Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, S:t Knut
Henrik Smithsgatan 7
2 895 000 kr utgångspris
Avgift: 4 417 kr
Inkl värme, VA och kabel-TV basutbud.
Boarea: 71 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Underbar tvåa med vackra detaljer!

Välkommen till denna eleganta och representativa våning i kulturkvarteren kring S:t Knut. Bostaden har bevarade detaljer såsom generös takhöjd, spegeldörrar och välvda tak. Lägg där till ett härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier, den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum och fransk balkong. Med ett stilrentbadrum med egna tvättmöjligheter har vi inget mer att önska. Här bor vi ett stenkast från S:t Knuts torg med mysiga caféer, Möllevångstorget med restauranger och nöjesliv samt Triangeln med shopping- och pendlingsmöjligheter. Den här bostaden är något utöver det vanliga!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Magnus Wallberg
0709-98 79 39 magnus.wallberg@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar oss upp till det andra våningsplanet och välkomnas in till en generös och trevlig hallinteriör. Svartvit klinker, grön dörr med grågrön fondvägg och vita garderober med spegelglas. God plats för avhängning av ytterkläder och skor finns.

Vardagsrum:

Från hallen når vi vardagsrummet som har allt man kan önska sig: fiskbensparkett, högt i tak, vackra golv och vägglister, dubbla fönster, takstuckatur och fransk balkong.

Sovrum:

Våningens sovrum nås genom vackra pardörrar från vardagsrummet. Även här är det högt i tak, vacker stuckatur och fiskbensparkett. God förvaring i stora garderober varav två med spegelglas. Här finns gott om plats för dubbelsängen med tillhörande möblemang.

Kök:

Smakfullt kök från Marbodal med generöst med förvaring bakom vita luckor. Mattsvart kakel ovan arbetsbänk i mörk laminat. Den maskinella utrustningen är nyligen uppdaterad och består av diskmaskin, spis, kyl/frys, fläkt och mikro.

Badrum:

Mycket rymligt och helkaklat badrum där mattsvart klinkergolv möter vitkaklade väggar. Välutrustat med tvättmaskin och torktumlare från 2021, handduksvärmare, dusch bakom vikdörrar i glas, handfat med stor kommod, två vita högskåp och spegel med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

22

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i förening:

7.6991 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 119 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 138 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-01-30

Förening

Namn:

Brf Falken

Organisationsnummer:

769607-7176

Allmänt om föreningen:

Brf Falken är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2001. Föreningen äger fastigheten Andréelund 2 med tillhörande byggnad om 12 bostadsrätter och 1 hyreslokaler.

Föreningen har en fin innergård med grill, utemöbler samt mindre lekplats. Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Byggår är 1929.

I föreningen finns även en gemensam bastu, barnvagnsrum samt ett hobbyrum.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem. Ett grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredbandsfiber via Telia. Den boende tecknar och bekostar valfritt abonnemang om man så önskar.

Renoveringar:

Under 1986 genomfördes ett större underhållsarbete i huset som innebar byte av vatten- och avloppstammar till kök och badrum, byte av elstigare samt renovering av fasad, hiss, balkonger, fönster och tak.
Under 2006 byttes alla maskiner i tvättstugan.
Under 2011 uppgraderades värmecentralen och nya termostater sattes in till alla radiatorer. Man renoverade även vindslägenheternas terrasser och försåg dem med ny beklädnad samt fräschade upp bastun.
Under början av 2012 fräschades trapphusen och balkonger upp.
2013 spolades stammar.
2014 renoverades tak.
2019 utfördes underhåll av tvättutrustning, hiss och källardörr byttes ut. Energideklaration utfördes.
2020 underhållsspolning av stammar, upphandling av bredbandsfiber.
2020 installation av fiber
Under 2022 planerar man byte av fjärrvärmeväxlaren samt att genomföra fönsterunderhåll.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 2 % den 1/1 2022. Det finns inga beslutade höjningar i dagsläget, men föreningen brukar ha årliga mindre höjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-05-06. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhet pantsatt: Ja

Uppgift om andelstal:
Andelsprocent: 7,6991 %
Uppgift om andelstal är lämnat av föreningen.

Säljaren disponerar över ett källarförråd. Det finns ytterligare innerdörr i förrådet, i bra skick.

Fackmannamässigt renoverat badrum. Kvalitetsintyg kommer att överlämnas till slutlig köpare.

Säljaren informerar om att följande ingår i köpet: Garderober och mikrovågsugn.

Omgivning

Allmänt om området:

S:t Knuts torg och dess kulturkvarter ligger som en oas i Malmö city. Det är en grönskande stadsdel som är både lugn och harmonisk. Torget är döpt efter den danske kungen Knut den helige som är Danmarks skyddshelgon. Malmö Nya Egnahemsförening var den första ansatsen till en "trädgårdsstad" på tomträtt i Malmö. Detta var ett nytt tänkesätt inom stadsplaneringen, med sitt ursprung i England (Att husen i folkmun ibland kallas "engelska husen" är alltså ingen tillfällighet). Området planerades av stadsingenjör major A. Nilsson och det första huset ritades av arkitekt August Stoltz, byggmästare var A. W. Reimer. Den 1:a april 1917 kunde de första lägenhetsinnehavarna flytta in i det hus som idag heter Tallen 3 (Spånehusvägen 46). Den övriga delen av den arrenderade tomten användes till s.k. potatiskolonier som arrenderades vidare i första hand till föreningens medlemmar. Många lägenhetsinnehavare i området disponerar så kallade trädgårdslotter.

S:t Knut bjuder på en uppsjö av uteserveringar och trevliga restauranger. Här kan man avnjuta svensk husmanskost, sushi, pizza samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett otroligt utbud. Området ligger på bästa läge intill folkkära Folkets park och dess nöjesliv med Cuba Café och Moriska Paviljongen. Vi har även bra med dagligvaruhandel precis intill Folkets Park i form av Coop.

Från S:t Knut med dess centrala läge når vi det mesta väldigt enkelt. Triangeln köpcentrum och gågatan är bara några minuter gångväg bort, ännu fortare går det med cykel. Dessutom finns fantastiska kommunikationsmöjligheter från Folkets Park och Amiralsgatan men även från Konserthuset samt Nobeltorget som bara är ett stenkast bort.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.