Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Slottsstaden
Skvadronsgatan 10
7 500 000 kr som utgångspris
Avgift: 8 770 kr
inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 115 kr/månad. Total månadsavgift blir 8 885 kr.
Boarea: 169 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 6
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Magisk våning i Slottsstaden med välbevarade 1930-tals attribut och dubbla balkonger!

Med plats för hela familjen öppnar vi nu dörrarna till Skvadronsgatan 10 och denna smakfullt renoverade och fantastiskt detaljrika våning om 169 ståtliga kvadrat där hänförelse bjuds i varje rum. Kvalitativa materialval och stilrena toner av idag samsas med genomgående fiskbensmönstrad parkett, magisk takhöjd med lampstukaturer, tidsenliga skjutdörrar, dubbla balkonger och en öppen spis som ytterligare bonus. Sällskapsytorna är något utöver det vanliga med tre rum i vinkel som idag nyttjas som våningens bibliotek/allrum, vardagsrum och matrum. Givetvis går det även att inreda matrummet som ett tredje sovrum om så skulle önskas och inte att glömma den lilla pigkammaren intill köket som enkelt kan nyttjas som ett mysigt barnrum. Låt dina behov stå i fokus och din smak bli din vägledning. Addera där till ett optimalt planerat och nyare kök, ett stilsäkert badrum med tvättfaciliteter i form av egen tvättmaskin samt ett praktiskt och lika stilsäkert inrett gäst-wc. Här bor man dessutom i en stabil och sund förening en kort cykeltur från Ribersborgsstranden och endast ett stenkast från Slottstadens mysiga caféer och restauranger. Ja, denna våning har helt enkelt det där lilla extra som gör ditt hem unikt! Sagolikt!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jennie Pembert
0733-24 77 44 jennie.pembert@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

På andra våningen inviterar den luftiga och möblerbara hallen med vackert välbevarat marmorgolv i original tillsammans med ljust målade väggar i sobra kulörer. Ansenlig takhöjd och funkisstukatur runt rummet är båda glädjande attribut som återfinns här.

Gäst-wc:

Hemmets gäst-wc är i helkaklat utförande och förser oss med mörk klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns wc, handfat med svart kommod och spegelskåp med belysning.

Vardagsrum:

Några steg in möts vi av ett ljust och välkomnande vardagsrum som ingjuter lugn och harmoni. Magisk takhöjd med ståtliga dubbeldörrar bidrar till en härlig känsla i kombination med generöst fönsterparti som skänker fantastiskt med ljus till rummet. Addera där till vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golv som ackompanjeras av ljusa väggar. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp som sköna fåtöljer. Här finns även möjlighet att inreda som ett tredje sovrum om så skulle önskas. Ännu en smyckande detalj är den centralt placerade öppna spisen (ej fungerande).

Matrum:

Näst på tur finner vi ett generöst tilltaget rum som i dagsläget nyttjas som våningens matsal. Här stoltserar vida kvadrat som smyckats med enhetlig fiskbensmönstrad parkett, ljusa väggar och magisk takhöjd smyckad med välbevarad lamprosett även här. Dessutom med generösa fönsterpartier i två väderstreck för ett härligt ljusinsläpp som ackompanjeras av terrassdörr ut mot en av våningens balkonger.

Vardagsrum/bibliotek:

Via tidsenliga skjutdörrar når vi sedan ytterligare sociala ytor av vida kvadrat med vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golv, ljusa väggar, sirlig lamprosett i tak och generöst ljusbringande fönsterparti.

Kök:

Sobra och tidlösa inredningsval skapar här tillsammans ett inbjudande kök från Öresundskök med gott om plats för matlagning och "middagshäng". God förvaring finner vi bakom släta luckor i vitt, överskåp och underskåp (2015) med fasad kant som accentueras med bänkskiva i svart/brun granit med infälld diskho och vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys i dubbel upplaga från Siemens (2014), diskmaskin från Electrolux (2016), mikrovågsugn från Whirlpool (2015), induktionshäll "Otrolig" från IKEA (2015), ugn "Mirakulös" från IKEA (2015) och fläkt från Respekta (2021). Under våra fötter vilar en mörk oljad ekparkett i samspel med vita väggar och fönsterparti som även öppnar upp för den franska balkongen.

Kontor/pigkammaren:

Intill köket finns den gamla pigkammaren till förfogande med parkettgolv och ljust målade väggar. Här ryms både enkelsäng och skrivbord.

Sovrum:

Den inre hallen visar vägen till våningens första sovrum som med fördel kan inredas som barnrum. Ett högt fönsterparti på delvis glasad terrassdörr skänker rikligt med ljusinsläpp ut till våningens andra balkong. Väggarna är tonade i en skön grön nyans som samspelar med välbevarade trätiljor på golv och praktisk förvaring finns i vit garderobsmöbel.

Sovrum:

Privat placerat längst in i våningen finns ytterligare ett spatiöst rum beläget. Detta nyttjas med fördel som mastersovrum och erbjuder oss ekparkett på golv, väggar i ljusgrått och ljuvlig lamprosett i tak. Dubbelsäng och tillhörande möblemang samt skrivbord får med lätthet plats. Förvaring finns i inbyggda garderober.

Badrum:

I anslutning till sovrummen når vi ett tidlöst badrum i helkaklat utförande (2013) med brun klinker och vitt kakel på väggar samt infällda spotlights i tak. Välutrustat med wc, spegelskåp, handfat med vit kommod, handdukstork och dusch med brunt kakel samt vikdörrar i klarglas. Dessutom finns bekvämlighet i form av tvättmaskin från Bosch. Våtrumsintyg finns att tillgå.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

336-1-1122

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

6.87 %

Andel i förening:

7.09 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Inland 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1937

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 74 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 113 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-09-21

Förening

Namn:

Brf Inland 4

Organisationsnummer:

769611-0506

E-post adress:

christer.ekelund@mail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Inland 4 förvärvade fastigheten 2006 (äger marken). Fastighetens adresser är Regementsgatan 23 och Skvadronsgatan 10. I föreningen finns det 26 lägenheter varav 1 upplåts med hyresrätt samt 2 hyreslokaler. Byggnaden är uppförd 1937. Den ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

Gemensamhetsutrymmen:
Tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare finns för gemensamt bruk på vinden. I garaget finns ett cykelförråd. Det finns ett litet hobbyrum i källaren.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 5 garageplatser och 3 MC-platser belägna under fastigheten på Skvadronsgatan. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se: www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor, basutbudet ingår i månadsavgiften och fiberoptisktbredband via Ownit 250 Mbit/s, en obligatorisk kostnad om 115 kr /månad tillkommer för bredband.

Renoveringar:

1988 renoverades balkongerna.
1995 renoverades taket.
2007 el-stigare byttes ut och omdragning av elkablar i alla gemensamma utrymmen.
2008 relining av avloppsstammarna.
2010 fasadrenovering och målning av fönster samt balkongdörrar.
2011 nya torkskåp i tvättstugan.
2012 nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. Hissen renoverades.
2013 ny torktumlare i tvättstugan. OVK-besiktning utförd.
2014 garagetaket renoverades och uppbyggnad av innergården (trädäck och plantering). Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2017 tappvattenstambyte i hela fastigheten, både på Skvadronsgatan och Regementsgatan. Byte av fjärrvärmeväxlare och alla värmeelement i huset har fått nya ventiler och vred. Ny insatskanal - ventilationskanal och rökkanaler.
2018 underhållsspolning av samtliga lägenheter.
2019 förbättringsmålning av samtliga fönster samt alla plåtar utvändigt.
2021: Restaurering av våra trapphus på Regementsgatan & Skvadrongsgatan.

Föreningens kommande renoveringar:

Byte av våra entréedörrar samt renovering och målning av garageporten. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen utfördes 2012-04-01 och sänktes då med 2%. Det finns en planerad avgiftshöjning med 10 % per 2023-01-01.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp vid pantsättning.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
För mer information besök gärna föreningens hemsida, https://hemsidan.com/inland4

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 115 kr/månad. Total månadsavgift blir 8 885 kr.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick. Andel förening: 7,09 %. Andel årsavgift: 6,87 %. Andel insats har ej specificerats av den ekonomiska förvaltaren.

Nuvarande ägare upplyser om att den öppna spisen ej fungerar. Tillfälligt läckage ut i annan lägenhet finns. Bostadsrättsföreningen ska åtgärda detta. I dagsläget är inga vidare beslut tagna om när. Troligen kommer det ske under 2023.
Nuvarande ägare upplyser om att ytterligare dörrar tillhörande lägenheten finns på vinden och är i gott skick. Eventuellt någon som behöver målas.
Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Mikrovågsugn (ej inbyggd), hatthylla, tvättmaskin, garderob i ett sovrum 2.
Nuvarande ägare upplyser om att övrigt lösöre, inredning och möbler ej ingår i köpet.
Nuvarande ägare upplyser om att det finns slitage i köksvask.

Bostadsinnehavaren disponerar ett stort vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här, men nu flyttar många barnfamiljer hit. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.