Malmö, Slottsstaden
Törnskärsgatan 2A
2 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 425 kr
inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband samt elnätsavgift.
Boarea: 50 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Stilren tvåa med balkong högst upp i mysiga Slottsstaden.

I attraktiva kvarter invid park och hav presenterar vi denna finstämda trettiotalsvåning, som bjuder på en smakfullt renoverad interiör i samspel med vackra detaljer från förr såsom lamprosett, fiskbensmönstrad parkett och härlig takhöjd. Väldisponerade kvadrat och ett genomgående ljusinsläpp ackompanjeras av helkaklat badrum och ett rofyllt sovrum med access till förmiddagssolig balkong. Lägg därtill ett tilltalande kök med uppdaterad inredning och generösa vardagsrumsytor med massor av ljus ifrån stort fönsterparti. Här bor du bekvämt i en trivsam förening som bland annat lockar med fantastisk takterrass med vidsträckta vyer, värmande bastu och trevlig gemensam gårdsmiljö. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Lisa Ivarsson
0733-92 74 26 lisa.ivarsson@vaningen.se

Visningar.

Måndag 8 Augusti
19:00 - 19:30
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

På ostört läge högst upp bjuder hallen in med tidsenlig fiskbensmönstrad parkett som möter en vacker mönstrad tapet i vitt och blått. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och optimal förvaring i flertalet inbyggda garderober med klassiska överskåp.

Sovrum:

Till vänster är hemmets behagliga sovrum placerat. Underbar fiskbensparkett samspelar med dekorativ lamprosett och ett fint ljusinsläpp genom både fönster i par och ljusbringande terrassdörr ut mot balkongens förmiddagssoliga miljö. Här ute njuter man mer än gärna av solen fram till lunch när vädret tillåter. Sovrummets väl avvägda kvadrat inrymmer med lätthet både dubbelsäng och en garderob, som glädjande nog medföljer köpet.

Kök:

Näst på tur står köket, signerat IKEA med snygga luckor i grått som målades och försågs med nya beslag 2017. Vitt kakel pryder väggen ovanför vita arbetsytor i laminat, och den maskinella utrustningen består av kyl/frys från LG med ismaskin, diskmaskin 2017, inbyggd mikro, spishäll (en platta fungerar ej), inbyggnadsugn samt kolfilterfläkt. Mörkt laminatgolv, vita väggar och rikligt med ljus ifrån fönster i par.

Badrum:

På väg mot vardagsrummet passeras bostadens stilfullt renoverade badrum, där mattsvart klinkergolv samsas med helkaklade väggar i vitt och svart. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikdörrar i klarglas, wc, handfat med vit kommod, handduksvärmare och högskåp.

Vardagsrum:

Vardagsrummet kännetecknas av ett strålande ljus ifrån stort fönsterparti och vacker fiskbensmönstrad parkett som minner om byggåret. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffa som middagsbord.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Lägenhetsnummer förening:

221

Lägenhetsnummer register:

1303

Andel i årsavgift:

0.46 %

Andel i förening:

0.46 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 113 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-08-20

Förening

Namn:

Brf Rönneholm

Organisationsnummer:

746000-1675

E-post adress:

brfronneholm@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Rönneholm är en anrik förening som bildades 1936 och inflyttningen påbörjades 1938 i de fem byggnader som byggherre Hugo Åberg uppförde i området. Här har du nära till centrum, stranden och Malmös parker. Goda kommunikationer och direkt närhet till Limhamnsfältet, Citytunneln, Malmö Högskola och stadionområdet är också signifikativt för området.
Föreningen består av 215 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även sex lokaler i fastigheten varav två är upplåtna med bostadsrätt och övriga fyra med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Stor lummig innergård med flera grillplatser.
Gemensamma takterrasser för alla medlemmar.
Bastu i källaren på Fågelbacksgatan 8D med plats för 10 personer, byggd 2004. Ingång på kortsidan mot gården. Det finns även tillgång till två duschar och en toalett.
Hobbyrum finns i källaren på Edward Lindahlsgatan 14, lokalen lånas en vecka per gång. Utrustad med arbetsbänkar.
Cykelförråd finns i källaren.
Tvättstugor finns i husens källare. En tvättstuga per hus och två stycken i det långa huset. Bokningssystem med nyckel.

Föreningen har gemensamt elavtal och som boende betalar man enbart för sin förbrukning. Kostnaden för el kommer som tillägg på månadsavin en gång per kvartal.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

BRF Rönneholm har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering finns i området. För mer info, kontakta Malmö Stad.

Bredband/TV:

TV: Via Tele2, ett basutbud ingår i avgiften.
Bredband: Via Tele2, hastighet 100/10 Mbit/s ingår i avgiften och bredband via Bredband2 kan tecknas för 150 kr/månad.

Renoveringar:

1990 fönsterna renoverades.
1991-1992 samtliga tappvattenstammar i kök och badrum byttes.
1996 elen i offentliga utrymmen byttes, ej stigare samt omputsning av fasad och balkongerna utfördes.
2002 trappuppgångarna renoverades och målades och tvättstugan renoverades.
2003 fiberoptiskt bredband installerades i fastigheten.
2004 pannrummet byggdes om till gemensamhetsbastu.
2007 piskbalkongerna renoverades.
2009 trapphustak målades och miljöhus byggdes.
2010 renoveringen av gården slutfördes.
2011 värmesystemet justerades.
2013 skorstenarna fogades och värmeväxlarna byttes.
2017 gemensam el upphandlades och installerades.
2017 relining av avloppsstammar.
2018 ny värmelösning installerades - geoenergi.
2019-2020 tomten har återställts efter bergvärmeprojektet.
2020 delar av tvättstugornas maskinpark har bytts ut mot energieffektiva maskiner.
2021 underhåll av piskbalkonger och takterrasser som får nytt tätskikt, trall och gemensamma möbler.

Planerat underhåll:

Dränering:
Efter 2014 års problem med översvämningar har vi med hjälp av konsulter undersökt hur dräneringen i fastigheterna ser ut samt hur våra brunnar fungerar. Dräneringsarbete längs planeras påbörjas under 2022.

Källarnedgångar:
Renovering av källarnedgångar samt tillhörande räcken planeras påbörjas under 2022.

Passagesystem:
Arbete med att ersätta nuvarande planeras påbörjas under 2022.

Solpaneler:
Föreningen har börjat att planera och få förslag på hur vi skall kunna installera solpanelerna på våra tak. Detta för att kunna bli ännu mera självförsörjande och spara pengar på vår elförbrukning. Det kommer mer information längre fram.

Byte av belysning:
Föreningen tänker byta ut nuvarande belysning till led. Det gäller på gården och belysningen som finns utanför våra ytterdörrar. Vidare kommer belysning i trapphusen att bytas ut till led som tänder och släcker sig själv oberoende av våning, vilket innebär att om en person går ut från 1:a våningen så tänds bara den lampan. Allt detta gör att vi kommer att spara på vår elförbrukning.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Under 2022 till 2025 planerar föreningen att höja avgiften med ca 1,5% per år för alla medlemmar. Avgiften höjdes med 1,5% den 1/1 2022.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband samt elnätsavgift.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.
Överlåtelseavgift om 1208 kr tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant tas ut av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfronneholm.se

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2022-07-12. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband samt elnätsavgift. Föreningen har gemensamt elavtal och som boende betalar man enbart för sin förbrukning. Kostnaden för el kommer som tillägg på månadsavin en gång per kvartal.

Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Bredablick.

Garderob i sovrummet ingår i köpet.
Säljaren vill informera om följande: en platta på spishällen i köket fungerar ej, persienn i balkongdörren är trasig samt glapp i kontakten till arbetsbelysningen i köket.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.