Malmö, Slottsstaden
Major Nilssonsgatan 11A
5 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 936 kr
Inkl. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 196 kr/mån för tv, telefoni och bredband tillkommer.
Boarea: 147 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 6
Våning: 3 av 4 Våningsplan i etage, våning 3 och 4
Hiss: Nej Hiss finns ej.
Balkong: Ja
 

Drömvåning i etage med väldisponerade ytor och fantastiskt ljus!

Unik funkisvåning i etage om hela 147 oemotståndliga kvadrat! Med fritt gavelläge presenterar vi denna fantastiska lägenhet med öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum som dessutom har utgång till generös balkong i söderläge. De finaste originaldetaljerna finns bevarade såsom fiskbensparkett, kalkstensgolv och öppen spis medan kök och badrum är renoverade i tidlöst utförande. Tre givna sovrum med möjlighet till fyra allteftersom ni väljer att använda den rymliga ovanvåningen med öppet till nock och takbjälkar. Här bor ni i ett utav Slottsstadens mysigaste kvarter i stabil förening med närhet till city.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Emir Salkic
0739-15 79 85 emir.salkic@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 28 Juni
17:30 - 18:00
Bokad visning. Boka via BOKA-knappen!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Vi presenterar stolt en fulländad våning för dig med höga krav på ditt boende! Synnerligen generösa kvadrat i etage som imponerar och inspirerar, med ett ljuvligt ljusflöde på eftertraktat gavelläge samt optimal planlösning där bland annat gediget kök från Tibro och två badmiljöer samspelar med tre utmärkta sovrum och dubbla sällskapsrum. Söderdoftande balkongliv med härlig utsikt över lugna villakvarter! Angenäm takhöjd i samspel med rena linjer som minner om ursprungsåret och ackompanjeras av ett läckert vindsplan fullt av karaktär och atmosfär med öppet till nock och synliga takbjälkar. Toppläge i mysiga, trygga Slottsstaden ett par stenkast från salta havsdopp och fantastiska parker. Ett genuint hem som verkligen höjer sig över mängden - varmt välkomna!

Hall:

Tredje våningen inviterar med klassiskt kalkstensgolv i samråd med väggar tonade i vitt, vilket är ett genomgående inslag för hela hemmet. Här erbjuds plats för avhängning av ytterkläder och dessutom smidig förvaring i inbyggd garderob strax om hörnet.

Vardagsrum:

I anslutning till hallen öppnar ett fantastiskt vardagsrum upp med förnämliga attribut såsom fungerande öppen spis, vinklat burspråk, fiskbensparkett och ett strålande ljusinsläpp från stort fönsterparti. Så underbart ljust och luftigt med ljusflöde i tre väderstreck och access till solsäker söderbalkong därtill. Härifrån njuter man av det höga läget och utsikten över sommargrönskande villakvarter. Rummets generositet möjliggör möblering med soffgrupp och fåtöljer och i dess förlängning mot köket finns plats för ett större middagsbord för både familj och vänner.

Sovrum bottenplan:

Det största sovrummet lockar med ett behagligt ljusinsläpp från stort fönster och vacker fiskbensmönstrad parkett och här inryms med enkelhet såväl säng som skrivbord och fristående förvaringsmöbel om man så önskar. Smyckande fiskbensparkett också i det något mindre rummet, som är alldeles lagom att nyttja som exempelvis barnrum, med fin förvaring i rejäl, inbyggd garderob.

Kök:

Ifrån matplatsen åtnjuts en fin kontakt med det eleganta köket i balanserad öppen layout, vars totalrenoverade interiör ståtar med inredning i mattvitt och accentueras av arbetsytor i svart granit med glasmosaik ovanför. Rostfri maskinpark som exempelvis erbjuder kyl och frys med is- och vattenmaskin samt en social och praktisk köksö med frihängande fläkt och både glaskeramikhäll och varmluftsugn. Ett otroligt vackert stengolv blir pricken över i:t.
Kvalitetskök från Tibro som totalrenoverades 2007 med gott om förvaring bakom släta matta luckor i vitt som möter glasmosaik ovanför gedigna arbetsytor i svart granit. Den rostfria maskinparken består av kyl och frys med is- och vattenmaskin (år 2018), integrerad diskmaskin (år 2022), inbyggd mikrovågsugn samt köksö med varmluftsugn, glaskeramikhäll och frihängande fläkt.

Allrum:

En trappa upp väntar ytterligare ett suveränt allrum där ljuset strömmar in från helglasade franska balkongdörrar och takhöjden upp till nock understryks av rustika takbjälkar. Parkettprytt golv och ett riktigt väldisponerat rum med plats för såväl väl tilltagen soffsida som plitarhörna och säng diskret placerad bakom murstocken.

Sovrum ovanvåning:

Sovrummet inrymmer enkelt en dubbelsäng med tillbehör och bjuder vidare på parkett och takfönster. Våningsplanet avrundas av ett tidlöst helkaklat badrum med separat dusch, hörnbadkar och tvättmaskin.

Badrum:

Badrum våning 1: klinkergolv och halvkaklade väggar samt utrustat med tvättmöjligheter, handduksvärmare, wc, badrumsskåp med spegel och handfat med underkommod. Duschplats förberett ifall det önskas.

Badrum våning 2: byggt 2001 i samband med att etagevåningen uppfördes, i helkaklat utförande. Separat dusch, hörnbadkar, wc, handduksvärmare, flera förvaringsskåp samt handfat med underkommod.
Kontrollansvarig har godkänt ytskikt i samband med renoveringen 2002.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

00032

Andel i årsavgift:

5.52437 %

Andel i förening:

0.049 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 148 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-12-03

Förening

Namn:

Brf Majoren

Organisationsnummer:

746000-2434

Allmänt om föreningen:

Brf Majoren är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 32 lägenheter, som samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Föreningen köpte huset 1946 (tomträtt). Tomträtten omförhandlades senast 2019. Nästa omförhandling sker 2029.

Husets uppvärmning är fjärrvärme. Föreningen har fullförsäkring via Länsförsäkringar, i försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmar. Den tekniska förvaltningen sköts av Espace, via SBC och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

I källaren finns gemensamt cykelförråd och en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Det finns även en gemensam gård med tillgång till grill och utemöbler.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträtt. Denna ska omförhandlas 2029.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen har gruppavtal från ComHem för kabel-TV, bredband och telefoni. Betalas som ett obligatoriskt tillägg om 196 kr på månadsavgifterna och debiteras direkt från SBC.

Renoveringar:

Gjorda renoveringar/ underhåll:
1996 Nya ytterfönster.
2004 Nya balkonger, fasad - putsad och målad, lagt nytt tak.
2006 Dränering av gården.
2008 - 2009 Värmeanläggning - ny värmeplatta/cirkulationspump. El - inspekterad.
2011 - 2012 Spolning/fräsning av avloppsstammarna.
2015 Ventilationskontroll (OVK), installation av springventiler samt rensning av ventilationskanaler.
2016 Stambyte av tappvattenstammar samt relining av avloppsstammar. Inga större renoveringar är utförda sedan dess.
2018 installerades ett nytt system för portar och källardörr. Underhåll av elcentral och el-stigare utfördes. Dessutom uppfördes ett miljöhus på gården under denna period.

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 - 2055.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner inte en juridisk person som medlem. Vid delat ägande är minsta ägarandel 20%.

Ekonomi:

Föreningen planerarar en avgiftshöjning med ca 2% i september år 2022.

En överlåtelseavgift tas ut om 1183 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas pantsättningsavgift ut om 473 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Månadsavgiften är 5936 kr i månad. Bredband, tv och telefoni från Comhem tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 196 kr i månaden och faktureras direkt från SBC . Den totala månadsavgiften blir då 6132 kr.

Angivet andelstal "andel i förening" avser ett ospecificerat andelstal. Andelstal insats har ej kunnat anges.
Andelsprocent kapital: 4,86111%.

Ny jordfelsbrytare samt ny badrumsfläkt i badrum på våning två.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Fungerande öppen spis, godkänd enligt säljaren.
Balkong i söderläge.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.