Malmö, Sofielund
Lönngatan 16
3 995 000 kr
Avgift: 6 340 kr
inkl. värme, VA. Till grundavgiften tillkommer kostnad om 256 kr för Kabel-tv och bredband via Telia samt kostnad för hushållsel. För garageplats i föreningen tillkommer en kostnad om 500 kr/månaden. Total månadskostnad: 7158 kr.
Boarea: 108 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3.5
Våning: 2 av 3 Etage, våning 2 & 3, av 3.
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Fantastisk etagevåning med dubbla utemiljöer på Citynära läge!

Denna etagevåning belägen Lönngatan 16 är absolut något utöver det vanliga. Här bor vi på 108 vida och välplanerade kvadrat med fantastiskt solljus från stora fönster i två väderstäck. Lyxiga badrum, semi öppen planlösning och stora fönsterpartier sätter standard för denna våning. Njut av dubbla utemiljöer i form av både balkong samt terrass där vi kan fånga upp dagens starkaste strålar i soligt söderläge.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Sandra Kvant
0707-74 48 82 sandra.kvant@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 18 Augusti
18:00 - 18:30
Söndag 21 Augusti
11:00 - 11:30

Bostadsbeskrivning

Entré:

Varm välkomna till Lönngatan 16 där vi utanför dörren möts av bostadens terrass. Där njuter vi ordentligt av solen i sydöst och har därmed strålande sol hela förmiddagen. Väl inne i denna våning möter vi ett fantastiskt ljus tack vare sina unika fönster, perfekt placerade i trappan där taket går upp i nock. Vi finner gott om förvaring bakom stilrena garderober och har även plats för avhängning till höger om oss.

Vardagsrum:

Denna våning har en perfekt planerad planlösning med sina öppna, sociala ytor. Här finner vi både ett väl tilltaget vardagsrum med plats för större soffmöblemang samt även gott om plats för ett lite mer avskilt matsalsmöblemang. Dessa ytor passar perfekt för de som vill passa på att ha lite större bjudningar och evenemang. Under fötterna vilar ett fint parkettgolv i ek och väggarna är målade vita samt fondvägg i mörkare grå toner.

Kök:

Köket är fräscht i vitt och ligger i semiöppen planlösning med vardagsrummet. Samma grå klinker som i hallen beklär golvet även här och väggarna är vita med vitt kakel ovanför bänkskivan i grå laminat. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, kyl, frys, ugn, mikrovågsugn (2020), vask och diskmaskin (2020).

Badrum nedanvåning:

Nedanvåningens badrum osar lyx. Här har vi ett vitt helkaklat badrum som är utrustat med ett härligt badkar, WC, handfat med vacker kommod och spegel.

Allrum ovanvåning:

Då vi tar trapporna upp till andra våningen i denna magiska bostad möts vi även här av ett otroligt ljusinsläpp från två håll. Det första allrummet vi möts av har plats för loungemöblemang. Idag används detta rum som kontor men kan göras om till ett extra sovrum för de som behöver detta. Parkettgolv och vita vägar beklär samtliga rum på detta våningsplan.

Sovrum:

Första sovrummet ger oss plats för garderober och säng. Här har vi ett större fönster för ljusinsläpp samt vacker fönsterbräda i sten.

Sovrum:

Det större sovrummet har gott om förvaring bakom garderober och ger oss plats för en större säng. Här har vi stora fönster från golv till tak där vi kan ta oss ut till bostadens underbara och väl tilltagna balkong. Njut av förmiddagssolen och härliga kvällskoppen på denna balkong.

Badrum ovanvåning:

Badrummet på detta våningsplan är även detta helkaklat i vitt. Rummet är utrustat med wc, takdusch med vikbar duschdörr, handfat med kommod och spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer register:

1105

Andel i förening:

0.105317 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 135 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2014-11-11

Förening

Namn:

Brf Cykeln 10

Organisationsnummer:

769615-8943

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av 13 lägenheter. Huset är uppfört 2008. Föreningens förvaltare är Innecta AB.

Föreningen har solceller installerade på taket.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har ett cykelgarage för boende att använda.
Miljösortering finns på gården. Tvättmaskin samt torktumlare finns i källaren där varje lägenhet har varsin. Detta innebär att alla kan tvätta när som helst, utan att behöva boka upp sig. Källaren kan nås med hiss från markplan till både tvättstuga, förråd och garage.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

13 stycken garageplatser finns som föreningen tillhandahåller med nedfart från Hasselgatan 30. Kösystem tillämpas. Kostnad för en garageplats är 500 kronor per månad. Boendeparkering samt fri parkering finns i området.

Bredband/TV:

Föreningen är kollektivt ansluta till Telia både gällande kabel-TV och bredband. Detta är en obligatorisk kostnad på 256 kr per månad som läggs på månadsavgiften. Bredbandet är 100/10 Mbit/s.

Renoveringar:

Inga större reparationer är planerade. Föreningen undersöker möjligheten att ansluta sig till gemensamhetsel för att få ned kostnaderna för de boende så att alla slipper betala nätavgift för sig.

Under senaste tiden har föreningen planterat nya rosor utanför fasaden mot Lönngatan. Garageporten har genomgått en enklare renovering samt takrenovering har genomförts.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Jordfelsbrytare är installerad.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Sofielund är en levande och dynamisk stadsdel med bykänsla varifrån man har närhet till det mesta. Möllevången med dess begivenheter ligger bara ett stenkast bort, även Triangeln samt gågata och övriga city ligger inom bekvämt cykelavstånd. Utbudet av restauranger, spännande butiker och det rika kulturlivet, är några av de många positiva saker som utmärker denna stadsdel. Konstnärsateljéer, dans, teater, kulturhus och bibliotek, inget saknas.

En annan utomordentlig fördel är tillgängligheten. Stora knutpunkten Södervärn ligger alldeles intill, här hittar man bussen som tar en dit man vill. För tågpendlaren är resan till Triangeln inte mycket längre, endast 5-10 minuter på cykel, såvida man inte väljer att promenera dit. Detsamma gäller handel, vare sig man föredrar Möllans torghandel och små butiker eller köpcentrum, så är det nära. Inom samma räckhåll finns ett rikligt utbud av restauranger med maträtter från en mängd olika kulturer, allt från persiskt och indiskt till svensk husmanskost.

Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera, både stora och mindre. Sofielundsskolan ligger centralt i området vilket gör att även barnen har nära och vägen till skolan aldrig blir lång. Förskolor finns här ett flertal av så barnfamiljen bör inte ha problem med barnomsorg. Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Sofielund i Malmö är genuint på så sätt att många av de äldre husen är bevarade. Här undkom man den rivningshysteri som rådde under 60- och 70-talen då bostäderna skulle moderniseras. I villakvarteren vid södra Sofielund kan man till och med se att de gamla lyktstolparna finns kvar.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.