Malmö, Rörsjöstaden
Gabriel Jönssonsgatan 1A
2 095 000 kr utgångspris
Avgift: 2 696 kr
I avgiften ingår värme och VA. Obligatoriska tillägg om 50 kr/mån samt 127 kr/mån tillkommer och avser kabel tv respektive bredband. Den totala månadskostnaden blir 2 873 kr.
Boarea: 45.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1.5
Våning: 1 av 6 Markplan
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
 

Modernt boende med soldränkt uteplats i anrika Rörsjöstaden!

Tiden är inne att få presentera detta tilltalande boende med solbadande uteplats i västerläge i välskött förening! Ytorna är välplanerade med kombinerat vardagsrum och kök, generöst badrum, sovalkov samt en stor uteplats med solmöjligheter större delen av dagen. Ytskikten består av slätmålade vita väggar och parkett. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Boney Petrovic
0728-75 20 65 boney.petrovic@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
12:00 - 12:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

HALL:

Vi tar oss in genom porten och äntrar bostaden bakom säkerhetsdörren där vi genast möts av rymlighet och parkettgolvet som mynnar ut i lägenhetens alla hörn. Avhängningsmöjligheter finner vi till vänster i form av garderob samt plats för hatt-/skohylla.

BADRUM:

I anknytning till hallen finner vi badrumsmiljön iklädd i helkaklade väggar i vitt samt grå klinker på golvet. Här ser vi en dusch, handdukstork, ny duschvägg och kommod, spegel med belysning samt tillhörande underskåp, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan.

VARDAGSRUM/KÖK:

Vidare rör vi oss mot vardagsrummet och köket där vi på vägen möts av förvaring i tre garderober. Väggarna är vita likt hela lägenheten och väl i vardagsrummet är möbleringsmöjligheterna goda där plats för mindre soffa erbjuds. Tack vare ett större fönster samt den helglasade balkongdörren får vi in ett vackert ljusflöde. I köket från Ballingslöv ser vi en fulltalig maskinpark med kombinerad kyl/frys (2018), diskmaskin, ugn, spishäll, fläkt samt mikrovågsugn, samtliga från Siemens. Här erbjuds plats för matbord om minst två personer.

SOVALKOV:

Från vardagsrumsdelen når vi sovalkoven där vi finner plats för en stor säng. Tre mindre fönster bidrar till ljusinsläpp som man själv kan styra över med hjälp av lamellgardinerna som dessutom återfinns i vardagsrummet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1512/1002 (LM-kod)

Andel i årsavgift:

1.6555 %

Andel i förening:

1.66788 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ruth 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluft

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 85 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-04-20

Förening

Namn:

Brf kv Ruth 8

Organisationsnummer:

769617-3793

E-post adress:

styrelsen@kvruth.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kv Ruth 8 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 41 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Byggnaden uppfördes av Ikano Fastigheter år 2008. Föreningen äger marken.
Föreningen förvaltas av SBC.

Lägenheterna har egna tvättmaskiner och torktumlare och det finns även en gemensam tvättstuga i B-trappens markplan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en kallmangel. Miljörum och cykelförråd finns och delas med de två hyresfastigheterna omkring.

Innegården är trevlig och lugn med tillgång till sittplatser. Från gården når man även föreningens miljöhus samt cykelparkering. Barnvagnsrum finns att tillgå på femte våningen i fastigheten i båda trapphusen.

Juridisk person godkänns generellt sätt inte som medlem.

Föreningen godkänner delat ägande.

Alla lägenheter har en individuell elmätare och lägenhetsförbrukningen betalas av medlemmen direkt. Eon är nätleverantör/-ägare och man är fri att välja att annan leverantör av el om man så önskar. Föreningen har inget gemensamt avtal för alla boende. Kontakta Eon för att teckna avtal och inkoppling vid inflyttning.

OBS! Vid inflyttning är elmätaren som regel frånslagen och den inflyttande får kontakta styrelsen för inkoppling alternativ kontakta SBC fastighetsskötare (OBS! De tar ut avgift för detta!)

Andel i Malmö Ruth GA:1. För cykelparkering, gästparkering, miljöhus/sopsortering, markanläggningar samt belysning. Föreningens andel är 1/3.

Uteplatserna som ligger i anslutning till lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt.

Äger föreningen marken:

Äger.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boende i fastigheten är inte berättigade till boendeparkering på gatorna i närområdet enligt Malmö Stads regler.

I anslutning till fastigheten finns ett garage men det tillhör inte föreningen eller samfälligheten utan ägs av Heimstaden.

Garageplatserna förvaltas och hyrs ut av Parkering Malmö. Boende i huset har förtur till p-plats i garaget. Priset är f.n. 1025:-/månad (september 2022). OBS! Det råder väntetid för att få p-plats och kötiden varierar. Kontakta Parkering Malmö direkt för att hyra p-plats och få info om kötid och alternativa parkeringsmöjligheter. (https://www.pmalmo.se)

Det finns även möjlighet att hyra garageplats hos andra fastighetsägare (t.ex. Heimstaden) i närområdet.

Bredband/TV:

Kabel-TV levereras i dagsläget via Telenor och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/månad.
Kommer fr.o.m den 1/2 2023 levereras av Sappa. Grundutbud kommer då ingå som en obligatorisk tilläggsavgift (f.n. 42:-/månad) till månadsavgiften.

Varje lägenhet har bredband med 1 Gbit/s uppkoppling med Sappa AB som leverantör. Bredband ingår som en obligatorisk tilläggsavgift (f.n. 127:-/månad) till månadsavgiften fr.o.m. februari 2021. För att ev. köpa tilläggstjänster kontaktar medlemmen Sappa AB direkt.

Renoveringar:

Under 2010 köpte föreningen in kallmangel, tvättvagn och städutrustning till den gemensamma tvättstugan.
Löpande underhåll gjordes i sep/okt 2012 då man lackerade entrédörrarna samt annat enklare underhåll.
Efter färdigställandet av byggnaden upptäckte man läckage från takterasserna, detta har åtgärdats på Ikanos bekostnad.
2013 gick föreningen igenom hela ventilationssystemet.
Hissen i uppgång B reparerades under 2016.

2019 lackerade man om entréerna.
2020 vissa fasadarbeten att genomfördes samt obligatorisk ventilationskontroll.
2021 gjordes en omfattande terrassrenovering i trappa 1A.

Planerade renoveringar:
Mindre omfattad terrassrenovering i trappa 1 B är planerad hösten 2022/vintern 2023 .

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen har inte höjt avgiften på ca 10 år och det finns i dagsläget ingen planerad höjning av avgiften. Styrelsen har ett budgetmöte i november 2022 där beslut om avgiften ska fattas.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Pantsättningsavgift:

493 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Mer information om föreningen finns på https://public.kvruth.se/

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Enligt föreningen är uteplatsen i anslutning till lägenheten upplåten med bostadsrätt. Det har dock inte gått att få fram arean på marken varför spekulanter uppmanas att kontrollmäta om det är av vikt för spekulanten.

Lägenheten disponerar i dagsläget ett källarförråd om cirka 3x2 meter.

Följande ingår i köpet: Mikrovågsugn, tvättmaskin, torktumlare, garderober samt lamellgardiner i vardagsrummet och sovalkoven. Måttbyggda trädgårdslådor och utemöbler om önskas.

Omgivning

Allmänt om området:

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.
Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.
Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.
Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.
I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.