Malmö, Rosengård
Von Lingens Väg 88
965 000 kr
Avgift: 3 994 kr
inkl. värme, VA och bredband. Obligatoriskt tillägg om 28 kr/mån för kabel-tv.
Boarea: 59.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 8
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Tvårummare med stor balkong!

Nu har vi äran att få presentera detta fantastiska boende om två rum och kök i populära Brf Hilda. Här erbjuds väldisponerade kvadrat och en gigantisk balkong med vacker utsikt mot grönområde och som enkelt rymmer både middagsbord och sittgrupp. Lägenheten finns bekvämt belägen på andra våningen med hiss.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Safeer Samawi
0733-92 74 16 safeer.samawi@vaningen.se

Visningar.

Fredag 12 Augusti
16:00 - 17:00
Söndag 14 Augusti
12:00 - 13:00

Bostadsbeskrivning

Entré & hall:

Välkommen upp till andra våningen med hiss där denna renoverade tvårummare med gigantisk, inglasad balkong finns belägen. Väl inne i hallen erbjuds det goda förvaringsmöjligheter i form platsbyggda garderober och en praktisk avhängningsdel. Hallen är bra planerad och här vilar ett alltigenom enhetligt golv i valnötparkett tillsammans med de ljusa väggarna som leder oss sedan vidare in i lägenhetens övriga rum.

Kök:

Det centrerade köket är parallellt utformat och interiören går i naturnära färger. De ekfärgade skåpluckorna i kombination med ett ljust kakel skapar en trivsam miljö och gör det enkelt att sätta sin egen prägel. Stora arbetsytor samt förvaring upp till tak är ytterligare några av alla goda egenskaper. Här har vi plats för matsalsbord för fyra personer intill fönster och balkong. Här ligger samma valnötsparkett och väggarna är i beige.

Vardagsrum:

Lägenhetens vardagsrum är av väl tilltagna kvadrat och blir därför enkelt att möblera. I detta rum får vi plats för soff- samt matsalsmöblemang. Rummet omfamnas sedan av ett stort fönsterparti samt ljusa och fräscha väggar! I taket sitter spotlights i en trevlig byggnation runt om rummet. I likhet med samtliga rum nås bostadens inglasade balkong från vardagsrummet där vi tar del av solens strålar.

Balkong:

Den inglasade balkongen går att nå via samtliga rum och rymmer allt och lite till. Denna blir ett perfekt ställe att dinera och umgås på och kommer garanterat bli en favorit! Balkongen är något för den kräsne helt enkelt.

Sovrum:

Sovrummet är stort och här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord utan några som helst bekymmer. Rummet har en skjutdörrsgarderob. Under fötterna ligger ett samma enhetligt parkettgolv som i resterande delar av lägenheten och väggarna är vackert målade i beige. Även här när vi bostadens inglasade balkong.

Badrum:

Badrummet är fräsch och har en lyxig karaktär. Här är det helkaklat i greige toner både på kakel och klinker från Oxfors . Badrummet är utrustat med WC från IDO, handfat med kommod, spegelskåp, takdusch från Gustavsberg med duschvägg, tvättmaskin från Electrolux, handdukstork på el och golvvärme.

Till vänster från hallen sett finns badrummet beläget. En fräsch, helkaklad badrumsmiljö berikat med dusch och handdukstork. Ett rymligt badrum med vita väggar och grå klinkers på golvet. Hör finns även WC, handfat och spegelskåp att tillgå.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

362

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

0.10014 %

Andel i förening:

0.10014 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Länsarkitekten 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1969

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 107 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-11-21

Förening

Namn:

HSB Brf Hilda

Organisationsnummer:

746001-0163

Kontaktperson:

Ivan Morovic

Kontakttelefon:

0729-799150

E-post adress:

brfhilda@gmail.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Hilda i Malmö grundades och byggdes år 1969. Föreningen består av totalt 767 st. lägenheter fördelade på 16 st. hus. Föreningen är certifierad och förvaltas av HSB, vilket innebär att de bl.a. följer en underhållsplan. Certifieringen garanterar en professionell och kunnig styrelse som kontinuerligt arbetar för att ta tillvara delägarnas ekonomiska intresse på bästa sätt. Nytt tomträttsavtal från 2021. Föreningen har gemensam el.

Gemensamhetsutrymmen:
Källarförråd, Två tvättstugor med vardera två maskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättstuga kan bokas via hemsidan.
Föreningen har även både cykelrum och barnvagnsrum.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträtt.

Parkering/garage:

462 st garageplatser finns att hyra, ca 350 kr/mån (kösystem).
234 st parkeringsplatser finns att hyra, ca 250 sek/mån (kösystem).
Fri parkering finns även i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV från ComHem. Grundutbud ingår till en obligatorisk kostnad om 28kr/mån tillkommer på avgiften. För information om digital-TV, kanalutbud och priser se: www.comhem.se. Fiberbredband via Bredband2 (1000/1000 mbit) ingår, ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån tillkommer på avgiften.

Renoveringar:

2010-2012: stambyte, badrumsrenovering, ny ventilation FTX, nya element & nytt brandvarningssystem.
2013: Solceller monterades på 8 av föreningens hustak.
2014-2016: Installerades nya hissar i alla byggnaderna. Renovering och utbyte av garageportar, fasadrenovering och hydrofobering. Föreningen såg också över entréerna.
2015: Justerades ventilationen i samtliga höghus.
2016: Förnyades föreningens alla lekplatser, samt påbörjades renovering av föreningens utemiljö.
2017: Gårdsrenovering.
2017: Upprustning och förnyelse av samtliga lekplatser.
2017: Alla trapphus och källargångar är ommålade samt ommålning av entrédörrar har påbörjats.
2017: Upprustning och förnyelse av gårdar.
2017: Dörrar till undercentralerna har blivit utbytta mot robusta säkerhetsdörrar.
2017: Yttre och inre målning av miljöhus.
2017-18: Föreningens fyra garage totalrenoverades.
2019: Nytt passagesystem (Aptus) installerades.
2019: Alla tvättstugor i låghusen renoverades.
2019: Installation av gemensam el.
2020-2021: Föreningen har utvecklat föreningens utemiljö så som ny lekplats och utegym.
2021: Installation av nya entré partier i låghusen
2021: Räddningsväggar med uppställningsplatser för räddningsfordon.


Pågående renoveringar:
Nya tvättstugor inreds i höghusen i gamla matförråden, beräknas vara klart under 2022.
Gamla tvättstugor i höghusen renoveras, beräknas vara klart 2022.
Invändig renovering av trapphus i låghusen, beräknas vara klart 2022.
Ombyggnad av tre mellangårdar.
Installation av staket runt föreningen.

Mer av byggnaden skick framgår i den aktuella men även föregående årsredovisning, se bilagd länk samt föreningens hemsida. Föreningen följer och uppdaterar årligen en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, 50-50%

Ekonomi:

Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Målet är att begränsa avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen Hilda genomgått sedan byggprojektet 2010–2012. Föreningen har inte höjt månadsavgiften sedan 2018. Ingen avgiftsförändring har skett 2022 och föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Informationen är hämtad från berörd förenings hemsida 2022-02-22. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/hilda

Allmänt om lägenheten

Andel insats - 0,10014%
Andel årsavgift - 0,10014%
Fullständigt lägenhetsnummer är: 21-2181-6-362-6

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Rosengård är den östra stadsdelen i Malmö som är känd som den mångkulturella delen av Malmö i betydelsen att olika invandrarkulturer och olika svenska kulturer lever tillsammans i samma område. Här får du bo i ett landskap av många småbutiker med utbud från olika länder och få en känsla av att du är på en långresa genom världens olika kontinenter. Här har du privilegiet av att få berikas av maten som genomsyrar stadsdelen, historier och bakgrunder. Rosengård har även en av Malmös största matbutiker där du kan handla mat för hela året.

Bo högt upp, eller nära markplan, valet är ditt! Här finns byggda bostäder som vidrör molnen. Utsikt, frisk luft med en härlig frihetskänsla.

Stadsdelen har många föreningar som syftar till att upprätthålla och bevara traditioner och kulturarv, och vars verksamhet omfattar poesi, konst, teater, musik och dans. Det finns vidare flera mångkulturella mötespunkter såsom Apelgårds fritidsgård, Tegelhusets fritidsgård och Kamelia, organiserad mötesplats för kvinnor. Många som flyttat till Rosengård känner snabbt sig hemma och flyttar sällan därifrån. Familjekänsla och den varma gemytlighet som lagt sig över stadsdelen, vänskap och trivsel är något som vi alla bör sträva efter.

I området finns en vacker park som utgörs av ett kulligt landskap med gräsmattor och ängar. Stora delar av parken fylls ut av sandlådor, gungor, lekplatser, grillplatser, bollplaner, boulebana med mera där barn tillsammans med vuxna kan umgås och leka. De som tränar har ett stort utbud av idrottsföreningar såsom fotbollsklubben FC Rosengård, Malmö Boxningsklubb och brottarklubben Malmö Tigers. Bland kända idrottsmän från Rosengård som Zlatan Ibrahimovic, Yksel Osmanovski, EM-mästaren i brottning Kim Holk samt fritidsledaren och boxningstränaren känd som "Dallas".

Rosengård har mycket av allt men vill man ta sig utanför den östra stadsdelen så är kommunikationsmöjligheterna goda. Buss tar dig på nolltid in till City, havet eller till de skånska vida ängar och fält som ligger med snö eller raps beroende på årstid. Har du bil så finns det parkering åt de boende samt även gäster som vill besöka.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.