Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Slottsstaden
Örsholmsgången 8C
2 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 928 kr
inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 178 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 106 kr.
Boarea: 61 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Stilfullt renoverad tvårummare med njutbar balkong.

I vårgrönskande, lugna Slottsstadenskvarter finns nu möjlighet till denna smakfullt renoverade våning, signerad strålande ljusinsläpp och en suverän planlösning. På andra våningen bjuds vi på generösa allrumsytor med vacker fiskbensmönstrad parkett, sobra färgval och mycket ljus från gavellägets fönsterpartier som även förser oss med utgång till njutbar gårdsvänd balkong. Addera därtill en elegant renoverad köksinteriör i vitt, fullt utrustat med kvalitativa vitvaror och bra med extra förvaring i skafferi, ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt ett stilsäkert helkaklat badrum med dusch. Allt på ständigt eftersökt adress i underbara Slottstaden, med närhet till såväl havet som till stadens ljuvliga parker och flertalet mysiga caféer och restauranger.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Filip Svensson
0704-15 10 10 filip.svensson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bekvämt belägen på andra våningen bjuder hallen in med sobert parkettgolv i samspel med väggar tonade i tidlöst vitt. Ytorna är rymliga med plats för avhängning av ytterkläderna och fin förvaring i flertalet inbyggda garderober.

Badrum:

Stilrent helkaklat badrum med ljust klinkergolv och kaklade väggar i grått. Här finns vägghängt wc, handfat med vit kommod, spegel och dusch med vikdörr i klarglas.

Kök:

Direkt på vänster hand från hallen väntar det smakfullt renoverade köket med gott om förvaring bakom släta luckor i vitt. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsytor i massivt trä, vilket även återkommer på motsatt sida. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn, spishäll och fläkt. Ytterligare bonus med skafferi. På golvet ligger stilsäker parkett som möter väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti med plats för mindre frukostbord intill.

Vardagsrum:

Vidare inviterar ett sällskapsrum av vida kvadrat där ljuset strömmar in från stort fönster i två väderstreck samt från en delvis glasad terrassdörr mot den härliga balkongen i soligt gårdsläge, som bjuder på ombonande trätrall. De väl tilltagna ytorna inrymmer med lätthet både soffgrupp och ett större middagsbord. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett pryder golvet som ackompanjeras av ljusa väggar.

Sovrum:

I anslutning till vardagsrummet finner vi ett sovrum av god storlek, med återkommande stilsäker parkett i samspel med målade väggar i sobert grön/grå kulör och rikligt med ljusinsläpp ifrån generöst fönster. Dubbelsäng och tillhörande möblemang får enkelt plats och även här åtnjuts utmärkt förvaring i en inbyggd garderob.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

110

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

1.40009 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Rosenborg 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 92 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 109 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-07-30

Förening

Namn:

Brf Rosenborg

Organisationsnummer:

769625-2886

E-post adress:

brfrosenborg@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Rosenborg i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten byggdes 1946 och föreningen bildades 2013. Föreningens adress är Örsholmsgången 6A-B, 8A-C och Törnskärsgången 9A-C och består av två flerbostadshus i fyra våningar med totalt 69 lägenheter, varav 7 upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Tre tvättstugor med torkmöjligheter belägna i källaren.
Cykelförråd i källaren, barnvagnsrum finns i källaren av Örsholmgsången 6 och Törnskärsgången 9.
Gemensam innergård med mindre lekplats, gräsytor och sittgrupper med bänkar och bord.

Äger föreningen marken:

Ja, från och med 2020-06-01.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information www.malmo.se I övrigt finns det flera privata parkeringsmöjligheter i närheten, både utomhus och i garage. Lifra (www.lifra.se) äger garaget mot innergården och kan kontaktas av den boende vid intresse.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital, basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett gruppanslutningsavtal för bredband och telefoni med Telenor, en obligatorisk avgift om 178 kr/månad tillkommer till avgiften och avser bredband 250/250 Mbit/s samt Telefoni Mini.

Renoveringar:

2006- 2008 stambyte avseende tapp- och spillvatten, avlopp i både kök och badrum, i samband renoverades samtliga badrum , fönsterna byttes, taket renoverades och fasaden putsades.
2014 byte av tvättmaskiner.
2015 montering av rörelsearmaturer i cykelförråd och källare på Örsholmsgången 6 och Törnskärsgången 9.
2016 omgjutning av trappor samt cykelspår ner till källarplan utifrån.
2017 gården har inhägnats med staket och grindar, trivselhöjande åtgärder av utemiljön har utförts och miljöstation har uppförts.
2017-2018 ventilation- och OVK-besiktning har utförts.
2018 rensning av ventilationskanaler i lägenheterna har utförts och nät har satts upp i skorstenar för att förhindra framtida fågelbon.
2019 spolning av avloppsstammar i samtliga lägenheter och ny torktumlare samt tvättmaskin i tvättstugan på Törnskärsgången 9 och Örsholmsgången 8.
2020 fräsning av huvudstammar i källare.
2020 fyllt på med ny sand i sandlådan.
2020 byte av balkongräcken samt omgjutning av balkongplattor (Örsholmsgången 6 och Törnskärsgången 9).
2020 installation av två nya torktumlare samt en tvättmaskin i Örsholmsgången 6 tvättstuga.
2021 stigarledning.
2022 har föreningen kontrollerat avloppsrör samt satt in råttstopp.

I dagsläget byter föreningen el-stigare och uppdaterar till 3-fas i varje lägenhet.

Planerat underhåll:
2023 byte av sand i sandlåda.
2023 ommålning av tvättstugor.
2023 renovering av portar till trapphusen.
2023 fönster, trä byte.
2023 lägenhetsförråd stålnät/dörr byte.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2046.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vad gäller delat ägande som inte avser makar/sambor tar förening beslut i varje enskilt fall.

Ekonomi:

Föreningen har under tidigare år höjt avgifterna för att ta höjd för det nya tomträttsavtalet som skulle träda i kraft 2020. Sedan valde föreningen att köpa loss tomten, från och med 2020-06-01 äger föreningen marken. Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget och även om föreningen tog ett lån för att friköpa tomten så blir föreningens kostnad ränta plus amortering lägre än vad den nya tomträttsavgälden hade blivit.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-05-10. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Läs mer på föreningens hemsida, http://rosenborg.bostadsratterna.se/

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 178 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 106 kr.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel i förening: 1,26780%.Andel av årsavgift: 1,40009%. Andelsprocent kapital: 1,40009%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.