Malmö, Slussen
Slussgatan 11
3 745 000 kr utgångspris
Avgift: 5 901 kr
inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband (1 Gb/s) samt bostadsrättsförsäkring
Boarea: 115 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 7 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Välplanerad och rymlig fyra med promenadavstånd till city och Malmö Central!

Välkomna upp på sjunde våningen, högst upp, där vi möts av en ljus och luftig lägenhet med balkong i söder, tre ordentliga sovrum, badrum samt gäst-wc. Interiören erbjuder såväl badkar som dusch samt tvättmaskin och ett fint kök. Bostaden ligger på promenadavstånd från city och är den perfekta bostaden för den som vill ha mer yta och fler sovrum. Missa inte den fina innergården, med stora grönytor, lekplats etc!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Philip Ekdahl
0700-91 23 99 philip.ekdahl@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
13:30 - 14:00
Bokning krävs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomna upp på sjunde våningen, där vi möts av ett rymligt entréparti som erbjuder förvaring i form av rymlig klädkammare med väggfasta hyllor samt gott om avhängningsytor. Väggarna går i vitt och under fötterna ligger ett stengolv i ljus kulör.

Kök:

I anslutning till hallen återfinns det fräscha köket, renoverat för ca 7-8 år sedan. Köket erbjuder goda arbets- och förvaringsytor samt matplats för ca fyra-sex personer. Luckorna går i vitt och maskinpark finns i form av hel kyl samt hel frys inkl. ismaskin, diskmaskin, inbyggd mikro, ugn, spisfläkt samt induktionshäll.

Matsal/Sovrum:

Från köket tar vi oss till detta spatiösa rum som bjuder möjlighet till såväl matsalsmöblemang som sovrumsinredning. Valet är Ert! Vackert parkettgolv i original samt vita väggar. De fina dubbeldörrarna i glas tar oss in i det rymliga vardagsrummet...

Vardagsrum:

Här återfinns ett mycket väl tilltaget vardagsrum, anpassat för den stora familjen eller varför inte det stora middagsparty-sällskapet! Här finns originalparkett och gråmålade väggar, men även utgång till inglasad balkong i soliga söder. Härligt läge med utsikt över den grönskande innergården!

Master bedroom:

I anslutning till hallen ligger det stora sovrummet, välanpassat med plats för den stora dubbelsängen. Förvaringen är mycket god, med såväl inbyggd garderob som extra garderobsvägg. Ljusa väggar och parkettgolv under fötterna.

Sovrum 2:

Medelstort sovrum med grönmålade väggar och parkettgolv. Perfekt som barnrum/kontor/gästrum. Även här inbyggda garderober.

Badrum:

Mycket väl tilltaget badrum i helkaklat utförande. Stilrena material som går i vitt och svart. Här bjuds både dusch och inkaklat badkar, men även kommod med dubbla handfat och inbyggd belysning, wc, handdukstork och självklart tvättmaskin!

Gäst-wc:

Fräsch gäst-wc i anslutning till hall. Helkaklat i vitt och svart med wc, spegel och handfat.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

31

Andel i årsavgift:

1.47753 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1984

Ventilation:

Mekanisk

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 93 kWh/m²/år
Energiklass: D
Utförd
Datum: 2018-06-18

Förening

Namn:

HSB Brf Kasper

Organisationsnummer:

716406-7758

E-post adress:

info@brfkasper.se

Allmänt om föreningen:

HSB Bostadsrättsförening Kasper består av 82 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen består av adresserna Östra Förstadsgatan 10, 12, 14 samt Slussgatan 9, 11. Föreningens hus färdigställdes 1984 och fastigheten Kasper 33 innehas med äganderätt.

Föreningen har en grön och trevlig sluten innergård med grill och sittgrupper.

I källaren finns två tvättstugor, en med två tvättmaskiner, torktumlare och två tillhörande torkrum. Och en med en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättstugan nås genom trapphuset.

Cykelparkering (även parkering för lådcykel) under tak på gården och det finns även cykelförråd i källaren.

I huset finns sortering av färgat/ofärgat glas, tidningar, kartong, hårda plastförpackningar. Dessutom finns en speciell låda för gamla batterier.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage finns i huset med totalt 29 platser. Bil kostar ca 600 kr/mån och mc ca 250 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. I området finns även möjlighet till boendeparkering, v.g. se www.malmo.se för mer information.

Bredband/TV:

Kabel-tv via Tele2 och Bredband Bahnhof (1 GB/s). Båda ingår i avgiften.

Renoveringar:

2006 utfördes stamrensning av avlopp.
2008 byttes alla fönster i föreningen samt installerades nya porttelefoner med kamera.
2011 utfördes brandskyddskontroll samt OVK-besiktning. Man slutförde även renoveringen av den sista av de tre tvättstugorna.
2012 spolades stammarna igenom till kök och badrum. Man såg även över ventilations- samt värmesystemet.
2014 dränerades och lagades fasad på Östra Förstadsgatan 10A och B. Östra Förstadsgatan nr 12 och 14 fick nya entréportar. Elcentraler i tvättstugorna byttes.
2015 färdigställdes takrenovering samt fasadrenovering på Slussgatan. OVK-besiktning genomfördes.
2016 Omvandling av gym och styrelserum till 2 nya bostadsrätter: lgh 81 & 82.
2016 byttes styrcentral och värmeväxlare.
2017 Byte av avstängningsventiler för inkommande och utgående vatten på Slussgatan och ÖFG.
2017 Ombyggnad av värmecentral och installation av ny värmepump på ÖFG.
2017 Rensning av ventilationskanaler ÖFG.
2017 Ny balkongplåt på Slussgatan och målning av balkonger på Slussgatan.
2017 Renoverades fasad och yttertak ÖFG
2018 Elsäkerhetsbesiktning
2018 Utfördes rensning av ventilationskanaler på Slussgatan, garagetätning och trädgårdsrenovering, elsäkerhetsbesiktning, OVK besiktning, energideklaration, renoverat grindarna, bytt den stora grinden vid passagen Slussgatan och spolat stammarna.
2019 Installerades ny avgasare samt filter av
för rening av värmesystemet.

Pågående och planerade projekt:
- Eventuell ombyggnad och försäljning av vinden på Östra Förstadsgatan. Bygglov ännu ej beviljat.
- Byte av taggsystem, planerat att vara färdigställt under hösten 2022.
- Ersätta nuvarande trappbelysning med energibesparande Led-lampor.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej, bosättningskrav.

Ekonomi:

Föreningens ekonomi är god. Inga beslutade avgiftsförändringar i nuläget (kontrollerat 2022-09-12).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av pbb ca 1203 kr samt pantsättningsavgift om 1,5 % av pbb om ca 483 kr/pant. Denna betalas av säljaren.

Övrigt:

I föreningens fastighetsförsäkring ingår även bostadsrättstillägget för varje lägenhet.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-09-12. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar ett källarförråd om ca 4 x 2,41 m.

Micro, garderob, tvättmaskin, väggfast hylla samt barnlås på fönster ingår i köpet.

Omgivning

Allmänt om området:

Slussen är ett delområde i stadsdelen Centrum. Området ligger mellan Hornsgatan och Drottninggatan, öster om Exercisgatan. Slussen är en del av Östra Förstaden. Redan i slutet av 1700-talet byggdes enklare hus längs Malmös infart från öster. På 1800-talet tillkom ytterligare bebyggelse. När järnvägen byggdes på 1850-talet grävdes även en kanal från Sege, parallellt med spåren. Namnet Slussen kommer från den sluss som fanns vid anslutningen till hamnkanalen. Delområdets nuvarande bostäder är främst fastigheter från början av 1900-talet där SJ-husen på Slussgatan är några av de mer utmärkande husen.

Bor man på Slussen så är en av fördelarna just kommunikation. Här råder promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Stora knutpunkten kring Värnhemstorget finner vi ett stenkast bort och här kan man ta bussen som tar en dit man vill. Enkel access till motorvägen mot Lund och ut på ringvägarna finns från och till området.

För tågpendlaren är gång- och cykelavståndet till Centralstationen inte långt. Här går citytunneln som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Det saknas inget kring Slussen som är utmärkt positionerat mellan Värnhem och Drottningtorget där vi finner ett rikligt utbud av restauranger och caféer längs huvudgatan Östra Förstadsgatan. Här kan man avnjuta maträtter från en mängd olika kulturer.

Apotek, livsmedelsbutiker, vårdcentral och tandläkare finns även det i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera. Utöver närheten till torghandel och alla spännande närbutiker så har man norr om Värnhemstorget det stora köpcentret PLAZA med biografer, affärer och restauranger. Gångavstånd till Caroli köpcentrum råder även.

Vid Drottninggatan ligger nya polishuset och Malmö Rättscentrum.

Schougens bros förskola ligger i området.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.