Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Söderkulla
Ormvråksgatan 48
1 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 551 kr
inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband.
Boarea: 89.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 8
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Rymlig trerummare med stor potential och inglasad balkong!

Nu finns tillfälle att förvärva denna en av de oerhört populära treorna på Ormvråksgatan! Lägenheten bjuder på 88 välplanerade kvadratmeter, två rymliga sovrum och stor inglasad balkong. Stort kök med plats för större matbord och dessutom grovkök med plats för tvättmaskin som nås från köket. Här finns stor potential att sätta sin egen prägel och även möjlighet att göra om ni en mindre fyra. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan välkomnas vi tryggt in via säkerhetsdörr till denna ljus trerummare med stor potential. Hallen rymmer gott om plats till förvaring och avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Vidare in i hallen finns dessutom en stor klädkammare. Vinylmatta på golv tillsammans med tapet på väggarna i hallen.

Vardagsrum:

Vidare in öppnar vardagsrummet upp, rymligt till storleken och plats för större matbord och soffgrupp. Originalparkett på golv tillsammans med tapet i ljusa toner på väggarna.

Kök:

Köket rymmer gott om plats till både arbetsytor och förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Dessutom bra med plats för större matbord och gott om ljusinsläpp från två fönster. Ljusa köksluckor tillsammans med vitt kakel och bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med diskmaskin (2014), spis med ugn, kombinerad kyl och frys samt köksfläkt.

Grovkök:

Som en förlängning av köket nås bakom vikdörr grovköket, praktiskt och en unik möjlighet att bekvämt kunna ha tvättmaskin i sin egna bostad. I grovköket finns dessutom ett mindre fönster, vilket gör att det även finns möjlighet att göra om till ett mindre barnrum/kontor som så önskas istället.

Sovrum 1:

I det första sovrummet vilar ekparkett på golv tillsammans med tapet på väggarna. Plats för dubbelsäng, sängbord och mer därtill. Från sovrummet finns även utgången till den stora inglasade balkongen som liksom lägenheten besitter stor potential!

Sovrum 2:

Vägg i vägg finns det andra sovrummet och återigen här finns fin originalparkett på golv och gröna tapetserade väggar. Perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Även från detta sovrummet finns en utgång till balkongen där förmiddagssolen kan avnjutas på bästa vis.

Badrum:

Halvkaklat badrum i originalutförande med vitt kakel och ljusa klinkers på golv. Badrummet är utrustat med handfat, dusch, wc och spegelskåp.

Gäst-wc:

Vägg i vägg med badrummet finns gäst-wcn, klinkers på golv och ljusrosa väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

181/LM1301

Andel i årsavgift:

0.1819 %

Andel i förening:

0.1819 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Parsifal 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1967-68

Energideklaration:

Energiklass: E
Utförd
Datum: 2020-05-20

Förening

Namn:

HSB Brf Fosietorp

Organisationsnummer:

746000-5353

E-post adress:

fosietorp@outlook.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Fosietorp i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. Fastighetsbeståndet utgörs av 5 höghus med 8 våningar samt 7 låghus med 3 våningar, husen byggdes 1967-1968. Höghusen är handikappvänliga vilket gör att lägenheterna i dessa är efterfrågade. I föreningen finns 543 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 13 lokaler, varav 11 upplåtes som hyresrätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Föreningen förfogar över fastigheten med tomträtt som har omförhandlats 2021. Nuvarande avtal löper således ut 2031.

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källaren och utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Föreningen har bland annat hobbylokaler och biljardrum som är kostnadsfria för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även en festlokal som kan nyttjas till en kostnad om ca 1200 kr/tillfälle samt en depositionsavgift om 500 kr. I föreningen finns cykelställ i källaren och på gården samt barnvagnsrum i källaren. I föreningen finns fina och lummiga gemensamma innergårdar med lekplatser, boulebana, utemöbler och grillar.

Föreningen har gemensam el, medlemmen debiteras månadsvis med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Äger föreningen marken:

Tomträtt.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 170 parkeringsplatser och 189 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. Kösystem tillämpas, det är lång kö. I övrigt råder fri parkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och bredband via Bredband 2 (1000/1000). Detta ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utfört underhåll:
2000 målades trappuppgångar.
2003 renoverades fasaden.
2003-2004 byggdes nya balkonger och samtliga glasades in.
2008 byttes låssystem i trappuppgångar.
2010 besiktigades fönster med godkänt resultat.
2011 reparerades garagetaken samt utemiljön på respektive gård förbättrades.
2011-2012 renoverades taken.
2015 renoverades utemiljö och gårdar på Kungsörnsgatan och gemensam el installerades i föreningen.
2015-2016 byttes samtliga hissar och en stadgeenlig tillsyn genomfördes.
2017 asfalterades parkeringen vid Coop om.
2020 tvättades norrsidorna på fasaderna på fastigheterna Kungsörnsgatan 2-8 samt 5-11.
2021 uppförande av miljöhus.

Föreningen har beslutat att relina avloppsstammarna. Offerter håller i dagsläget på att samlas in. Lite längre fram kommer man även att byta vattenstammarna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vid sådant fall kontakta styrelsen.

Ekonomi:

Föreningen har normaltsätt en procentuell höjning varje år, inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www. hsb.se/malmo/fosietorp
Ovanstående information är uppdaterad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen innan köpet.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd samt ett matkällarförråd.

Föreningen har gemensam el, medlemmen debiteras månadsvis med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Originaldörr finns i källarförrådet.

Säljaren upplyser om att hatthylla, garderober, tvättmaskin och torkskåp ingår i köpet.

Lägenheten är inte pantsatt.

Omgivning

Allmänt om området:

Välskött och populärt område som ligger i Malmös södra delar och har många fördelar tack vare sitt geografiska läge. Från Söderkulla kommer du snabbt ut på motorvägen och tar dig därmed enkelt både till Lund och Danmark. Goda pendlingsmöjligheter är alltså ett stort plus. Från Hyllie har du goda förbindelser vidare med tåg från tågstationen. Du har även bra bussförbindelser som enkelt tar dig in till Malmös centralare delar och för dig närmare Malmös Shopping.

Livsmedelsaffärer och pizzerior hittar du i området och är det dags för större inhandlingar så har man populära Mobilia & Svågertorp med ett stort utbud av butiker ett stenkast bort. Här finns ett stort utbud av klädesbutiker, sportbutiker samt Malmborgs och Willys. Här finns även ett flertal caféer och restauranger.

I området finns det även gott om skolor samt förskolor som ligger strategiskt placerade. Närservice såsom vårdcentral finns även att tillgå i området. I området finns också flera stora grönområden med många allmänna lekplatser, perfekt för barnfamiljen. Bebyggelsen i Söderkulla är blandad men består till största del av flerbostadshus i varierande storlek, men det finns även några radhus samt friliggande villor.

Söderkulla är ett populärt område för barnfamiljer tack vare sin strategiska placering med närhet till motorvägen, gott om skolor samt förskolor, grönskade områden och dagligvaruhandel. Kommunikationsmöjligheterna från området är mycket goda, både för buss och tåg.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.