Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Slottsstaden
Östra Ryttmästaregatan 1
6 495 000 kr
Avgift: 4 682 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 300 kr/månad tillkommer för TV och bredband.
Boarea: 108 m2
areakälla: Enligt mätbevis
Rum: 4
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Enastående sekelskiftesvåning i hjärtat av Slottsstaden!

I en helt egen klass har vi nu nöjet att presentera denna underbara sekelskiftesvåning från tidigt 1900-tal. Fyra trappor upp genom det storslagna trapphuset leder oss fram till denna magnifika lägenhet där vi slås av en fantastisk symbios av elegans och stilsäkerhet som samspelar fint med vackra klassiska attribut så som gedigen takhöjd, ljuvlig takstuckatur, fina spegeldörrar och vacker fiskbensparkett. Förutom detta erbjuds två trevliga balkonger, dubbla sovrumsmiljöer, ett fantastiskt kök, härliga sociala ytor och dessutom två moderna och renoverade badrum varav det ena med tvättmöjligheter. Detta är ett unikt hem som passar den som sätter höga krav på sitt boende och söker lika delar ett varmt och ombonat hem som ett socialt sådant. Här bor man på utmärkt läge med närhet till havet och stadens parker, samt flertalet caféer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar oss högst upp i huset och här välkomnas vi in till en trivsam hallmiljö som möter oss med vacker fiskbensparkett som samspelar fint med de målade väggarna i ljusgrått. Här finns god plats för avhängning av ytterkläder samt skor

Vardagsrum:

Vidare in når vi vardagsrummet med väl tilltagen takhöjd och sagolik stuckatur och höga fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Den förtjusande öppna spisen fulländar rummet på ett fint sätt och här slår vi oss gärna ner och avnjuter många mysiga kvällar. Rummets rymlighet möjliggör möblering av en stor soffgrupp och mer därtill. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Matsal:

Från vardagsrummet tar vi oss in i det vackra matsalsrummet som har en central plats i lägenheten och här möblerar vi gärna ett stort matbordsmöblemang. På golvet ligger fiskbensparkett, väggarna är målade i ljusgrått och taket kläs av vacker stuckatur. Den majestätisk takhöjden tillsammans med det fantastiska ljusinsläppet från stora fönsterpartier skapar en öppen och härlig känsla i rummet. Härifrån tar vi steget ut till våningens första balkong i soligt söderläge.

Kök:

Härnäst når vi det eleganta köket från HTH (2018) med gråa luckor som kombineras fint med den marmorerade bänkskivan i komposit och kakel i vitt ovanför. Den maskinella utrustningen består av gashäll (Smeg) dubbla ugnar varav den ena med sous vide-funktion, fläkt med utsug, integrerad diskmaskin, vinkyl samt integrerad kyl och frys. På golvet ligger klinker i grått och väggarna är målade i vitt. Från köket når vi kökstrappan som tar oss direkt ner till föreningens innergård.

Sovrum:

Sovrum 1: Våningens master bedroom är rymligt och här finns plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i garderober. På golvet ligger fiskbensparkett, väggarna är målade i ljusgrått och även här kläs taket av stuckatur. Sovrummet är bekvämt försett med ingång till eget badrum.

Sovrum 2: Våningens andra sovrum är perfekt anpassat för arbetsrum, sovrum eller annat önskemål. Ypperliga förvaringsmöjligheter erbjuds i en inbyggd garderob. Härifrån tar vi oss ut till våningens andra balkong i västerläge som vetter in mot gården och som bjuder på härlig eftermiddags- och kvällssol.

Badrum:

Badrum 1: Modernt badrum med ljust klinker och halvkaklade väggar i vitt med målat i blått ovanför. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, takdusch och duschvägg i klarglas. Badrummet renoverades 2022.

Badrum 2: Stilrent badrum med vitt kakel och mörkt klinker. Här är inrett med wc, handfat med förvaring undertill, spegel, takdusch med duschdörrar i klarglas och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Badrummet renoverades 2021.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

8

Lägenhetsnummer register:

1301

Andel i årsavgift:

3.62712 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ingelstad 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1908

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 145 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 177 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-08-18

Förening

Namn:

Brf Skvadronen

Organisationsnummer:

716438-4187

Allmänt om föreningen:

Brf Skvadronen är en äkta förening som bildades 1987 och köpte huset 1991. Föreningen består av 24 bostadsrätter och 1 hyresrättslokal med adresserna Regementsgatan 74, Skvadronsgatan 11 och Östra Ryttmästaregatan 1. Föreningen äger marken. Fastigheten byggdes 1908 av byggmästare Johan Sjöberg efter ritningar av Oscar Emil Hägg. Fastigheten anses vara en arkitektonisk blandstil som kallas för eklekticism.

Gemensamhetsutrymmen:
På gården finns sittgrupper under vår- och sommartid.
I gårdshuset finns tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare. torkskåp och mangel.
Föreningens medlemmar har även tillgång till hobbyrum, barnvagnsförråd samt cykelförråd.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se, www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Telia. Ett obligatorisk tillägg om 300 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Utförda:
2002 byte av vattenledningar.
2002-2004 ny el i fastigheten.
2007-2008 el-besiktning av samtliga lägenheters elinstallationer.
2008 byte av tak och renovering av fasad ut mot gatan samt renovering av fönster och dörrar inåt gården. Säkerhetsdörrar till vindarna har installerats.
2009-2010 balkonger in mot gården har renoverats.
2014 byte av tak in mot gården.
2015 trapphus renoverades.
2016 byte av fönsterbleck.
2017 målning av fasad in mot gården. Ventilationskontroll med tätning av kanaler.
2019 Fräsning och relining av avloppsstammar.
2019-2020 målning av fönster på södra fasaden.
2020 målning av fönster på östra fasaden.
2021 målning av väggar i källare. Partiell relining av vertikala avloppsstammar. Skorstensunderhåll.
2022 relining av avloppsstammarna.

Planerat underhåll:
Målning av fönster (utvändigt).

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2035.

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-11-09. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare SBC har uppgett följande andelstal:
Andelstal: 0,0387150
Andelsprocent kapital: 0,00000 %
Andel av årsavgift: 3,62712 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

I köpet ingår garderober samt den kombinerade tvättmaskin och torktumlaren.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Den öppna spisen fungerar och är godkänd att använda.

Enligt föreningens information är boarean 103,8 kvm. Enligt uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är lägenheten uppmätt till 108 kvm. Mätbevis finns.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längs med Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.