Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Söderkulla
Kungsörnsgatan 12
1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 6 403 kr
inklusive: Värme, VA, Kabel-tv och Bredband.
Boarea: 105.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Stor fyra på perfekt våningsplan med söder balkong!

Låt oss få erbjuda en attraktiv, välplanerad fyra på barnvänliga Söderkulla som erbjuder skolor, välskötta gårdar och mycket bra kommunikationer. Optimalt belägen på andra våningen med en solgassande söderbalkong, uppfräschade ytskikt och en genomtänkt planlösning. Denna lägenhet kan även göras om till en 5:a. Möjligheterna är stora, välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Mikias Yonas
0733-44 21 82 mikias.yonas@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

HALL:

Vi tar oss in till en luftig hall med bra avhängningsmöjligheter där man möts av ljusinsläppet från två vädersträck då lägenheten är genomgående. På golvet ligger grå klinker och väggarna är vita.

SOVRUM 1:

Direkt från hallen når vi det första sovrummet. Detta sovrummet är stort nog att dela av i två och är också anpassat för det med fönsterna. I dagsläget så är det ett stort ljust sovrum med en hel väggsida med garderober. På golvet ligger ett snyggt ljust golv som kombineras med bredspacklade väggar i vitt.

VARDAGSRUM:

Vi tar oss vidare till vardagsrummet som är ljust och fräscht med ljust golv, bredspacklade vita väggar samt stora fönsterpartier. Här möblerar vi precis efter våra egna önskemål, antingen med matbord och soffgrupp eller bara soffgrupp. Dessutom sitter snygga spotlights installerade i taket.

SOVRUM 2:

Vidare till nästa sovrum som ligger mittemot vardagsrummet. Detta rum används som master-bedroom där man utan problem får plats med både dubbelsäng och förvaring. Även här har vi snygga ytskikt med det ljusa laminatgolvet och väggarna går även här i vitt. Härifrån har vi tillgång till balkongen. Den inglasade balkongen ligger i bästa söderläge med optimal solchans och utsikt mot den trevliga gröningen.

SOVRUM 3:

Sista sovrummet ligger vägg i vägg med det förra. Aningen mindre än föregående rum men fungerar perfekt som barnrum. Det ljusa golvet och de vita väggarna förenar rummen. Även från detta sovrummet når du balkongen.

KÖK:

Ljust kök i ek från Ikea med rostfria handtag och en fullständig maskinpark och gott om arbetsytor gör detta till ett kök att trivas i. Matplatsen rymmer utan problem sex personer och har en ljus söderutsikt. Köket är fullutrustat med full kyl och frys, spis, ugn, mikro och diskmaskin.

GROVKÖK:

Grovköket ligger i anslutning till matplatsen. Här har vi en egen kombimaskin, vask och ytterligare praktiska förvaringsmöjligheter.

BADRUM:

Från hallen når vi även det helkaklade badrummet som är rymligt och väl utrustat. I badrummet finns jacuzzi, extra bred kommod med mycket förvaring, spegel, handdukstork och WC.

GÄST-WC:

Gästtoaletten är snyggt renoverad i modern stil med snygg grått kakel i hela rummet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

enligt överenskommelse.

Lägenhetsnummer förening:

318/LM1102

Andel i årsavgift:

0.20939 %

Inre reparationsfond:

3979 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ragnarök 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1968

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 162 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-05-08

Förening

Namn:

HSB Brf Fosietorp

Organisationsnummer:

746000-5353

E-post adress:

fosietorp@outlook.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Fosietorp i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. Fastighetsbeståndet utgörs av 5 höghus med 8 våningar samt 7 låghus med 3 våningar, husen byggdes 1967-1968. Höghusen är handikappvänliga vilket gör att lägenheterna i dessa är efterfrågade. I föreningen finns 543 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 13 lokaler, varav 11 upplåtes som hyresrätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Föreningen förfogar över fastigheten med tomträtt som har omförhandlats 2021. Nuvarande avtal löper således ut 2031.

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källaren och utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Föreningen har bland annat hobbylokaler och biljardrum som är kostnadsfria för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även en festlokal som kan nyttjas till en kostnad om ca 1200 kr/tillfälle samt en depositionsavgift om 500 kr. I föreningen finns cykelställ i källaren och på gården samt barnvagnsrum i källaren. I föreningen finns fina och lummiga gemensamma innergårdar med lekplatser, boulebana, utemöbler och grillar.

Föreningen har gemensam el, medlemmen debiteras månadsvis med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Äger föreningen marken:

Tomträtt.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 170 parkeringsplatser och 189 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. Kösystem tillämpas, det är lång kö. I övrigt råder fri parkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och bredband via Bredband 2 (1000/1000). Detta ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utfört underhåll:
2000 målades trappuppgångar.
2003 renoverades fasaden.
2003-2004 byggdes nya balkonger och samtliga glasades in.
2008 byttes låssystem i trappuppgångar.
2010 besiktigades fönster med godkänt resultat.
2011 reparerades garagetaken samt utemiljön på respektive gård förbättrades.
2011-2012 renoverades taken.
2015 renoverades utemiljö och gårdar på Kungsörnsgatan och gemensam el installerades i föreningen.
2015-2016 byttes samtliga hissar och en stadgeenlig tillsyn genomfördes.
2017 asfalterades parkeringen vid Coop om.
2020 tvättades norrsidorna på fasaderna på fastigheterna Kungsörnsgatan 2-8 samt 5-11.
2021 uppförande av miljöhus.

Föreningen har beslutat att relina avloppsstammarna. Offerter håller i dagsläget på att samlas in. Lite längre fram kommer man även att byta vattenstammarna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vid sådant fall kontakta styrelsen.

Ekonomi:

Föreningen har normaltsätt en procentuell höjning varje år, inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www. hsb.se/malmo/fosietorp
Ovanstående information är uppdaterad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen innan köpet.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Föreningens ekonomiska förvaltare har angivit andelstalet såsom:
Andelstal insats: 0,20939 %.
Andelstal årsavgift: 0,20939 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el.

Omgivning

Allmänt om området:

Välskött och populärt område som ligger i Malmös södra delar och har många fördelar tack vare sitt geografiska läge. Från Söderkulla kommer du snabbt ut på motorvägen och tar dig därmed enkelt både till Lund och Danmark. Goda pendlingsmöjligheter är alltså ett stort plus. Från Hyllie har du goda förbindelser vidare med tåg från tågstationen. Du har även bra bussförbindelser som enkelt tar dig in till Malmös centralare delar och för dig närmare Malmös Shopping.

Livsmedelsaffärer och pizzerior hittar du i området och är det dags för större inhandlingar så har man populära Mobilia & Svågertorp med ett stort utbud av butiker ett stenkast bort. Här finns ett stort utbud av klädesbutiker, sportbutiker samt Malmborgs och Willys. Här finns även ett flertal caféer och restauranger.

I området finns det även gott om skolor samt förskolor som ligger strategiskt placerade. Närservice såsom vårdcentral finns även att tillgå i området. I området finns också flera stora grönområden med många allmänna lekplatser, perfekt för barnfamiljen. Bebyggelsen i Söderkulla är blandad men består till största del av flerbostadshus i varierande storlek, men det finns även några radhus samt friliggande villor.

Söderkulla är ett populärt område för barnfamiljer tack vare sin strategiska placering med närhet till motorvägen, gott om skolor samt förskolor, grönskade områden och dagligvaruhandel. Kommunikationsmöjligheterna från området är mycket goda, både för buss och tåg.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.