Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Slussen
Slussgatan 1B
6 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 642 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 135 kr/månad och ett för el-abonnemang om 60 kr/månad tillkommer. Total månadsavgift blir 5 837 kr.
Boarea: 138 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4.5
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Magnifik fyrarummare i anrik 1920-tals byggnad!

På suveränt läge med citys gator utanför porten och med närhet till Malmö Centralstation, presenterar vi med glädje denna synnerligen väldisponerade våning om hela 138 kvadratmeter. Här väntar ett hem utöver det vanliga, där ledorden är strålande ljus och underbar volym av sällsynta mått. Interiören är genomgående mycket tilltalande med högkvalitativa materialval i samspel med en charmig planlösning med spännande vinklar och vrår. Våningen stoltserar idag med imponerande sällskapsytor i fil med förnämliga fönsterpartier, vacker ljus fiskbensmönstrad parkett, välbevarade stuckaturer, lamprosetter och sobra färgval på väggar. Vidare finner vi ett smakfullt inrett kök, där varje detalj är noga genomtänkt med stor, social köksö samt härligt ljusinsläpp. Slutligen förser våningen oss med två bra sovrum, varav mastersovrum med direktaccess till gårdsvänd söderbalkong. Addera därtill ett stilfullt och välutrustat badrum samt praktiskt gäst-wc. Ett exklusivt hem utöver det vanliga, för dig som älskar att bo med extra guldkant på tillvaron!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Safeer Samawi
0733-92 74 16 safeer.samawi@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bakom utsökt fasad lockar det ståtliga trapphuset och på andra våningen inviterar hallen med ljus fiskbensparkett tillsammans med väggar i sobert vitt. Ansenlig takhöjd, höga golvlister, tidsenliga stuckaturer och vackra spegeldörrar är alla glädjande attribut som återfinns i hela bostaden. Addera därtill möblerbara kvadrat med förvaring i garderob och stämningshöjande öppen spis (ej fungerande).

Gäst-wc:

Hemmets gäst-wc är enhetligt med det stora badrummet och förser oss med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns wc, handfat med vit kommod och spegel.

Matsal/sovrum:

Direkt till vänster via vackra dubbeldörrar finner vi ett generöst tilltaget rum som i dagsläget nyttjas som våningens matsal. Här stoltserar vida kvadrat som smyckats med enhetlig fiskbensmönstrad parkett, väggar i vitt och magisk takhöjd prydd av avancerad stuckatur samt ett högt fönsterparti för ett härligt ljusinsläpp.

Vardagsrum:

Vidare in finner vi ett ljust och välkomnande vardagsrum som ingjuter lugn och harmoni. Magisk takhöjd med sirliga stuckaturer även här och ståtliga dubbeldörrar som bidrar till en härlig känsla i kombination med generöst burspråk som skänker fantastiskt med ljus till rummet. Addera där till vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golv som ackompanjeras av vita väggar. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp som sköna fåtöljer.

Kök:

Köket är i många hem hjärtat och det stämmer till fullo även här. Sobra, tidlösa och exklusiva inredningsval skapar här tillsammans ett rymligt kök från Kvik gott om plats för både matlagning och mingel. God förvaring finner vi bakom släta luckor i vitt som accentueras med bänkskiva i vitt med infälld diskho i svart med ljusbringande fönsterparti samt vitt bistrokakel ovan. Härlig köksö adderar till känslan av volym och rymd samt än mer förvaring och arbetsyta i svart granit. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys från Siemens, integrerad diskmaskin från Siemens, gashäll från Siemens, inbyggd varmluftsugn från Neff och fläkt. Golvet pryds med vackra trätiljor som möter vita väggar och dimbara spotlights i tak. Inbyggd tvättmaskin från LG (2022) och inbyggt skafferi samt utgång till kökstrappa är ytterligare bonus.

Sovrum:

Köket visar vägen till våningens första sovrum som med fördel kan inredas som barnrum. Ett högt fönsterparti skänker rikligt ljusinsläpp och väggarna är tonade i en skön mörkbeige nyans som samspelar med mjuk heltäckningsmatta i grått. i anslutning till sovrummet finner vi en generös klädkammare för optimal förvaring.

Sovrum:

I anslutning till köket och vägg i vägg med det mindre barnrummet är ytterligare ett spatiöst rum beläget. Detta nyttjas med fördel som master bedroom och förser oss med ljusa trätiljor på golv, väggar i vitt och ljuvlig lamprosett i tak. Fantastiska fönsterpartier erbjuder inte bara ett magiskt ljusinsläpp utan förser oss även med access via delvis glasad dörr till njutbar, gårdsvänd balkong i soligt söderläge. Dubbelsäng och tillhörande möblemang samt skrivbord får med lätthet plats. Förvaring finns i platsbyggda garderober.

Halva:

I anslutning till hallen finner vi våningens möblerbara halva med ljusa trätiljor på golv i samspel med väggar i vitt och vägghängd förvaring.

Badrum:

Från halvan når vi ett tidlöst badrum i helkaklat utförande (2018) med grå klinker och vitt kakel på väggar. Välutrustat med wc, spegel, väggfasta skåp, handfat med vit kommod och dusch med takdusch samt duschvägg i klarglas.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

27

Lägenhetsnummer register:

1004

Andel i förening:

4.12652 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Klas

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Energideklaration:

Energiklass: G
Primärenergital: 144 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-06-20

Förening

Namn:

Brf Slussplan i Malmö

Organisationsnummer:

769611-8103

E-post adress:

info@brfslussplan.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Slussplan i Malmö är en äkta förening som bildades vintern 2004 och i december 2006 förvärvades fastigheten Malmö Klas 1 (äger marken). Fastighetens adresser är Exercisgatan 2A och 2B samt Slussgatan 1A och 1B. Föreningen består av 30 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 st butiks/kontorslokaler. Ekonomisk förvaltning sköts av Örehus. Byggår är ca 1927.

Cykelgarage finns på gården.
Gemensam tvättstuga från 2010 finns i källaren på Exercisgatan. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum.

Föreningen har kollektivt upphandlad el. Elförbrukningen debiteras retroaktivt och läggs på månadsavgiften. En fast elkostnad om 60:-/månad tillkommer. Varje lägenhet har en egen elmätare med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Elmätaren i varje lägenhet är fjärravläst.
Föreningen köper in el kollektivt och på så sätt sänks elkostnaden för oss alla.
Elförbrukningen debiteras retroaktivt tillsammans med månadsavgiften. En fast elavgift om för närvarande 60 kr per månad tillkommer. Rörlig elkostnad debiteras kvartalsvis i efterskott.

Föreningen anordnar obligatoriska städdagar 1-2 gånger om året då alla medlemmar hjälps till att städa innergården och källaren.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 6 garageplatser. Separat kösystem tillämpas, det är i dagsläget kö. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca
652 kr/månad. Priset räknas upp med 6% per år. Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret, 040-34 45 00.
Q-park har även ett garage en bit bort på Slussgatan 7.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Comhem, analogt basutbud ingår i avgiften. Även bredband via ComHem. Bredband 100/10 Mb och hemtelefoni tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 135 kr/månad.

Renoveringar:

Föreningen planerar endast löpande underhåll och har inga större renoveringar på gång.
2019 renovering av hissarna, byte av inre dörrar, byte av yttre dörrarnas låsmekanism till godkänd typ och installation av dörrstängare, förstärkning av gejdrarnas infästning i hisschakten, balkongrenovering.
2018 relining av avloppsstammar.
2017 renoveras innergården, fasad, fönstren mot innergården, cykelförråd, garage samt garagetak.
2015 renoverades styrelserummet.
2014 utfördes en OVK-besiktning, avloppsstammarna spolades, granitsockel samt valv rengjordes och hästgången målades.
2013 värmesystemet renoverades och undercentralen byttes (injustering 2014), ny exteriörbelysning sattes upp, fasaden mot gatan dränerades och putsades om, taket mot Exercis och Slussgatan renoverades, trapphus och kökstrappor målades om samt entrédörrar, port och dörrar mot innergården byttes ut/renoverades. Nytt porttelefonisystem med nyckeltaggar infördes också.
2012 byte till ljuddämpande treglasfönster mot Slussgatan och Exercisgatan. Detta år skedde även exploatering av råvinden och vindslägenheter byggdes.
2011 nya hissar i tidsenlig stil.
2010 renoverades källare med nya förråd samt ny tvättstuga.
2009 byttes tappvattenstammar och fastighetens el drogs om.
2008 spolades avloppsstammarna.
2007 renoverades tak mot innergården.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ok med differentierat ägarförhållande förälder/barn.

Ekonomi:

Ekonomisk förvaltning sker via Nabo.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen köper in el kollektivt och på så sätt sänks elkostnaden för medlemmarna. Elförbrukningen betalas retroaktivt tillsammans med månadsavgiften. En fast elavgift om för närvarande 60 kr per månad tillkommer. Elmätaren i varje lägenhet är fjärravläst.

Stadsgas finns i huset. Bör prioriteras före elektrisk spis.

På Brf Slussplans hemsida www.brfslussplan.se finns mer information om föreningen och fastigheten.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2021-02-14 Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Ospecificerad andel:3,40469 %. Andel insats: 4,12652 %. Andel årsavgift har ej specificerats av föreningen.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 135 kr/månad och ett för el-abonnemang om 60 kr/månad tillkommer. Total månadsavgift blir 5 837 kr.
Elen avläses en gång i kvartalet och debiteras månadsvis med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden fördelad på 4 rum och kök. Bostaden nyttjas som 4,5 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Slussen är ett delområde i stadsdelen Centrum. Området ligger mellan Hornsgatan och Drottninggatan, öster om Exercisgatan. Slussen är en del av Östra Förstaden. Redan i slutet av 1700-talet byggdes enklare hus längs Malmös infart från öster. På 1800-talet tillkom ytterligare bebyggelse. När järnvägen byggdes på 1850-talet grävdes även en kanal från Sege, parallellt med spåren. Namnet Slussen kommer från den sluss som fanns vid anslutningen till hamnkanalen. Delområdets nuvarande bostäder är främst fastigheter från början av 1900-talet där SJ-husen på Slussgatan är några av de mer utmärkande husen.

Bor man på Slussen så är en av fördelarna just kommunikation. Här råder promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Stora knutpunkten kring Värnhemstorget finner vi ett stenkast bort och här kan man ta bussen som tar en dit man vill. Enkel access till motorvägen mot Lund och ut på ringvägarna finns från och till området.

För tågpendlaren är gång- och cykelavståndet till Centralstationen inte långt. Här går citytunneln som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Det saknas inget kring Slussen som är utmärkt positionerat mellan Värnhem och Drottningtorget där vi finner ett rikligt utbud av restauranger och caféer längs huvudgatan Östra Förstadsgatan. Här kan man avnjuta maträtter från en mängd olika kulturer.

Apotek, livsmedelsbutiker, vårdcentral och tandläkare finns även det i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera. Utöver närheten till torghandel och alla spännande närbutiker så har man norr om Värnhemstorget det stora köpcentret Entré med biografer, affärer och restauranger. Gångavstånd till Caroli köpcentrum råder även.

Vid Drottninggatan ligger nya polishuset och Malmö Rättscentrum.

Schougens bros förskola ligger i området.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.