Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Sofielund
Aspgatan 1D
Avgift: 2 383 kr
inkl. värme, VA och Kabel-TV.
Boarea: 36 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
 

Väldisponerad och genomgående etta med originaldetaljer!

På lummiga Aspgatan finns nu möjlighet att förvärva en charmig & mysig etta. En lägenhet med charmiga 40-talsdetaljer så som högt till tak och fiskbensparkett. Belägen högst upp i huset på våning 3 med genomgående planlösning ger härligt ljusinsläpp. Bra bussförbindelser samt gång- och cykelavstånd till MAS, Mobilia, Möllevångstorget m.m.
Varmt välkommen att höra av dig vid intresse!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Jellhede
0729-69 69 60 alexander.jellhede@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bakom säkerhetsdörr välkomnas in i lägenheten och landar i hallen. Redan här får man en känsla över lägenhetens uppbyggnad och smarta disponering. Här har du separat avhängningsplats i inbyggd garderob. På golvet vilar fiskbensparkett i original och följer oss vidare in mot lägenhetens rum.

Kök:

Till vänster i hallen hittar vi våningens separata och kök i upprustat originalutförande. Här har du gott om förvaring och arbetsytor. Perfekt för dig som tycker om att laga mat! Plats för matbord möbleras även in.

Allrum:

Rum i L-format ger smidig disponering av såväl sovplats som umgänge. Direkt till höger möbleras rummet idag med sängplats för upp till 120 cm bredd. I resterande del av rummet möter vi många lättdisponerade kvadratmetrar för möblering efter önskemål, såväl soffgrupp som skrivbordshörna och förvaringsmöblemang får plats här! Ett stort fönsterparti släpper in en riklig mängd dagsljus och ger rummet extra rymd

Badrum:

Sist finner vi lägenhetens badrum som renoverats 2018 i föreningens regi i samband med stambyte. Ett helkaklat badrum med vita väggar och svart klinker på golv. Här finnes duschhörna bakom draperi, samt förvaring i kommod undertill handfatet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

III-9

Lägenhetsnummer register:

1201

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Oasen 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1942

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Förening

Namn:

Brf Oasen

Organisationsnummer:

746000-2558

Allmänt om föreningen:

Föreningens byggnad är uppförd 1942 och omfattar 38 lägenheter. Förenings tomt är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen.

Föreningen önskar ett möte med köparen innan medlemskapet kan godkännas. Denna bokas av köparen med styrelsen så snart överlåtelseavtal har undertecknats.

Till lägenheten hör vinds- och källarförråd. En gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torktum. Cykelförråd finns att tillgå. Föreningen erbjuder en gemensam innergård med grillmöjligheter och utemöbler i form av bänkar och bord.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Bredband/TV:

Kabel-tv via Com Hem. I månadsavgiften ingår basutbudet (ca 15 kanaler). Önskas ytterligare kanaler står lägenhetsinnehavaren själv för kostnaden för detta.

Renoveringar:

Föreningen har gjort följande renoveringar de senaste åren:
Byte till 3-glasfönster mot trädgården, 1997 och mot Aspgatan, 2010
2006 - Byte av alla vattenstammarna i fastigheten.
2007 Nya tvättmaskiner.
2008 - Fjärrvärme installerades
2013 - Nya torkskåp 2013
2015 - Byte av avloppsstammar i köken.
2018 - Stambyte & renovering av samtliga badrum.
2021 - Åtgärd efter brandskyddsinspektionen.

Kommande renoveringar:
2023 - Nya källardörrar.
2024 - Ny Belysning i trapporna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, de tillåter delat ägande mellan förälder och barn.

Ekonomi:

Månadsavgiften höjdes senast 2019-01-01 med anledning av stambytet som skedde under 2018. Föreningen planerar att höja avgiften med 6 % 2023-01-01.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar över såväl vindsförråd som källarförråd.

Föreningen har angett ospecificerat andelstal: 2,400000%

Föreningen har inte ombesörjt någon energideklaration för föreningens byggnad. Säljaren kan av denna anledning inte lämna kopia på sådan deklaration till köparen.

Omgivning

Allmänt om området:

Sofielund är en levande och dynamisk stadsdel med bykänsla varifrån man har närhet till det mesta. Möllevången med dess begivenheter ligger bara ett stenkast bort, även Triangeln samt gågata och övriga city ligger inom bekvämt cykelavstånd. Utbudet av restauranger, spännande butiker och det rika kulturlivet, är några av de många positiva saker som utmärker denna stadsdel. Konstnärsateljéer, dans, teater, kulturhus och bibliotek, inget saknas.

En annan utomordentlig fördel är tillgängligheten. Stora knutpunkten Södervärn ligger alldeles intill, här hittar man bussen som tar en dit man vill. För tågpendlaren är resan till Triangeln inte mycket längre, endast 5-10 minuter på cykel, såvida man inte väljer att promenera dit. Detsamma gäller handel, vare sig man föredrar Möllans torghandel och små butiker eller köpcentrum, så är det nära. Inom samma räckhåll finns ett rikligt utbud av restauranger med maträtter från en mängd olika kulturer, allt från persiskt och indiskt till svensk husmanskost.

Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera, både stora och mindre. Sofielundsskolan ligger centralt i området vilket gör att även barnen har nära och vägen till skolan aldrig blir lång. Förskolor finns här ett flertal av så barnfamiljen bör inte ha problem med barnomsorg. Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Sofielund i Malmö är genuint på så sätt att många av de äldre husen är bevarade. Här undkom man den rivningshysteri som rådde under 60- och 70-talen då bostäderna skulle moderniseras. I villakvarteren vid södra Sofielund kan man till och med se att de gamla lyktstolparna finns kvar.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.