Malmö, Slottsstaden
Mariedalsvägen 56C
1 795 000 kr
Avgift: 4 578 kr
inklusive vatten, värme och kabel-tv. El tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavin efter faktiskt förbrukning.
Boarea: 63 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Trevlig citylägenhet med balkong på bästa läge!

Välkomna till denna välplanerade tvårummare med balkong i populära Slottsstaden. Här bor du omgiven av enhetlig interiör, stilfulla detaljer, gott om förvaring och moderna faciliteter. Mariedalsvägen är en av Malmös mest kända gator och sträcker sig från Pildammsparken i söder till Slottsparken och Ribersborg i norr. Önskar du att bo tryggt i skötsam HSB-förening och centralt med närhet till caféer, butiker och nöjen i hjärtat av grönskande parker är detta den perfekta lägenheten för dig!

Visningar.

Söndag 21 Augusti
14:10 - 14:30
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar hissen upp till denna kvadratsmarta tvårummare och möts av en rymlig hall med gott om plats för upphängning av ytterplagg och förvaring av skor och accessoarer. Väggarna är vitmålade och under fötterna vilar ett grått golv som enhetligt fortsätter in i köket.

Kök:

Köket har vitmålade väggar och gott om plats för förvaring i överskåp och lådor i vit högglans. Maskinparken består av integrerad kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll samt fläkt. Ovanför de rymliga lådorna ligger en bänkskiva i svart marmorliknande utförande samt ett stänkskydd i glas.

Vardagsrum:

Denna bostad har ett stort vardagsrum för sociala sammankomster med plats för både loungehörna och matplats. Vackra detaljer pryder detta rum så som stilfull limhamnsruta under fötterna och unik, pampig sten i fönsterbänken. Väggarna är klassiskt vitmålade. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong med plats för möblemang att avnjuta sommarkvällar på eller en fika i solen.

Sovrum:

Sovrummet har likt vardagsrummet limhamnsruta vilket binder ihop dessa rum på ett harmoniskt sätt. Väggarna är målade i en härlig dimblå färg vilket skapar ett lugn över sovrummet. Rymliga garderober längs ena väggen medför goda förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet är utrustat med WC, dusch med vikbara duschväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp med förvaring samt handdukstork. På golvet ligger grå klinker i samma utförande som kaklet på ena väggen. På de andra väggarna ligger stora vita kakelplattor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

2022-10-21

Lägenhetsnummer förening:

094

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i årsavgift:

0.85265 %

Andel i förening:

0.85265 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kronborg 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1949

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Ventilationsbesiktning:

Godkänd 2019-09-02

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 149 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-09-02

Förening

Namn:

HSB Brf Valby

Organisationsnummer:

746000-4802

E-post adress:

styrelsen@brfvalby.se

Allmänt om föreningen:

HSB:s Brf Valby bildades i samband med byggnationen 1949/1950. Föreningen består av 116 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt och finns på adresserna Kronborgsvägen 13, 15, 17 och Mariedalsvägen 56. Det finns även en bostadsrättslokal. Föreningen har en stor grönskande innergård med lekplats, grillmöjligheter samt sittytor.
Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av HSB.
Nuvarande tomträttsavtal omförhandlades nyligen 2020 och löper i 10 år framöver till 2030-06-30.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Medlemmarna betalar enbart för den faktiska förbrukningen. Elen avläses kvartalsvis, men fördelas månadsvis på avier.

I källarplan finns en tvättstuga i vardera hus på Kronborgsvägen 13, 15, 17 och två st på Mariedalsvägen 56. Till varje tvättstuga finns även ett torkrum, två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och dessutom är tvättstugan på Kronborgsvägen 17 utrustat med torkskåp. Taggsystem för tvättstugor, elektronisk bokning.

För medlemmarna finns det en fin gemensamhetslokal med kök att boka för fester samt en nyligen renoverad bastu med dusch som är gratis att nyttja. Cykelställ finns på gården och cykelförråd i källaren.

Föreningen har gårdsdagar två gånger per år som avslutas med grillning.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld omförhandlades 2020 och löper i 10 år framåt.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns 28 p-platser i föreningen, kostnad 616 kr/mån. Kösystem tillämpas och man anmäler sig via HSB. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer info kontakta Malmö stad.

Bredband/TV:

Kabel-TV: ComHem levererar digital kabel-TV, basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Bahnhof 100/100 Mbit ingår i avgiften.

Om man önskar en annan hastighet eller bredbandsleverantör är föreningen ansluten till ComHem och HSB Bolina stadsnät. Genom HSB Bolina kan man välja bredband, IP-telefoni och digital-TV från olika leverantörer. Detta får man bekosta själv, inget som ingår.

Renoveringar:

1991: Byttes elstammar och el i lägenheterna.
2000: Vattenstammarna byttes ut. Avloppstammarna är inte utbytta men är spolade och vid tillfället fanns inga anmärkningar.
2005: Byttes alla maskiner i tvättstugorna och balkongerna målades om. Hissarna utrustades med nödtelefoner och nödbelysning.
2010: Renoverade man festlokalen och bastun med tillhörande dusch.
2014: Infördes gemensam el vilken debiteras kvartalsvis i samband med avgiftsavin. Samma år byttes även värmecentralen ut.
2015: Nya golv i den gemensamma samlingslokalen, styrelserummet samt tvättstuga i hus 56. Föreningen har installerat säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
2016: Renovering av ett par gavelfasader och samtliga balkongpelare på Kronborgsvägen 13-17 har utförts. Samtliga källargångar och skyddsrum har målats om. Manglar har installerats i tvättstugorna på Kronborgsvägen, golvet har renoverats i ena tvättstugan på Mariedalsvägen. Taggsystem för bokning av tvättstuga och bastu har installerats. Nödbelysning har installerats i samtliga källar- och vindskällargångar. LED-belysning har installerat i trappuppgångar, källare och vindar.
2017: Spolning av avloppsstammar. Byte av hissar.
2018: Nytt miljöhus har byggts.
2019/2020: Tak,- och fasadrenovering samt entrébyte.
2021: Lekplatsen har underhållits genom att sand och sarg har bytts ut. Styrsystemet för energiförvaltning har bytts ut och det är nu möjligt med fjärrstyrning.
2022 juni: Ventilationsbesiktning (OVK) i hela fastigheten.


Pågående renoveringar:
2022: Relining av avloppsstammar i olika block/etapper. För specifik information kring exakta adresser, se föreningens hemsida.

Planerade renoveringar inom de närmsta åren:
-2022/2023: Byte av fönster med bullerskyddsglas i byggnaderna Mariedalsvägen 56 samt Kronborgsvägen 17, i de fasader som vätter ut mot Mariedalsvägen. Eventuellt kommer samtliga fönster i alla byggnader att bytas, men då med fönster som har lägre bullerskydd. Beslut om det senare tas under våren/sommaren 2022.
-2023: Uppfräschning av trapphus.
- Uppdatera tvättmaskinspark.

Planerade större åtgärder ska finansieras delvis genom upptagande av nya lån, delvis genom befintlig kassa.

Tillåter föreningen delat ägande:

Endast vid samboende, skrivna på adressen.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 3% 2022-01-01.
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska 3% varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har gemensam el i fastigheten. Elen avläses kvartalsvis men fördelas månadsvis på avier.

Besök gärna föreningens hemsida på www.hsb.se/malmo/valby för mer information.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förenings hemsida 2022-06-03. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB uppger följande andelstal
Andelstal insats: 0,85265 %
Andelstal årsavgift: 0,85265 %

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.