Malmö, Söderkulla
Ormvråksgatan 6
1 995 000 kr
Avgift: 4 854 kr
inkl värme, VA, bredband och kabel-TV, Brf-tillägg
Boarea: 88.5 m2
Rum: 3
Våning: 6 av 8
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Rymlig trea med stor inglasad balkong i trevliga Söderkulla!

I välskötta brf Hagalund har vi nöjet att presentera denna praktiska och välplanerade trea på sjätte våningen med en rymlig inglasad och kaklad balkong . Utmärkta kommunikationsmöjligheter, härliga grönområden samt hiss från markplan gör denna lägenhet optimal. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Amar Karaman
0704-44 39 72 amar.karaman@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
11:00 - 11:30

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss högt upp i huset till sjätte våningen och välkomnas in i till en trevlig hall som möter oss med grått golv och vita väggar. Förvaring- och avhängningsmöjligheter får vi i praktisk garderob och plats att möblera fristående förvaringsmöbler finns också. Det grå golvet genomsyrar i hela lägenheten.

Kök:

Vidare från hallen når vi den trevliga matplatsen som leder vidare mot köket. Matplatsen rymmer utan problem sex personer och har en fin utsikt över gröningen utanför. Köket har en fin modern vit färg och är fullutrustat med följande maskiner från kyl, frys, spis , inbyggd ugn och dessutom diskmaskin. På golvet är det grått kakel. Köket kombineras bra med den ljusa bänkskivan och kakel i vinrött ovanför. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Grovkök:

Intill köket finner vi grovköket med dem vita väggarna och grått kaklat golv som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och handfat. Finns gott om arbetsyta för strykning och tork.

Vardagsrum:

Vi tar oss vidare till vardagsrummet som är ljust och fräscht med samma ljusa golvet som tidigare, vita väggar samt stora fönsterpartier. Här möblerar vi precis efter våra egna önskemål, antingen med matbord och soffgrupp eller bara soffgrupp.

Sovrum:

Sovrum 1: Detta sovrummet är bra i storlek och här finns god plats att möblera dubbelsäng med tillhörande möblemang utefter önskemål. Härifrån tar vi steget ut till våningens generösa balkong som bjuder på fin morgon- och förmiddagssol.

Sovrum 2: Tilltaget sovrum som är lika stort som det första. Ljusgråa golv även här och vita väggar. Från detta sovrummet når vi också våningens inglasade balkong. Förvaringen tas om hand om i en klädkammare.

Badrum:

Badrum: Helkaklat badrum i vitt kakel med gråa detaljer. Badrummet är inrett med WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork och dusch.

Gästtoalett: Halvkaklade gästtoalett i samma stil som badrummet. Här är inrett med WC, handfat med kommod och spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

161

Andel i årsavgift:

0.003859 %

Andel i förening:

0.38585 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1967

Ventilation:

Frånluft

Energideklaration:

Energiklass: G
Primärenergital: 200 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-01-17

Förening

Namn:

HSB Brf Hagalund

Organisationsnummer:

746000-5775

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Hagalund. Byggnaderna uppfördes 1967.
Föreningen består av 276 lägenheter och två lokaler.
Föreningen förfogar över fastigheten med tomträtt. Nuvarande avgäld omförhandlas 2022.

Tvättstuga finns i källaren. 2 tvättstugor med 2 maskiner vardera. Torkrum och torktumlare. Bokningen via nätet eller i tvättstugan med tagg.
Det finns även solarium, cykelrum och fritidslokal.
Det anordnas också gemensamma aktiviteter såsom boule och bingo för medlemmarna.

Föreningen har infört gemensam el. Varje bostadsrätt betalar för sin förbrukning som läggs på månadsavgiften en gång per kvartal.

Äger föreningen marken:

Nej

Parkering/garage:

Föreningen ansvarar för ca 50 parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö. Kostnad ca 175 kr/mån.
Parkeringen ansvarar för ca 255 garageplatser. Till dessa är det separat kö. Kostnad ca 355 kr/mån.

Bredband/TV:

Bredband via Sydantenn som ingår i avgiften, med hastighet 1000 M bit/s.
Sydantenn ansvarar för kabel-TV, vilket ingår i avgiften.

Renoveringar:

1994 - Taken renoverades
2009 - Gemensam el infördes
2012 - Stammarna spolades
2014/15 - Renovering av gården
2016 - Takpapp har lagts om
2018 - Bergvärme
2018 - Byte av radiatorer
2019 - Installerade solceller
2021 - Delvis renovering av balkar i fasaderna
2021 - Badrumselementen utbyttes mot handukstork

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar planerade i dagsläget (2022-07-07)

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

Föreningen planerar en avgiftshöjning med 2 % årligen. Enligt föreningens representant så har föreningen en mycket god ekonomisk situation. Därmed inga planerade höjningar de kommande månaderna.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Endast kolfilterfläkt får installeras i köket

Mer info om föreningen och de renoveringar som är gjorda hittar du på: http://www.hsb.se/malmo/hagalund

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-02-16. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostadsinnehavaren disponerar över ett källarförråd och en matkällare.

Omgivning

Allmänt om området:

Välskött och populärt område som ligger i Malmös södra delar och har många fördelar tack vare sitt geografiska läge. Från Söderkulla kommer du snabbt ut på motorvägen och tar dig därmed enkelt både till Lund och Danmark. Goda pendlingsmöjligheter är alltså ett stort plus. Från Hyllie har du goda förbindelser vidare med tåg från tågstationen. Du har även bra bussförbindelser som enkelt tar dig in till Malmös centralare delar och för dig närmare Malmös Shopping.

Livsmedelsaffärer och pizzerior hittar du i området och är det dags för större inhandlingar så har man populära Mobilia & Svågertorp med ett stort utbud av butiker ett stenkast bort. Här finns ett stort utbud av klädesbutiker, sportbutiker samt Malmborgs och Willys. Här finns även ett flertal caféer och restauranger.

I området finns det även gott om skolor samt förskolor som ligger strategiskt placerade. Närservice såsom vårdcentral finns även att tillgå i området. I området finns också flera stora grönområden med många allmänna lekplatser, perfekt för barnfamiljen. Bebyggelsen i Söderkulla är blandad men består till största del av flerbostadshus i varierande storlek, men det finns även några radhus samt friliggande villor.

Söderkulla är ett populärt område för barnfamiljer tack vare sin strategiska placering med närhet till motorvägen, gott om skolor samt förskolor, grönskade områden och dagligvaruhandel. Kommunikationsmöjligheterna från området är mycket goda, både för buss och tåg.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.