Malmö, Slottsstaden
Fågelbacksgatan 27 B
2 495 000 kr
Avgift: 3 270 kr
inkl. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 165 kr/ månad för kabel-tv och bredband samt 80 kr/månad för fast elavgift.
Boarea: 59 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Tjusig tvårummare med balkong på attraktiv adress!

Nu har vi nöjet att presentera denna vackra lägenhet på attraktiv adress mitt i hjärtat av Slottstaden. Här bor vi med väl tilltagen takhöjd, bevarat parkettgolv, rymlig balkong i perfekt solläge och ett genomgående ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Med ett stilrent kök med fina detaljer och en alltigenom härlig atmosfär, är detta lägenheten att längta hem till. Bo på bästa läge med närhet till både Malmös Citypuls, oändligt med restaurang- och caféeutbud samt en promenad bort till Ribersborgs strandliv, det kan helt enkelt inte bli bättre. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Sandra Kvant
0707-74 48 82 sandra.kvant@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Tisdag 4 Oktober
18:00 - 18:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré:

På Fågelbacksgatan 27 B finner vi denna underbara tvårummare. Direkt då vi stiger in genom entrén möts vi av en modern, ljus hall med ljust marmorerat klinker, vita väggar. Direkt till vänster finner vi plats för avhängningsmöjligheter och till höger har vi stora garderober som går från golv till tak för gott om förvaring.

Kök:

Modernt, fräscht och detaljrikt är de ord som beskriver detta renoverade kök bäst. Stommarna är i en vacker grå-blå kulör med mässingdetaljer på både skåpsknoppar samt köksblandaren. Den moderna vasken är i svart som enhetligt smälter in med den hemmagjutna, mörka bänkskivan i betong. Det stilfulla, vita hexagonkaklet går hela vägen upp mot taket och likaså gör förvaringen i överskåpen då man har utnyttjat rummets höjd. Här njuter vi av vardagslyx med integrerad diskmaskin och kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt extra förvaring bakom den charmigt bevarade skafferidörren. Kökets stora fönster mot innergården beklär rummet med extra ljus mot de vita väggarna och på golvet vilar samma marmorerade kakel som i entrén.

Vardagsrum:

Vi går in i bostadens sociala del, vardagsrummet och märker av den härliga takhöjden och detaljen av taklister. Här har vi plats med både soff- samt matsalsmöblemang tack vare bostadens optimala planlösning. De stora fönsterpartierna i vinkel har stenfönsterbrädor perfekt för växter och inredningsdetaljer. Bevarat parkettgolv vilar under våra fötter och väggarna är i klassiskt vitt. Från detta rum når vi bostadens balkong som är i bra storlek och där vi kan avnjuta härliga soltimmar och en eller flera mysiga fikastunder under hösten.

Sovrum:

Sovrummet är lugnt beläget med fönster mot föreningens innergård. Även här är fönstret i större karaktär för härligt ljusflöde i denna genomgående bostad och fönsterbrädorna är i vacker sten. Samma parkett som i vardagsrummet vilar även i detta rum och väggarna är vita. I sovrummet får vi plats med en dubbelsäng, sängbord och rummet har platsbyggd förvaring, perfekt för den med behov av stor garderob.

Badrum:

Det fina badrummet är i helkaklad karaktär med vitt kakel och grönmarmorerat hexagon klinker. Badrummet är utrustat med WC, takdusch med duschväggar, vask med kommod och spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

580-107

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

2.00076 %

Andel i förening:

2.0008 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Herrestad 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1948

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 102 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-05-18

Förening

Namn:

Brf Herrestad 7

Organisationsnummer:

769608-8850

E-post adress:

styrelsen@brf-herrestad7.se

Allmänt om föreningen:

Brf Herrestad 7 är en äkta förening som bildades 2003. Föreningen äger fastigheterna på Fågelbacksgatan 27 A och B samt Östra Kristinelundsvägen 8 A och B. Det finns 55 lägenheter, varav 53 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Föreningen har även 2 hyreslokaler. Den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick och ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns 2 gemensamma tvättstugor med totalt 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkrum, samt kallmangel. Bokas med nyckel.
Det finns två cykelrum och ett styrelserum.
På gården finns ett modernt miljöhus för sopsortering.
Gemensam innergården med utemöbler och en kolgrill.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 6 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är för närvarande 600 kronor/månad.

Bredband/TV:

Kabel-TV levereras av Canal Digital och bredband av Telenor (tidigare bredbandsbolaget). Kabel-TV ingår i avgiften och bredband tillkommer som en obligatorisk avgift om 165 kr i månaden.

För att ansluta sig till internet så kräver Telenor en startavgift om ca 495 kr.

Renoveringar:

Fönstren byttes under sent 1990-tal och balkongerna är sedan tidigare renoverade.
2009 Taket lades om.
2010 Samtliga vitvaror i tvättstugorna byttes ut.
2010 Föreningen har bytt ventiler till radiatorerna.
2011 Föreningen har satt in säkerhetsdörrar.
2011 Nytt miljöhus.
2011 Vattenstammar byttes.
2011 Avloppsstammarna är relinades.
2011 El-stammarna byttes.
2012 Entréerna renoverades, nya portar och postboxar. Trapphus målades om.
2017 Dränering omlagd. Fasad, sockel och fönsterbleck målades om. Belysning i cykelskjul installerades.
2018 Nya cykelskjul byggdes. Fjärrvärmeväxlaren byttes ut.
2019 Installation av brandsläckare, sprinklers i miljöhuset och andra brandförebyggande åtgärder har genomförts.
2020 belysning installerades på innergården.
2021 underhållsspolning av fastighetens avloppsledningar genomfördes.
2021 renoverades ett utrymme i föreningen till övernattningslägenhet.

De flesta åtgärder som utförts och planerats in är kostnadssparande åtgärder. Med miljöhus sänks sopkostnaderna, nytt tak och nya maskiner i tvättstugorna sparar energi, nya el-stammar sänker elkostnader och lågenergilampor har satts in i fastigheten etc.

Föreningen följer en underhållsplan som är upprättad i mars 2020. För närvarande är inga större renoveringar inplanerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen gjordes 2021-01-01, då höjdes avgiften med 1,5%.

Föreningen har en sund och stabil ekonomi med positivt kassaflöde från den löpande verksamheten. Det finns två lägenheter som upplåts med hyresrätt kvar i föreningen; när dessa säljs kommer intäkterna att gå till eventuella renoveringar samt amortering av lån för att stärka föreningens ekonomi.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer information om föreningen besök deras hemsida: www.brf-herrestad7.se
Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

En obligatorisk kostnad om 165 kr/månad tillkommer till avgiften och avser bredband.

Lägenheten disponerar ett vinds- samt ett källarförråd.

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel i förening: 2,0008%
Andel insats 2,000762%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Jordfelsbrytare är installerad.
Finns dörr till vardagsrum i källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.