Malmö, Rörsjöstaden
Kungsgatan 34A
1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 2 251 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 160 kr i månaden tillkommer för kabel-tv och bredband.
Boarea: 35 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 5
Hiss: Nej
 

Kvadratsmart tvårummare på fint läge!

Nu har vi äran att presentera en välplanerad tvåa om 35 kvm i hjärtat av Rörsjöstaden! Här finns inget att sakna med bevarade detaljer i original som möter en modern planlösning med stilrent renoverat kök och badrum. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger lägenheten ett separat mysigt sovrum. På populärt läge med närhet till city, restauranger och caféer, lummigt promenadstråk samt Värnhemstorget med goda förbindelser passar bostaden både för dig som pendlare och student. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Lisa Ivarsson
0733-92 74 26 lisa.ivarsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
14:30 - 15:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Från gårdstrappan som nås från föreningens innergård tar vi oss upp till tredje våningen. Här välkomnas vi till en mindre entré som ger möjlighet till hatthylla eller krokar. Vi får direkt en överblick av lägenhetens öppna planlösning som agerar både kök, matplats och sällskapsyta. Under våra fötter vilar ett vitmålat brädgolv som matchas med vita släta väggar.

Kök/Vardagsrum:

Köket renoverat 2014 från Byggfabriken går också i vitt. Luckor med spegel, fina beslag samt vitt kakel ovan bänkskiva i massivt trä. Utrustningen består av integrerad kyl och frys, spishäll, ugn och fläkt. I gången mellan kök och badrum finns välutnyttjad yta med mer skåpsförvaring. Resterande del av rummet möbleras efter behov men ger utrymme till både matsalsbord samt soffa med tillhörande möblemang. Vackra fönsterpartiet vetter ut mot den lugna gården.

Sovrum:

Det mysiga sovrummet har fortsatt vitmålat brädgolv med beigemålade väggar. Sovrummet ger plats till en mindre dubbelsäng samt finns klädkammare och en lös garderob.

Badrum:

Badrummet är fräscht renoverat i ett klassiskt utförande. Vi ser helkaklade väggar i vitt med svart bårder samt rutigt klinkers i svart och vitt. I badrummet finns wc, handfat, dusch samt ett väggskåp med extra förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Lägenhetsnummer förening:

3201 (LM-kod 1201)

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Paula 12

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1924

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 146 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2012-10-12

Förening

Namn:

Brf Paula 27

Organisationsnummer:

769609-0112

Kontaktperson:

Ordförande

E-post adress:

brf.paula27@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Allmänt om föreningen:
Brf Paula 27 är en äkta bostadsrättsförening belägen i Rörsjöstaden som bildades 2002 och har adresserna Kungsgatan 34, 34 A samt S:t Pauli Kyrkogata 6 i Malmö. Föreningen består av 26 lägenheter varav 23 upplåts med bostadsrätt och 3 med hyresrätt samt 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1924. Föreningens ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Föreningen äger marken.

Föreningen har en mysigt grönskande innergård med uteplatser att nyttja. Här finns även cykelparkering och det finns också ett begränsat utrymme i källaren. På innergården finns ett förråd som är avsett för barnvagnar. Sopkärl för hushållssopor finns på innergården.

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och nås via ingången till gårdshuset (Kungsgatan 34B). I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp av säljaren samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av pantsättaren.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-03-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktuppgift till föreningen, brf.paula27@gmail.com eller gå in på deras hemsida: https://sites.google.com/site/brfpaula27/

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering finns i området. Kontakta Malmö Kommun för detta.

Bredband/TV:

Varje lägenhet i fastigheten är ansluten till ComHem och standardpaketet betalas som obligatoriskt tillägg till månadsavgiften/hyran om 160 kr/månad.

Renoveringar:

90-talet Vattenstammar byttes i kök och badrum.
2009 Fönsterrenovering
2011 Underhåll har skett av fasad, stamledningar, tak och plåtdetaljer samt el stammar
2011-2012 Byte av el huvudcentralen till fastigheten samt ledningssystem i källare och vind
2011- 2012 Utbyte av fjärrvärmecentral
2011-2012 Uppfräschning av gård och tvättstuga
2011 Filmning/spolning av avloppsstammar. Avloppsstammar kommer att ses över regelbundet huruvida när relining blir aktuellt.
2012 Ny el i respektive lägenheter, takrenovering och injustering värme.
2014 Spoling av stammar och rensning av ventilationskanalerna samt nytt gårdsplank.
2015 Obligatoriskt ventilations kontroll (OVK) och installation av postboxar
2016 Ny armatur i trapphus och omputsning samt fasadrenovering.
2017 Byte av torkrumsutrustning, byte avlopp samt fasadarbete.
2018 Två lokaler byggdes om till bostadsrättslägenheter.
2019 Relining av avloppsledningar
2021 Obligatoriskt ventilations kontroll (OVK)
2021 Ny armatur i trapphusen
2022 Byte av tvättmaskiner

Pågående renoveringar:
Fönsterrenovering pågår, planeras klart hösten 2022.
Nybyggnation av balkonger pågår, planeras klart hösten 2022.

Planerade renoveringar:
2023 Portgångar och trapphus
2024 Innergårdens tak och tegelväggar
2025 Gårdsplan

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen i föreningen gjordes 2018-01-01 och då höjdes avgifterna med 1,5%. Sedan dess har avgifterna varit oförändrade och föreningen har inga planerade förändringar.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Allmänt om lägenheten

Andelstal:
Andelsprocent: 1.52039 %
Andelsprocent kapital: 1.88389 %
Andelsprocent årsavgift: 1.79202 %

Andelstalen är inhämtade från föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen. Det går inte att specificera hur andelstalen är uträknade.

Säljaren disponerar över ett vinds- och källarförråd.

Fullständigt lägenhetsnummer: 208203001-3201.

Enligt föreningens information är lägenheten registrerad som 1 rok men säljaren disponerar lägenheten idag som 2 rok.

I köpet ingår garderoben i sovrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.
Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.
Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.
Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.
I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.