Malmö, Slottsstaden
Köpenhamnsvägen 44A
3 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 419 kr
inklusive värme, vatten, kabel-tv
Boarea: 77 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Renoverat trerummare nära havet!

Nytt kök, nytt badrum, målade väggar, enhetligt parkettgolv, hiss, balkong och väldisponerade kvadrat. Detta är några attribut som präglar detta trevliga hem i ett av Malmös mest populära område. Optimal närservice, utmärkta kommunikationsmöjligheter och inte minst närhet till havet höjer trivseln ytterligare. Addera till en stabil bostadsrättsförening. Missa inte chansen!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Emir Salkic
0739-15 79 85 emir.salkic@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
12:00 - 12:30
Bokad visning. Boka via BOKA-knappen!
Anmäl mig
Måndag 12 December
18:00 - 18:30
Bokad visning. Boka via BOKA-knappen!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkommande hall med avhängningsmöjligheter och inbyggda garderober. På golvet vilar nylagt ekparkett som enhetligt återfinns i hemmets samtliga rum.

Vardagsrum:

I anslutning till hallen öppnar generöst vardagsrum upp med ljusflöde från tre olika väderstreck. Målade väggar kombinerar perfekt med parkettgolvet och rummets väldisponerade kvadrat erbjuder plats till en större soffgrupp, ett middagsbord och mer utöver det. Härifrån nås även hemmets första sovrum samt balkong.

Kök:

Vackert kök med stora arbetsytor och mycket förvaring. Fröjd för ögat och en dröm för alla matlagningsentusiaster. Här finnes plats till ett stort matbord och detta kök är perfekt ägnat för större sällskapsbjudningar och umgängelse. Renoverat år 2022 med noggrant utvalda material.
Följande vitvaror bjuds det på här:
- kyl/frys
- spishäll
- integrerad ugn
- integrerad mikro
- integrerad diskmaskin
- kolfilterfläkt
Samtliga vitvaror är från år 2022.

Sovrum:

Hemmets första sovrum ligger vägg i vägg med köket. Plats till en dubbelsäng och mer därtill om så önskas. Ägnar sig perfekt som arbets-, barn- eller gästrum.

Sovrum:

Det andra sovrummet är perfekt placerat i lägenhetens mer avskilda del. Även här finnes plats för en dubbelsäng, en garderob och mer utöver det.

Badrum:

Modernt och snyggt badrum. Stilrent renoverat år 2022 i nordisk stil som förmedlar en känsla av lyx. Våtrumscertifikat finns enligt säljaren.

Balkong:

Trevlig balkong med morgon och kvällssol.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

169

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i årsavgift:

0.24038 %

Andel i förening:

0.24038 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 131 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-07-10

Förening

Namn:

HSB Brf Pukan

Organisationsnummer:

746000-5908

E-post adress:

vicevard@pukan.se

Allmänt om föreningen:

Brf Pukan är en äkta förening som består av fem höghus åtskilda av öppna gårdar. Det första huset började byggas 1951 och 1954 var samtliga hus färdigställda. I föreningen finns 395 lägenheter samt 22 bostadsrättslokaler. Fasaderna utformades av arkitekten Thorsten Roos som i Malmö även utformade bl.a. NK-huset, Kronprinsen, hotell S:t Jörgen, Sankt Andreas kyrka och ABC-husen på John Erikssons väg. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Tomträtt:
Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker först år 2024-12-31. Sedan några år tillbaka har föreningen höjt avgiften med 1% som avsätts till att de ska vara stärkta inför att avtalet går ut. Detta är ett stämmobeslut och summan avsätts på ett speciellt konto. Föreningen röstade på sin årsstämma fram en extrastämma om att rösta för ett eventuellt friköpande av marken. Extrastämman var för de nya stadgarna samt informera och diskutera tomträtt. Inga beslut om friköp har fattats, detta kommer först att ske efter att kommunen har lämnat pris på tomten, vilket inte finns i nuläget.

I källaren i varje hus finns två tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. Tvättstugorna kan bokas smidigt via internet.
I varje källare finns ett hobbyrum där man t.ex. kan laga cyklar och renovera möbler. I föreningen finns tillgång till bastu.
Det finns även låsbara barnvagnsrum och cykelrum.
Det finns en övernattningslägenhet i hus 48 C (gavel) och ingång sker via källarnedgången närmast nedfarten till garaget. Denna kostar 200 kr/dygn att hyra.

Samtliga gårdar är utrustade med öppna cykelställ och på två av gårdarna finns det även skydd för cyklarna under tak. Bänkar, boulebanor och grillplatser finns på innergården. Fruktträd och bärbuskar får fritt avnjutas av medlemmarna. På gården till hus 48 finns föreningens rofyllda vattenfontän. Skulpturen vid namn Symfoni är gjord av Anders Olson och placerades här 1959. För de yngsta finns lekplatser mellan hus 42 och 44 samt 44 och 46. Föreningen har även köpt in pallkragar för medlemmarna att odla i. Kösystem tillämpas.

Miljörum finns att tillgå. Föreningen har även renoverat sopnedkasten så att matavfall samt restavfall fortfarande kan kastas via dem.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträtt.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 86 garageplatser, varav 3 är reserverade för MC. Garageplats för bil kan hyras till en kostnad om 492 kr/månad och garageplats för MC kan hyras till en kostnad om 246 kr/månad. Det är många års kö till garageplatserna. I övrigt råder det boendeparkering i området.

Bredband/TV:

TV: Föreningen är ansluten TV via Tele2, grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband: Föreningen har Ownit som bredbandsleverantör. Samtliga lägenheter har uttag för bredbandsuppkoppling. Kostnaden är 55 kr/månad för 500-1000Mbit/s. Bredbandsfaktura skickas separat från Ownit om man väljer att ansluta dig till detta abonnemang (frivilligt).

Renoveringar:

1990 Fönsterrenovering.
1994 Byttes tappvattenstammar och balkonger renoverades.
1998 Nytt tak.
1999 Renovering trapphus.
2003 Renovering tvättstugor och balkonger i hus 40.
2004 Renovering av torkrum. Renovering av ytterdörrar till trapphusen.
2006 Renovering av bastu i hus 44, 46 och 48.
2008 OVK och renovering av ventilation. Renovering av lekplatser.
2010 Renovering av garage och inkoppling av digital-TV. Källarmålning.
2011 Installation av passagesystem och porttelefon. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen. Renovering av föreningens fontän samt montering av nya ytter- och innertak.
2014 Modernisering hissar.
2014/2015 Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna.
2015 Relinades avloppsstammar. Ny utemiljö med nya grillplatser. Trapphus renoverades.
2016 Nybyggd övernattningslägenhet (hus nr 48). Byte av stigarledningar för el samt elcentral.
2017 Renovering av källargolven. Installation av elektroniska backventiler i avloppsstammarna. Fasadarbete. Obligatorisk ventilationskontroll, OVK.
2018 Garaget fräschades upp och förberedes för elbilar på vissa platser. Obligatorisk ventilationskontroll, OVK (avslutas våren 2019). Piskaltanerna har renoverats. Byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lokaler.
2019 OVK. Piskbalkongerna- nytt tätskikt och trätrall. Fasaderna har besiktats.
2020 Fasadarbeten.
2021 Färdigställande av gårdsytor och bastuutrymme. Rättning av markfall mot fasad på baksidan av hus 48 för undvikande av fuktskador i källarväggar. Trädgårdsprojekt med fokus på fontänsida och gård mellan hus 46-48. Installation av ny grillplats på gård mellan hus 42-44. Installation av hjärtstartare.

Projektet med att införa gemensam el har återupptagits under hösten, planen är att arbetet ska starta under första kvartalet 2022.

Föreningen kommer att fortsätta med löpande fasadarbete och se över hissarna också (inget datum bestämt). I övrigt finns inga större renoveringar planerade. (kontrollerat 2022-07-12)

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, med en delning 70/30%, 70% för den som ska bo i lägenheten.

Ekonomi:

Årsavgiften planeras att höjas med 4% 2023.
Avgiften höjdes även med 2%, 2022.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, Kabel-TV (cirka 20 kanaler) och bostadsrättstillägg.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Medlemskap i HSB krävs.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer information hänvisas till föreningens hemsida: www.pukan.se

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2022-07-12. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett vindsförråd och matkällare.

Gemensamma utrymmen:
En övernattningslägenhet finns att hyra 200 kr/dygn.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.