Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Slottsstaden
Östra Stallmästaregatan 9A
2 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 812 kr
inkl. värme, vatten och TV.
Boarea: 45 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
 

Utmärkt 2:a på attraktivt läge!

Nu har vi nöjet att presentera en modern, genomgående och fint renoverad våning belägen högst upp i huset. Planlösningen i lägenheten är mycket genomtänkt med kvadratmetrarna rätt fördelade och här erbjuds ett stilrent kök i öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum med plats för såväl matsalsmöblemang som soffgrupp, sovrum i bra storlek och helkaklat badrum med tvättmöjligheter. En synnerligen kvadratsmart våning med öppna ytor, smakfulla detaljer och härligt ljusflöde. Dessutom har föreningen en gemensam takterrass och gemensamma balkonger som kan att användas under härliga vår- och sommardagar. Här bor man i charmiga Slottsstaden, en fantastisk stadsdel med närhet till parker, hav och stad. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar oss högst upp i huset och välkomnas in till en trivsam och yteffektiv hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger ett ljust plankgolv och väggarna är vita.

Kök:

I anslutning till hallen når vi köket i social och öppen planlösning med vardagsrummet. Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter bakom ljusgråa köksluckor som kombineras fint med bänkskivan i marmor och kakel i vitt ovanför. Den maskinella utrustningen består av kombinerad ugn och mikrovågsugn, infälld induktionshäll, köksfläkt och integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. På golvet ligger ett ljust plankgolv och väggarna är vita.

Vardagsrum:

Vidare in i bostaden finner vi den stora sociala allrumsdelen. De vida kvadratmetrarna rymmer både en härlig soffgrupp, ett matbordsmöblemang och mer därtill. Det stora fönsterpartiet släpper in ett otroligt ljust vilket bidrar till den luftiga och härliga atmosfären. På golvet ligger ett ljust plankgolv och väggarna är vita.

Sovrum:

Lägenhetens sovrum är väldisponerat, det finns god plats för möblering med såväl dubbelsäng som tillhörande möblemang utefter önskemål. Ypperliga förvaringsmöjligheter erbjuds också med en rymlig platsbyggd garderob. På golvet ligger ett ljust plankgolv och väggarna är vita.

Badrum:

Helkaklat badrum med golvklinker i vit marmor och vitt kakel. Badrummet är inrett med vägghängd wc, spegelskåp och takdusch. Badrummet pryds vackert med ett handfat i vit marmor och matchas med en underliggande bänkskiva i samma material. Under bänkskivan finns en kommod och tvättmaskin.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1

Lägenhetsnummer register:

1301

Andel i årsavgift:

5.25514 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Christinelund 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1937

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 169 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd
Datum: 2019-11-24

Förening

Namn:

Brf Husaren i Slottsstaden

Organisationsnummer:

769612-4614

E-post adress:

brfhusaren@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Husaren i Slottsstaden förvärvade fastigheten Christinelund 1 år 2005 och består idag utav 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen är belägen på adresserna Östra Stallmästaregatan 9 A och B, Slottsstaden i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastighetens byggnad är uppförd 1937. Uppvärmning sker med fjärrvärme och ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns en tvättstuga i källarplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel.
Högst upp har föreningens medlemmar möjlighet att nyttja en gemensam takterass. Huset har även gemensamma balkonger i trappen.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området, för mer information se www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabelnät. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Föreningen är inte ansluten till någon internetleverantör men fiber finns indraget i huset med möjlighet att ansluta sig till Telenor. Bredband är valbart och avgift för detta tillkommer.

Renoveringar:

2019: Installation av råttstopp i källaren.
2018: Vatten och avloppsstammarna spolades, filmades och besiktades. Besiktning godkänd.
2017: Målning och översyn av offentliga ytor.
2016: Underhåll av takterrass.
2014: Förbättringsarbeten i lilla hyreslokalen.
2011: Renovering av balkongdörrar i trapphus.
2009: Målning av tak i norr.
2009: Affärslokaler, renoverat kök och målat lokaler.
2008: Nya fönster.
2007: Målning i trappa, dörrbyte samt underhåll av balkonger, omläggning av tak, målning södersida.
2006: Ny el i fastigheten samt nya maskiner i tvättstugan.

I dagsläget ansöker man om bygglov för att eventuellt sätta in hiss i båda trapphuset. För detta krävs efter godkänt bygglov ett stämmobeslut. Finansiering kommer att ske med nya lån.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2015-01-01, då höjdes avgiften med 5%. I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen svarar för denna.
Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-01-11. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal: 0,0491820
Andel av årsavgift: 5,25514%
Andelsprocent kapital: 0,00000%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten är registrerad som 1 rok enligt föreningen.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett rymligt vindsförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längs med Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.