Malmö, Rörsjöstaden
Drottninggatan 6B
1 175 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 149 kr
inkl vatten, värme och kabel-tv via Tele2. En obligatorisk kostnad för bredband på 80 kr/månad samt en obligatorisk kostnad för bostadsrättstillägg på 25 kr/månad tillkommer.
Boarea: 29 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
 

Finstämd trettiotalare högst upp i anrika kvarter.

På fantastiskt läge invid vackra Rörsjöparken finner vi denna underbara etta, optimalt belägen högst upp på sjätte våningen som nås bekvämt med hiss. Här lockar tilltalande trettiotalsattribut såsom välslipad fiskbensparkett, angenäm takhöjd och ett strålande ljusinsläpp genom generöst fönsterparti. Vidare erbjuds väl tilltagna allrumskvadrat med mysig sovalkov och kvadratsmart kök där smakfull inredning i ljusgrått ackompanjeras av mässingbeslag och nyare vitvaror. Lägg därtill ett fräscht originalbadrum med inkaklat badkar och en välkomnande hall med inbyggd förvaring. Allt i trivsamma Brf Malmgården vars härliga gemensamma utrymmen som grönskande innergård, lekplats, takterrasser och övernattningslägenhet förgyller boendet än mer. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Rebecka Ovesen
Wågert
0702-74 74 70 rebecka.wagert@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 4 Oktober
18:00 - 18:30
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Högst upp i huset bjuder en trevlig hall in med tidsenlig fiskbensmönstrad parkett som slipades 2021 och möter ljust tonade, bredspacklade väggar vilket genomsyrar hela bostaden för en enhetlig känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och därtill ypperlig förvaring i en rejäl, inbyggd garderob.

Badrum:

På höger hand nås hemmets fräscha badrum, som är i originalutförande med vitt golv och halvt kaklade väggar i turkosgrönt. Både väggar och tak är nymålade i vitt. I badrummet finns förutom ett klassiskt inkaklat badkar även wc och vask från 2020. Nymålat klinkergolv.

Allrum:

Rakt fram väntar ett strålande ljust allrum vars fina volym understryks av den härliga takhöjden. Ett stort fönsterparti längs ena sidan släpper in ljuset på bästa sätt och här inryms med lätthet både soffa och matbord. Sängen placeras avskilt i den mysiga sovalkoven och golvet pryds av välslipad fiskbensparkett.

Kokvrå:

Bostadens kokvrå är mycket yteffektiv och erbjuder utmärkt förvaring bakom släta ljusgrå luckor signerade IKEA med mässingfärgade beslag. Vitvarorna består av kyl, frys, spishäll, ugn samt kolfilterfläkt. Vitt kakel samspelar med mörka arbetsytor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

0162

Lägenhetsnummer register:

1503

Andel i förening:

0.17648 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Helge 15

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1935

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 154 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 182 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-08-23

Förening

Namn:

Brf Malmgården

Organisationsnummer:

769614-5619

E-post adress:

info@malmgarden.org

Allmänt om föreningen:

Brf Malmgården bildades 2006 och fastigheten förvärvades 2007. Huset är ritat av byggmästare Eric Sigfrid Persson och byggt åren 1934-1935. Föreningen är äkta och består av 281 lägenheter varav ca 20 upplåts med hyresrätt idag och kommer säljas efter hand som de blir lediga. Adresserna består av Kungsgatan 27-29, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 samt Drottninggatan 6 A-C. Föreningen äger marken och det finns även 30 lokaler inkl. ett antal vindsateljéer som hyrs ut.

Ekonomisk förvaltning via Nabo och teknisk förvaltning via Sydsverige Entreprenad.

2021 infördes gemensam el. Faktisk förbrukning debiteras efterföljande månad på den vanliga avgiftsavin.

Föreningen har fem tvättstugor som nyligen renoverats. Det finns en mindre som är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp och de fyra övriga är utrustade med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och torkrum.
Föreningen har en mycket vacker och grön innergård med gemensam grill, sittplatser och lekplats för barnen. Det finns även takterrasser för de boende att kunna nyttja.

I föreningen finns också en övernattningslägenhet på Ehrensvärdsgatan 7, vån 1 mot gården, med två bäddar som kan hyras till en kostnad om 300 kr/natt.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns ett underjordiskt garage med ca 50 platser under gården. Plats kan hyras till en kostnad om f.n. ca 650 kr till ca 850 kr beroende på platsstorlek. Kösystem tillämpas. Kön förväntas vara ca 6 månader för en liten plats och 1 år för en stor plats.
Boendeparkering finns även i området för mer info kontakta www.malmo.se

Bredband/TV:

Grundläggande TV-utbud från Tele2 ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg om ca 80 kr/mån för bredband om upp till 1000/1000 mbit från Ownit.

Renoveringar:

2010-2012 åtgärdades elen i huset (3-fas med jordfelsbrytare).
2012 genomfördes stambyte av vattenstammar.
2012 relinades två avloppsstammar på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2013 byttes garageporten.
2014 genomfördes mindre fasadarbeten; fönstren i byggmästarevåningen byttes ut, ny isolering sattes in, samt takavvattning och takpapp.
2015–2017 renoverades hissar.
2016 drogs fiber in.
2017 renoverades lokalen gamla Malmbaren likt originalutförande.
2018 restaurerades fasaden till ursprunglig färgsättning i samråd med antikvarie. Nya fönster monterades mot gata, utförda i kärnvirke, identiska med originalen. Nya balkonger och balkongfronter i handbockad kopparplåt uppfördes, och nya källarfönstergaller lika original sattes in.
2018 restaurerades takskulpturen ”Hemmets härd” av Arne Aspelin, och förgylldes med 23.8 karat guld.
2019 skyltades hörnbutiken om likt original och benämns nu ”Malmgårdens tobak och speceributik”.
2019 installerades nya stålportar till entréer på Kungsgatan 27A och 29 samt Drottninggatan 6A. Portarna är specialbyggda efter originalförlaga i samråd med antikvarie.
2019 byttes passagesystem ut. I samband med detta infördes även elektronisk bokning av tvättstuga som nu kan bokas via app.
2021 infördes gemensam el. Faktisk förbrukning debiteras efterföljande månad på den vanliga avgiftsavin.

I oktober 2021 påbörjade föreningen relining av avloppsstammarna. Detta finansieras via egna medel och väntas pågå till maj 2023.

Styrelsen följer en långsiktig underhållsplan, som uppdateras årligen. Se årsredovisningen för mer information.

Tillåter föreningen delat ägande:

Delat ägande är tillåtet. Minsta andel man bör äga för att bo är 10 %.

Ekonomi:

På grund av att föreningens ekonomi utvecklats väldigt bra och stabiliserats de senaste åren gjordes en avgiftssänkning 1 januari 2021 med 5 %. Det gjordes även en sänkning 1 januari 2020 med 5 %.

Från den 1/1-2023 kommer föreningen att höja avgiften med 10 % för att följa inflationen samt ökade kostnader.

De lägenheter som ej upplåtits till bostadsrätter kommer säljas av föreningen i takt med att de sägs upp. Pengarna från de försäljningarna tillfaller föreningen och kommer användas till investeringar samt amorteringar av banklån.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Köper man en lägenhet i Brf Malmgården måste man underteckna att man har läst stadgar, renoveringsregler samt trivselregler.
Föreningen brukar beställa containrar som medlemmarna kan slänga skräp i en gång i kvartalet.

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-09-13. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida www.malmgarden.org

Allmänt om lägenheten

En obligatorisk kostnad för bredband på 80 kr/månad samt en obligatorisk kostnad för bostadsrättstillägg på 25 kr/månad tillkommer till angiven avgift.
Föreningen har gemensam el. Kostnad för individuell förbrukning tillkommer.

Andelstalet är angivet av ekonomisk förvaltare Nabo genom Mäklarservice. Andel av årsavgift har ej specificerats.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Garderobsinredningen ingår ej i köpet.
Säljaren vill informera om att ringklockan är trasig.

Omgivning

Allmänt om området:

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.
Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.
Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.
Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.
I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.