Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Slottsstaden
Skvadronsgatan 14
3 195 000 kr
Avgift: 6 040 kr
inkl värme, VA
Boarea: 138 m2
areakälla: Ekonomisk plan
Rum: 5
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja
 

Anno 1913 i anrika "Sushidohuset", ett mästerverk med hiss o balk!

Med minnen och alla vackra originaldetaljer från år 1913 saluför vi här dessa unika kvadrat kantade av stuckatur, vita snickerier, renoverat kök och gårdsvänd balkong. Salar som talar, takhöjd och underbara originalfönster med spröjsad lust och glädje, ljusrikedom och en helt betagande atmosfär!!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Minnen och atmosfär från ett svunnet sekel. Här finner vi en underbar paradvåning med alla de fina attributen fint bevarade och med omsorg renoverade. Att det dessutom bjuds både hiss och balkong gör lyckan näst intill total!

På högt läge i en av Slottsstadens allra vackraste hus finner vi ett alldeles speciellt hem! Bakom ståtlig entrédörr Anno 1913 välkomnar klassisk sekelskiftshall på gedigen ekparkett. Ljusa väggar och hallen utgör en förbindande samling till våningens alla vackra salar och rum.

Våningens hjärta består i två ytterst representativa och generös salar utgörande allrum och matrum i fil. Hörnrummet, det generösa allrummet ligger söder- samt västervänt och bjuder fiskbensmönstrad ekparkett. Takstuckaturer som smyckar, vitlackade originalsnickerier, tre ljust latte-tonade väggar med mullvadsbrunt fondinslag. De vackra originalbågarna från 1913 har spröjs upptill och skänker fint ljusflöde åt de olika miljöerna.

Matrummet ligger i väster och i linje med Skvadronsgatan. Fritt läge ut mot grönområdet, fiskbensmönstrad ekparkett, ljusa väggar samt blickhöjande takstuckatur i form av rundad cirkel. Pardörrar från byggnadstiden, entré via fin salning och hall.

Ett stort, separat sovrum finner vi också utmed Skvadronsgatan. Återigen gör fiskbensparketten sig trevligt påmind, ljusa väggar och pampig, ovalformad stuckatur. Generösa kvadrat med rymd och elegans.

Lugnt in mot föreningens trivsamma gårdssida finner vi master bedroom. Direktaxcess till badavdelning och detta stora sovrum bjuder kungsgarderober, fiskbensparkett och vacker tapet. Neddragen vit taklinje, utgång till egen österglad balkong mot gårdsglädjen.

Centralt finner vi ett inbjudande kök! Matplats för minst de fyra, vit inredning där gammalt möter nytt i en förträfflig kombination. Severingsgång med originalskåp på väg mot salongerna....

Tredje sovrummet är forna pigans rum! Trägolv och romantik med egen ingång från köket, smart disponerade kvadrat utmärkt till barnrum eller kanske kontor?!

Äkta, levande och inspirerande sekelskiftshem som i högsta grad inspirerar!

Kök:

Spis, spisfläkt, kakel och kyl/frys. gammalt möter nytt på bästa vis! Vit köksinredning och det finns ett gammeldags skafferi för alla specerier, perfekt! Oljad bänkskiva i stavlimmad bok.

Badrum:

Badrum/WC 1: Badkar, tvättställ, kakel och klinkergolv. Badavdelningen når man direkt från master bedroom. I föreningens ekonomiska plan ligger att samtliga badrum i huset kommer att renoveras. Köparen har således möjlighet att påverka utseende och i viss mån planlösningen på det kommande, nya badrummet. Fönster en trevlig detalj!
Badrum/WC 2: WC, tvättställ och klinkergolv. Separat wc på central plats i boendet. Även detta utrumme kommer renoveras vid stambytet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

15

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Reval 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1913

Fönster:

2-glas originalbågar

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Förening

Namn:

Brf Tallinn

Organisationsnummer:

716438-4039

E-post adress:

brftallinn@outlook.com

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Tallinn bildades 1986 och föreningen köpte fastigheten 2011. Det är en äkta bostadsrättförening. Föreningen äger fastigheten Reval 8. Det finns 45 lägenheter i föreningen, 42 innehas med bostadsrätt och 3 med hyresrätt samt finns 1 lokal med hyresrätt i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Byggår är 1911-13.

Två st tvättstugor i källaren med vardera två tvättmaskiner och vardera en torktumlare, samt vardera ett torkskåp.
Gemensam innergård med gemensamma utemöbler.
Cykelförråd.

Föreningen har gemensam el. Det tillkommer en fast elavgift per månad samt en preliminär debitering för förbrukad el per månad.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. Garageplatser finns i andra fastigheter i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telenor. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 86 kr respektive 165 kr i månaden. Standardutbudet för bredband är 100 Mbit och sedan kan man själv uppgradera för en mindre kostnad. Detta gör man direkt med Telenor.

Renoveringar:

1992 tappvattenstammar i kök samt el-stammar byttes.
1992 avloppsstammar i kök byttes.
2008 fönsterna mot gatan renoverades.
2012 sensorstyrd trapphusbelysning installerades
2012 kollektivt elabonnemang installerades.
2012 nytt reglersystem och nya termostatventiler på alla vattenradiatorer genomfördes.
2012 tappvattenstammar och avloppsstammar i badrum byttes.
2013 fönsterna in mot gården (de äldre) renoverades.
2013 plåttak renoverades och målades.
2016 samtliga fönster målades utvändigt.
2018 samtliga fönster målades invändigt.
2019 fasad- samt takrenovering utfördes.
2020 nytt torkskåp och torktumlare på Lundbergsgatan. Uppfräschning och plantering av nya växter. Efter sommaren kommer torkskåp i tvättstuga på Skvadronsgatan 12 kommer bytas ut.

Planerade renoveringar:
2021 totalentreprenad fasad och tak för andra halvan av huset, Skvadronsgatan/Lundbergsgatan. Planeras med start våren 2021 och beräknas ta upp till 6 månader. Föreningen avsätter pengar till renoveringsfond varje år enligt budget men räknar även med att behöva utöka befintliga lån. Man har dessutom innestående värde i de 3 hyreslägenheterna som kommer att säljas den dagen hyresavtal sägs upp.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen gjordes 2020-01-01, då höjdes avgifterna med 3%. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1183 kr (2.5% av basbeloppet) samt en pantsättningsavgift på 473 kr (1% av basbeloppet).

Överlåtelseavgift:

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2020-06-26. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Balkong i österläge mot fridfull gårdssida.
Källarförråd om cirka sex kvadrat tillhör.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.