr
inkl värme & VA. Obligatoriska tillägg om 290 kr/mån samt 150 kr/mån tillkommer och avser fiber & kabel TV respektive elavgift.
Boarea: 33 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
 

Enrummare vid S:t Knut!

Nu kan vi stolt presentera den perfekta enrummaren ett stenkast från City i S:t Knuts populära kvarter. Här erbjuds ett fräscht och renoverat kök i vitt, helkaklad toalett samt stort allrum som skapar härlig yta för umgänge. Bostadens stora fönsterpartier erbjuder vidare ett härligt ljusflöde och attribut från 1930-talet sätter fin karaktär. Varmt välkomna till Kamrergatan 9!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Boney Petrovic
0728-75 20 65 boney.petrovic@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
14:00 - 14:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré/hall:

Varmt välkomna till Kamrergatan 9 där en välplanerad, ljus och charmig 1930-talsetta väntar på nästa lyckliga ägare. Här bor du på perfekt läge med närhet till härliga grönområden, goda kommunikationer i form av utmärkta bussförbindelser och S:t Knuts torg där vi hittar ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger.

En halv trappa upp välkomnas vi av en välplanerad hallmiljö där väggarna går i vitt och på golvet ligger fint bevarad fiskbensparkett, vilket är genomgående i hela bostaden förutom i köket där det istället är brädgolv. Avhängning för ytterkläder och skor samt dold förvaring i garderob finns att tillgå.

Kök:

Ljust och fräscht kök som ligger separat beläget med fantastiska arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köksinredningen består av skåpsluckor i vitt som matchas fint med ett vitt kakel ovanför mörkare bänkskiva. Vidare är köket utrustat med kyl/frys, ugn, spishäll, diskmaskin och fläkt. Köket rymmer med enkelhet mindre möblemang.

Rum:

Vi tar oss sedan vidare till bostadens stora och luftiga allrum. Här erbjuds en välplanerad yta där den kvadratsmarta kan inreda i flera olika sektioner – en för middagsbordet, en annan för soffgruppen och en tredje för sängen. Med andra ord, ett rum att möblera efter behov och önskemål!

Badrum:

Helkaklat renoverat badrum med vitkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv. Badrummet är vidare utrustat med WC, dusch med tonade infällbara duschväggar, handfat och spegel samt golvvärme.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1018-1001

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

4.054 %

Andel i förening:

3.9 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1939

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 98 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-05-17

Förening

Namn:

Brf Boken 5

Organisationsnummer:

769620-6502

Kontaktperson:

Erik Törner

Allmänt om föreningen:

Brf Boken 5 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2009. Föreningen förvärvade fastigheten Boken 5 i Malmö under 2010. Huset byggdes 1939 och består av ett fyravåningshus med adressen Kamrergatan 9. I föreningen finns 16 lägenheter varav en upplåtes med hyresrätt. Föreningens tomt är friköpt och den ekonomiska förvaltningen sköts av Allabrf.

Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning.

För att hålla nere kostnaderna sköter bostadsrättsinnehavarna i föreningen städningen av tvättstuga och trappa själva. Det blir cirka två-tre gånger under loppet av två år per lägenhet. Löpande schema delas ut och information finns i trapphusen. Medlemmarna får också en påminnelse om detta när det är deras tur.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har en lummig och fin innergård där grillmöjligheter finns och gemensamma utemöbler.
I föreningen finns en gemensam tvättstuga med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp. Denna är belägen i källaren.
I föreningen finns även ett cykel- samt barnvagnsrum.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-tv via Canal Digital och fiberoptiskt bredband via Ownit. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 290 kr/månad för kabel-tv/bredband/IP-telefoni.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2008 renoverades taket.
2009 byttes balkonger och fönster målades om.
2011-2014 relinades avloppsstammarna i kök och badrum och tappvattenstammarna byttes. I samband med detta totalrenoverades samtliga badrum. Källartrappan fick ny beläggning, soprum byggdes, rabatter framför huset har anlagts, all el drogs om och nya mätare installerades, trappan renoverades samt luckor till takfönster byttes ut.
2013 drogs fiber in i fastigheten, värmesystemet justerades, termostater byttes och trapphuset målades.
2018 planteringar framsidan samt ny styr- och reglerutrustning för värme och varmvatten har installerats.
2021 installation av porttelefon
2022 uppfräschning av gård och framsida.

Planerade renoveringar:
2023 Fönsterrenovering

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder/barn. Den boende ska äga minst 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Ekonomi:

Avgiften har varit oförändrad sedan 2019. Det finns inga tagna beslut om en avgiftshöjning i nuläget.

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Allmänt om lägenheten

Andel i förening 3,9%. Andel årsavgift 4,054%. Uppgifter enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andel insats har ej specificerats.

I månadsavgiften om 1 857 kr ingår värme och VA. Obligatoriskt tillägg för bredband, kabel-TV & telefoni om 290 kr/mån och el-fast avgift 150 kr/månad + elförbrukning tillkommer.

Säljare informerar om att hatthylla, diskmaskin, garderob och lampor i taket ingår i köpet.

Säljaren vill upplysa om följande fel och brister: Trasig ringklocka, gammalt TV-jack som inte kan/får klippas bort.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Föreningen har en härlig gemensam uteplats.

Omgivning

Allmänt om området:

S:t Knuts torg och dess kulturkvarter ligger som en oas i Malmö city. Det är en grönskande stadsdel som är både lugn och harmonisk. Torget är döpt efter den danske kungen Knut den helige som är Danmarks skyddshelgon. Malmö Nya Egnahemsförening var den första ansatsen till en "trädgårdsstad" på tomträtt i Malmö. Detta var ett nytt tänkesätt inom stadsplaneringen, med sitt ursprung i England (Att husen i folkmun ibland kallas "engelska husen" är alltså ingen tillfällighet). Området planerades av stadsingenjör major A. Nilsson och det första huset ritades av arkitekt August Stoltz, byggmästare var A. W. Reimer. Den 1:a april 1917 kunde de första lägenhetsinnehavarna flytta in i det hus som idag heter Tallen 3 (Spånehusvägen 46). Den övriga delen av den arrenderade tomten användes till s.k. potatiskolonier som arrenderades vidare i första hand till föreningens medlemmar. Många lägenhetsinnehavare i området disponerar så kallade trädgårdslotter.

S:t Knut bjuder på en uppsjö av uteserveringar och trevliga restauranger. Här kan man avnjuta svensk husmanskost, sushi, pizza samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett otroligt utbud. Området ligger på bästa läge intill folkkära Folkets park och dess nöjesliv med Cuba Café och Moriska Paviljongen. Vi har även bra med dagligvaruhandel precis intill Folkets Park i form av Coop.

Från S:t Knut med dess centrala läge når vi det mesta väldigt enkelt. Triangeln köpcentrum och gågatan är bara några minuter gångväg bort, ännu fortare går det med cykel. Dessutom finns fantastiska kommunikationsmöjligheter från Folkets Park och Amiralsgatan men även från Konserthuset samt Nobeltorget som bara är ett stenkast bort.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.