Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Rörsjöstaden
Amiralsgatan 14A
4 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 517 kr
inkl värme, VA och kabel-TV basutbud. 120 kvm golvyta enligt säljaren.
Boarea: 100 m2
areakälla: föreningens information
Biarea: 20 m2
Rum: 3
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
 

Unik vindsvåning i anrika Rörsjökvarter.

På suveränt läge högst upp i underbart vacker sekelskiftesbyggnad anno 1897, presenterar vi med glädje denna magnifika vindsvåning om 120 kvm golvyta i attraktiva Rörsjöstaden. Här erbjuds ett imponerande hem med en finstämd känsla där karaktärsskapande takbjälkar skänker en fantastisk atmosfär, ackompanjerat av flertalet ljusbringande takfönster, genuina brädgolv och stämningshöjande kamin. Dessutom lockar en hög standard med stort, stilrent badrum försett med såväl tvättmaskin och torktumlare som värmande bastu. Lägg därtill synnerligen generösa allrumsytor i luftig, öppen planlösning med elegant köksinteriör och två sovrum av fantastisk volym, med spännande vinklar och platsbyggda garderober. Alltsammans sympatiskt paketerat bakom välkänd, tidstypisk fasad med vackra utsmyckningar och ett trapphus som lockar med tilltalande detaljer såsom dekorativa målningar, schackrutigt golv och elegant trappräcke. Ett representativt hem för dig med höga krav på din bostad. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Partner & Kontorschef Fredrik Berglund
0734-40 56 74 fredrik.berglund@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med elegant svart stengolv, som ett par steg in övergår i hårdvaxoljat mörkt brädgolv i samspel med vita, bredspacklade väggar. Denna tilltalande kombination återfinns i resterande delar av bostaden, liksom karaktärsskapande tak- och sidobjälkar i samma ton som golvet. En praktisk nisch erbjuder plats för avhängning av ytterkläderna och här finns även utrymme för en hallmöbel om man så önskar.

Vardagsrum:

Vidare in åt höger stoltserar fantastiska kvadrat av vida mått, där flertalet takfönster skänker rikligt med ljusinsläpp och den öppna planlösningen mellan kök och allrum förstärker den härligt luftiga känslan. Här inryms med lätthet såväl soffa som ett par sköna fåtöljer och middagsbord för både familj och vänner. Centralt placerad i rummet åtnjuts en värmande och stämningshöjande kamin. De många bjälkarna accentuerar de vita ytskikten och utgör ett iögonfallande blickfång i rummet.

Kök:

Den smakfulla köksinteriören bjuder på utmärkt förvaring bakom vita släta luckor med rostfria handtagslister, i samspel med svart kakel ovanför arbetsytor i mörkt trä. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys 2019, diskmaskin 2021, spishäll, ugn, fläkt samt vinkyl 2020. Extra bonus med bardisk för ett par gäster.

Badrum:

Hemmets badrum har mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt, med undantag av en vägg med liggande vitmålad brädpanel som trevlig accent. Badrummet är mycket rymligt och välförsett med handfat, wc, högskåp, takdusch/handdusch samt access till bastu. Vidare erbjuds både tvättmaskin och torktumlare side by side med arbetsyta i trä ovanför. Infällda takspotlights, takfönster och bjälkar även här.

Sovrum:

Sovrummet närmst hallen är av mycket god storlek, med möjlighet till allehanda möblemang såsom dubbelsäng och skrivbord. Flertalet inbyggda, sobert mörka garderober tar hand om säsongernas plagg och två takfönster skänker rikligt med ljus.

Sovrum:

Näst på tur står ännu en otroligt generös sovrumsmiljö, än större än den första. Mysiga vinklar och vrår skapar utrymme för flexibel möblering, idag med såväl dubbelsäng som spjälsäng och stora fåtöljer för avkoppling. Återkommande takfönster och likaså platsbyggda garderober i mattsvart.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

006-405

Lägenhetsnummer register:

1401

Andel i förening:

5.9027 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1897

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 128 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 120 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-11-04

Förening

Namn:

Brf Flora

Organisationsnummer:

769611-1835

Allmänt om föreningen:

Brf Flora är en äkta bostadsrättsförening som består av 29 bostadsrätter och 5 hyresrättslokaler med adresserna Föreningsgatan 37 och Amiralsgatan 14. Samtliga hyresrättslokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningen köpte fastigheten 2004 (äger marken). Föreningens hus byggdes år 1897 i en klassicistisk stil, ritad av Axel Stenberg.
Ombyggnad från lokaler till bostadsrätter påbörjades under 2004 och avslutades 2007.

I föreningen finns gemensamt styrelserum samt innergård med cykelställ för medlemmar att nyttja.

Föreningen arrangerar städdagar på höst och vår, ingen obligatorisk närvaro men föreningen uppmanar medlemmarna att delta.

Bostadsrättsinnehavaren tecknar hemförsäkring och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering finns i området. Ansökan görs hos via Malmö Stad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2. Basutbudet av kabel-TV ingår i avgiften. Bredband tecknas individuellt.

Renoveringar:

2005-2006 Byte av VA- och avloppsstammar samt fastighetens elstigare.
2005-2006 Renovering av fasaden.
2005-2006 Målning av fönster hela fastigheten.
2005-2006 Byte av tak.
2005-2006 Installation av en ny hiss.
2005-2006 Renovering av trappuppgång.
2005-2006 OVK-besiktning av ventilationen.
2007 Renoverades fjärrvärme.
2013 Spoling VA- och avloppsstammar i kök.
2013-2014 Gjordes en OVK-besiktning av ventilationen.
2016 Uppvärmning av vatten sågs över och uppdaterades.
2017 Ventilationen sågs över.
2018 Ommålning och omkittning av fönstren.
2018 Tappvattnet och varmvattnet har renoverats för att öka flödet och minska vattenkostnaderna.
2019 Större renovering av ventilation för föreningens lokaler (restaurang, butik och frisör).
2021 Byte av entrédörr till Amiralsgatan 14.

Styrelsen planerar för renovering av innergården, projektet är dock framskjutet.
Ventilationsprojekt kommer mest troligt ske under 2023 och innebär en renovering i hela byggnaden samt punktrenoveringar i vissa lägenheter. Arbetet beräknas landa på ca 2 miljoner kr och likvida medel finns för detta.
Inga större renoveringar planeras inom de närmsta åren utöver ovanstående.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Avgiften höjdes inte vid årsskiftet och det finns heller inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp (1208:-) samt en pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp (483:-) vilket belastas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2022-04-28. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsandel: 0,045683 (4,5683% i föreningen).
Insatsandel: 0,05902745 (5,9027% i föreningen).
Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Örehus.

Säljaren informerar om att kaminen besiktigades senast 2021.
I köpet ingår hatthylla, tvättmaskin, torktumlare och garderober.
Säljaren vill informera om att det finns en flisa i spishällen samt att en platta glappar i kontakt - fungerar då och då. En persienn är trasig.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Samtliga väggar och tak bredspacklades och målades 2019. Alla golv slipades och hårdvaxoljades samma år.

Omgivning

Allmänt om området:

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.
Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.
Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.
Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.
I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.