Malmö, Slottsstaden
Köpenhamnsvägen 41A
2 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 965 kr
Ink. Värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 59 kr tillkommer för internet.
Boarea: 70.5 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 7 1/2 trappa upp
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Genomgående och välplanerad trerummare för den som vill ha möjligheten att sätta egen prägel

Välkommen till Köpenhamnsvägen 41A och denna oslipade pärla som väntar på rätt ägare. Här erbjuds en ljus lägenhet 1/2 trappa upp i huset med optimal planlösning. Här finns praktisk hall, badrum med badkar, två rymliga sovrum och väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkong i väster. Utöver detta finns stort kök med över och underskåp i ek och gott om plats för matbord.

Området har flera restauranger, caféer och mataffär på gångavstånd samt hav och park på nära avstånd. Runt knuten finns dessutom bra kommunikation som tar dig direkt till Malmö C, Gustav Adolfs torg och Hyllie. Föreningen har flera trevliga saker för de boende att nyttja så som bastu, festlokal, snickerboa och pingisrum samt övernattningslägenhet som är perfekt när vänner och familj kommer på besök utöver detta finns också ett gym.

Välkommen på visning!

Visningar.

Måndag 22 Augusti
12:30 - 13:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Onsdag 24 Augusti
17:30 - 18:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Praktisk hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger klinkergolv och väggarna är tapetserade.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har gott om plats för både matplats och soff-grupp för den som önskar. Här ligger original-parketten och väggarna är ljusa. Härifrån finns utgång till balkongen som är rymlig! Här sitt

Kök:

Det rymliga köket har över- och underskåp i trä. Vidare finns kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt.
Gott om utrymme för matbord.

Badrum:

Badrummet är helkaklat med handfat med kommod, wc och badkar.

Sovrum 1:

Sovrum med laminatgolv och ljusa väggar. Ett fönster tillför ljus.

Sovrum 2:

Sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Ett fönster tillför ljus.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

54

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Trumman 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1952

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

F

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 109 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-11-30

Förening

Namn:

HSB Brf Trumman

Organisationsnummer:

746000-5643

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Trumman är en äkta förening som bildades i samband med byggnationen 1952 och består av 397 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 7 lokaler, varav 2 upplåts som hyresrätt. Föreningens adresser är Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 och 49 (A, B och C). Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Sydsverige Entreprenad. Föreningen friköpte tomten i maj 2022 (äger marken).

Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Äger föreningen marken:

Ja. Föreningen friköpte tomten i maj 2022.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 90 garageplatser för bil och ca 5 garageplatser för MC. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 460 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 230 kr/månad. Kötiden har legat på ca 3 år under de senaste åren. Kontakta vicevärden om du önskar sätta upp dig i kö till en garageplats (mail: vicevard@brftrumman.se och tel 040-26 07 86). I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se/boendeparkering.

Bredband/TV:

Digital-TV via Sydantenn och bredband via Bahnhof.
Digital-TV (grundutbud) ingår i avgiften.
Bredbandet är 1000/1000 Mbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 59 kr/månad. Kan utökas om det önskas.

Renoveringar:

1996 byttes ventilationens inlopps- och frånluftsventiler ut och ventilationskanalerna rensades.
1997-2001 byttes elstigare och elledningar. Strömbrytare, jordade uttag, jordade takproppar och doslock installerades samt byttes spisuttag, Nya elcentraler installerades i samtliga lägenheter och även elen i de offentliga utrymmena byttes.
1998-1999 byttes vattenstammar och golvbrunnarna renoverades. Samma år renoverades tvättstugorna. Maskiner byts ut efter behov och 2014/2015 är i stort sett alla maskiner utbytta.
1999-2000 basturenovering och trapphusen målades om.
2001 installerades nya fönster och de som bibehölls renoverades. Föreningen underhåller dem med jämna mellanrum.
2002-2005 renoverades hissarna.
2004 installerades kodlås till alla portarna. Även bredband drogs in och fram till alla lägenheter.
2008-2010 genomfördes stora renoveringar med bland annat takbyte, balkonger och fasad. Miljöhus och cykelgarage byggdes.
2013 installerades nya värmeväxlare i samtliga hus. Samma år byttes alla tilluftsventiler. 3 tvättmaskiner byttes ut och löpande underhåll och mindre förbättringar har skett under året på gård samt hus i övrigt.
2014 fritidslokalen renoverad. Radiatorerna samt hissar renoverade.
2016 relinades bottenavlopp. Dessutom genomfördes en garantibesiktningen av tak och fasad under detta år. OVK samt ventilationsrensning genomfördes. Övernattningsrum renoverades. Viss utrustning av utrustning till tvättstugor utbytt.
2017 genomfördes ett utbyte av ventilation i butikslokalerna och i garaget. Samtliga källardörrar är utbytta mellan trapphus och källargång. Ny belysning för portnummer installerades. Personbilsgaraget har målats om. Under samma år genomfördes en renovering av utemiljön.
2018 påbörjad relining av stående avloppsstammar, där relining av hus 49 färdigställdes (relining av bottenstammar är slutförd sedan tidigare). Föreningen har även fortsatt med renovering av utemiljön och sett över lekplatser/uteplatser.
2019 relinades avloppstammarna i hus 47 och hus 45. Målning av fönster i hus 49 utfördes. Byte av fönsterkupor i hus 41-47 gjordes.
2020 relinades avloppstammarna i hus 41 och hus 43, stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes. Upprättande av ny energideklaration. Intrimning av befintliga fläktsystem.
2021 Tag-system till samtliga hus i föreningen. I samband med detta infördes nytt porttelefonsystem.

Planerat inför 2022:
Installation av laddstolpar i garaget
Renovering av toaletter i källargångarna i varje hus.

Gårdsplats:

I föreningen finns en lummig och stor förgård mellan husen. Här finns lekplats, utemöbler, grill och boulebana för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även cykelställ utanför husen.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-04-01, då höjdes avgifterna med 2%. Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om ca 2% beroende ränteläge. Avgifterna justerades efter uppköpet av tomten. Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen: Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp vid pantsättning. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-06-02. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen. På hemsidan finns kontaktuppgifter till föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/trumman samt se senaste årsredovisningen för mer detaljerad information.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Andel av insats: 0,24760
Andel av årsavgift: 0,24760
Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Vid extrastämman den 10 oktober 2021 beslöt föreningen att friköpa fastigheten Trumman 1 Malmö av Malmö stad.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.