Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Söderkulla
Södra Gulsparvsgatan 26D
1 495 000 kr
Avgift: 4 457 kr
inkl: vatten, värme, bredband, kabel-TV och brf-tillägg. Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering (IMD) av varmvatten och el, denna kostnad tillkommer baserad på faktisk förbrukning.kl kall
Boarea: 86 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 11 av 13
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Gavellägenhet högt upp i huset med en magisk utsikt över Öresund!

Nu har vi nöjet att presentera denna fräscha trivsamma gaveltrea högt upp på våning 11. Planlösningen är väl genomtänkt och här bjuds det ett luftigt kök och ett fräscht badrum, dubbla sovrumsmiljöer, generöst vardagsrum och en härlig stor inglasad balkong med fantastisk utsikt i soligt västerläge.

Familje- och barnvänliga Söderkulla erbjuder skolor, välskötta gårdar och perfekta kommunikationer. Från Söderkulla kommer vi snabbt ut på motorvägen och tar oss därmed enkelt både till Lund och Danmark. Hyllie och tågstationen är endast ett stenkast bort, perfekt! Hör av er för mer information!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Amar Karaman
0704-44 39 72 amar.karaman@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Antal rum:

3

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

438

Andel i årsavgift:

0.18297 %

Andel i förening:

0.18297 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1965

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Ventilationsbesiktning:

Godkänd 2019-01-25

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 124 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-01-25

Förening

Namn:

HSB Brf Söderkulla

Organisationsnummer:

746000-5213

E-post adress:

soderkulla@ownit.nu

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 1965. I föreningen ingår 596 bostadsrätter och 3 lokaler. Lokalerna består av styrelserum, en lokal föreningen hyr ut samt en lokal för barnverksamhet och uthyrning till barnkalas. Föreningen har en förvaltning med tre stycken andra bostadsrättsföreningar som tillsammans bildar ABDS. Inom ABDS finns en uthyrningslokal för fester, hyran varierar efter hur länge och när du ska hyra lokalen, se http://www.abds.se/meny/festlokal/festlokal för aktuella priser. Som medlem i föreningen kan du även utnyttja ett gym mot en kostnad som för närvarande är 700kr/år. Som medlem i föreningen kan du även nyttja flera andra fördelar, se http://www.abds.se/om-abds för mer information.
Föreningen äger tomten och byggnaderna.

Fem tvättstugor (två tvättmaskiner och torkmaskin i varje tvättstuga), fem torkrum och mangelrum finns i källaren. Föreningen har även en gemensam grovtvättstuga med torktumlare och torkrum som är gemensam för hela föreningen. Denna tvättstuga är belägen på Tornfalksgatan 4. Föreningen har cykelrum, en stor gård med uteplatser, lekplats och grönska. Festlokal, (gäller ej boende på Tornfalksgatan 8) hobbyrum (gäller ej boende på Tornfalksgatan 8) och träningslokal finns till förfogande att hyra för föreningens medlemmar.

Föreningen har gruppanslutet hela föreningen till ett elbolag för att få förmånligare elpriser. Avläsning av el sker individuellt per lägenhet och debiteras beroende på förbrukning.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Under 2016 sänktes avgiften då föreningen började debitera för individuell varmvattenförbrukning (ca 70 kr/m3), vilket tillkommer till månadsavgiften.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

77 garageplatser, 288 parkeringsplatser och 8 MC-platser. Kostnad för garageplats ca 350 kr/mån och för parkeringsplats ca 150 kr/mån. MC-platser inne, 150 kr/mån, MC-platser ute 75 kr/månad. Det finns även för närvarande 4 p-platser för el-bil.
Det är kö till platserna.
Årshyran regleras löpande uppåt med 2%. Hyran omräknas alltid fr.o.m. den 1 januari.

Bredband/TV:

Gemensamt bredbandsavtal är tecknat från Ownit 1000 Mbit, ingår i avgiften.
Kabel-TV via Sydantenn, grundutbud ingår i avgiften.

Renoveringar:

I dagsläget pågår renovering av hissar. Sju av hissarna är nu renoverade, en återstår. Det pågår även byte av dörröppnare och passagesystem.
Närmast förestående är byte av radiatorer i 8-våningshusen. Det påbörjas under våren 2022.

2021 har elektronisk tvättbokning införts.
2020 - Lekplatser renoverades.
2018 fasader och tak har renoverats.
2017 Montering av porttelefoner i 13-våningshuset.
2017 Stigarledningarna för el byttes ut till trefas.
Hissarna byttes ut i höghusen under 2016-2017, Tornfalksgatan 6B under v 26-30 2017.
Taket har genomgått löpande underhåll, senast (2014) byttes Tornfalksgatan 1.
2011 påbörjades ett stambyte av föreningens vattenstammar samt relining av avloppsstammarna och avslutades år 2014.
2011-2015 alla tvättmaskiner har bytts ut.
1998 glasades balkongerna in.
1987 byttes samtliga fönster ut.

Tillåter föreningen delat ägande:

Den som äger ska bo.

Ekonomi:

Under 2016 sänktes avgiften då föreningen började debitera för individuell varmvattenförbrukning (ca 70 kr/m3), vilket tillkommer till månadsavgiften och debiteras med tre månaders fördröjning.

2022-01-01 höjdes månadsavgiften med 1%.
Föreningen avser att höja avgiften med några procent årligen.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har en hemsida tillsammans med närliggande föreningar: www.abds.se

Ovanstående information är inhämtad från berörd förenings hemsida 2022-02-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenhetenLägenheten disponerar ett vindsförråd och en matkällare.

Omgivning

Allmänt om området:

Välskött och populärt område som ligger i Malmös södra delar och har många fördelar tack vare sitt geografiska läge. Från Söderkulla kommer du snabbt ut på motorvägen och tar dig därmed enkelt både till Lund och Danmark. Goda pendlingsmöjligheter är alltså ett stort plus. Från Hyllie har du goda förbindelser vidare med tåg från tågstationen. Du har även bra bussförbindelser som enkelt tar dig in till Malmös centralare delar och för dig närmare Malmös Shopping.

Livsmedelsaffärer och pizzerior hittar du i området och är det dags för större inhandlingar så har man populära Mobilia & Svågertorp med ett stort utbud av butiker ett stenkast bort. Här finns ett stort utbud av klädesbutiker, sportbutiker samt Malmborgs och Willys. Här finns även ett flertal caféer och restauranger.

I området finns det även gott om skolor samt förskolor som ligger strategiskt placerade. Närservice såsom vårdcentral finns även att tillgå i området. I området finns också flera stora grönområden med många allmänna lekplatser, perfekt för barnfamiljen. Bebyggelsen i Söderkulla är blandad men består till största del av flerbostadshus i varierande storlek, men det finns även några radhus samt friliggande villor.

Söderkulla är ett populärt område för barnfamiljer tack vare sin strategiska placering med närhet till motorvägen, gott om skolor samt förskolor, grönskade områden och dagligvaruhandel. Kommunikationsmöjligheterna från området är mycket goda, både för buss och tåg.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.