Malmö, Slottsstaden
Östra Ryttmästaregatan 15B
2 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 361 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 165 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 526 kr.
Boarea: 78 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Charmerande trerummare på gavelläge med njutbar balkong!

I ett av Malmös mest attraktiva kvarter, presenterar vi med glädje denna synnerligen väldisponerade våning fördelad på 78 kvadratmeter bekvämt placerad längst ner på en lugn återvändsgata. Här väntar ett hem där ledorden är strålande ljus med en genomgående inbjudande interiör som förser oss med mycket tilltalande färg- och materialval i sobert utförande som ackompanjeras av en ypperligt funktionell planlösning. Bostaden stoltserar med två rejäla sovrum, liksom imponerande sällskapsytor med förnämliga fönsterpartier i två väderstreck samt med utgång till njutbar balkong. Vidare finner vi ett badrum i delvis original med inkaklat badkar samt ett charmerande inrett kök i karaktärsgivande gult med plats för matbord invid det ljusbringande fönsterpartiet. Här bor du dessutom med närhet till flertalet parker som bjuder på vacker höstprakt och en kort cykeltur bort tar du dig enkelt ner på Ribersborg för ett dopp eller en promenad längst med strandpromenaden! För den som pendlar tar du dig snabbt till Triangeln för tåg mot Malmö C, Lund och vidare norrut eller mot Köpenhamn. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Annika Lawitz
0707-98 45 63 annika.lawitz@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
11:00 - 11:30
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

I hallen möts vi av parkettgolv som ackompanjeras av väggar i vitt och praktisk förvaring i tre rymliga, inbyggda garderober.

Badrum:

Från hallen når vi badrummet i delvis original i halvkaklat utförande med schackrutigt klinker på golv i svart/vitt och vitt kakel på väggar, samt målade väggar (2022 med våtrumsfärg). Badrummet är utrustat med wc (2022), handfat och inkaklat badkar.

Vardagsrum:

Vidare bjuder ett generöst tilltaget vardagsrum in som stoltserar med vacker parkett som ackompanjeras av väggar i vitt med fondvägg i sobert blått och generöst fönsterparti i två väderstreck. Rummet som med lätthet möbleras med både soffa och ett matrumsmöblemang erbjuder även utgång till den njutbara balkongen i härligt sydvästläge med lugnt cykelstråk utanför.

Sovrum:

Vägg i vägg med vardagsrummet bjuder ett större sovrum in med plastmatta på golv (limmad på parkett) som ackompanjeras av tonade väggar i sober kulör och generöst fönsterparti. Rummet som erbjuder flertalet möbleringsalternativ kan med lätthet inredas med dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Kök:

Härnäst nås det sprudlande köket signerat utmärkt förvaring bakom luckor i gult med accentuerande fondvägg i mörkrosa och bänkskiva i trä samt i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys i vitt, kolfilterfläkt (behövs bytas filter) och ugn/gasspis i vitt (finns indraget för el-installation). Vacker parkett på golv samspelar fint med väggarna i ljusrosa. Ett matbord placeras med fördel intill det ljusbringande fönsterpartiet i gårdsvänt läge.

Sovrum:

Från hallen når vi även det andra sovrummet som också detta är ett vackert rum med parkett på golv som möter väggar i sober kulör. Här finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang intill det trevliga fönsterpartiet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

B1203

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

7.66034 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Göinge 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1947

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 203 kWh/m²/år
Energiklass: G
Primärenergital: 177 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-01-29

Förening

Namn:

Brf Göinge 6

Organisationsnummer:

769635-5168

E-post adress:

brfgoinge6@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Göinge 6 bildades 2018 och består av 19 bostadsrätter, 3 hyresrätter och 2 hyreslokaler. Fastigheten byggdes 1947. Adresser är Östra Ryttmästaregatan 15, 15A-B. Föreningen äger marken. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.

Ekonomisk förvaltare är SBC.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har cykelförråd.
Det finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp och mangel.

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen godkänner andrahandsuthyrning i upp till två år med godkänd anledning.

Föreningen godkänner delat ägande med minsta andel till 10%.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar över fyra parkeringsplatser. Separat kö, i nuläget väntetid. Ca 400 kr/månad.

Bredband/TV:

Bredband (fiber) via Telenor 250 Mbit/s och TV via Comhem.
Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad.

Renoveringar:

2022 renoverades ytskikt i tvättstuga och nya maskiner installerades.
2021 Relining avloppsstammar.
2021 Termostatbyte på samtliga element i fastigheten.
2021 Det har skett en förbättring av en av hyreslägenheterna efter en OVK-undersökning.
2021 Avstämning av gamla vattenstammar samt bortplockning av gamla vattenledningar i källaren och på vinden.
2020 Byte av el-central.
2019 Värmeväxlare utbytt och postboxar uppsatt.
2011 Balkongrenovering.
2011 Takomläggning.
Tappvattenstammar (ingen info om årtal).

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019. För planerat underhåll hänvisas man till den senaste årsredovisningen 2021.

Ekonomi:

2022-01-01 höjdes årsavgiften med 2 %.
Föreningen har beslutat att höja månadsavgiften med 4 % 2023-01-01.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Information kontrollerad med styrelserepresentant den 2022-10-21. Spekulanter uppmanas kontrollera information som är av väsentlighet för köpet med styrelsen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel i förening: 6,8949 %. Andel av årsavgift: 7,66034 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 165 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 526 kr.

Nuvarande ägare upplyser om att dörr tillhörande kök finns förvarad på vind och är i gott/ok skick.
Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Garderober i stora sovrummet.
Nuvarande ägare upplyser om att följande ej ingår i köpet: Spegel i badrum.
Nuvarande ägare upplyser om följande kända fel och brister: Hål i plastmatta i stora sovrummet, fönster har målats igen i vardagsrum och köksfläkt saknar filter.

Bostadsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.