Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Rörsjöstaden
Kornettsgatan 7c
1 595 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 282 kr
inkl värme, VA och Kabel-TV
Boarea: 57 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
 

Vacker tvåa i hus anno 1890 med två vackra kakelugnar!

Med höga fönster mot den rogivande innergården ligger denna trivsamma tvåa lugnt belägen på central adress. Charmiga attribut från sekelskiftet kännetecknar denna tjusiga våning med två kakelugnar, generös takhöjd och vackert brädgolv. Detta är ett riktigt drömboende med renoverat kök och helt nytt badrum!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Det vilar ett behagligt lugn över den nyrenoverade, vackra och stilrena lägenheten på Kornettsgatan 7c. Bakom den anrika sekelskiftsfasaden gömmer sig en gårdslägenhet där charmen är väl bevarad. Här har du dessutom fantastiska pendlingsmöjligheter då du bor ett stenkast från både Triangeln och centralstationen. Runt hörnet bjuds du även på mysiga caféer, härliga restauranger, möjlighet att strosa i Rörsjöparken och på samma gata finns behändigt nog även ett Coop Nära. Ett cityboende när det är som bäst!

På centralt läge kommer vi via den tysta och rogivande innergården till denna vackra tvåa på första våningen i huset.

Hallen bjuder in med sitt nylagda eklaminatgolv, som harmonerar härligt med de vita väggarna och vackra spegeldörrarna. Här finns gott om utrymme för avhängning av kläder samt en rymlig klädkammare för extra förvaring.

Direkt till vänster finner vi det ljusa köket från 2009 med vita högblanka luckor, turkos glasmosaik ovan bänkskiva i vit laminat. På golvet vilar det vitmålade vackra brädgolvet och ett stort fönster ger ett härligt ljus ihop med de släta vita väggarna. Här finns även utrymme för ett litet bord och två stolar.

Vidare in i våningen finner vi det rymliga sovrummet med vita väggar, det genomgående vackra brädgolvet och en vacker kakelugn. Här finns en garderobsvägg som rymmer det mesta i klädväg!

Längst in ligger det mysiga vardagsrummet även det utrustat med en vacker vit kakelugn, brädgolv, generös takhöjd och ett trivsamt burspråk med ett stort fönster. Ett perfekt utrymme för matplatsen.

Det rymliga badrummet är nyrenoverat i stilrena och moderna färger. Golvet består av mörkgrått kvadratiskt klinkers och väggarna är beklädda med stora, vita kakelplattor. Längst in i badrummet hittar vi en praktiskt duschhörna med glasdörrar.

Välkommen på visning av denna vackra, nyrenoverade tvåa med många charmiga detaljer från sekelskiftet och inte mindre än två kakelugnar!

Kök:

Kök från 2009 med vita luckor, turkos glasmosaik ovan bänkskiva i vit laminat. Maskinparken består av: glaskeramik häll, varmluftsugn, integrerad kyl/frys. Vitt brädgolv, släta vita väggar och ett stort fönster.

Badrum:

Nyrenoverat badrum från 2014 med vitt kakel på väggarna, samt mörkgrått klinkers på golvet. Duschdörrar i glas. Här finns även handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

3 (LM-kod 1001)

Andel i förening:

3.324 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

Ca 1890

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 166 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2008-09-02

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

4 000 kr/år

Försäkring:

1 200 kr/år

Total driftkostnad:

5 200 kr/år

Kommentar:

Driftskostnaden är en schablonkostnad och kan variera beroende på den individuella förbrukningen för ägaren av lägenheten.

Förening

Namn:

Brf Officeren

Organisationsnummer:

769612-9993

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Officeren bildades 2005 och är en äkta förening som består av 21 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten. Fastigheten uppfördes under 1890-talet och föreningen är idag belägen på adresserna Kornettsgatan 7 samt Löjtnantsgatan 8. Huset värms upp med fjärrvärme och föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Örehus Fastighetsförvaltning AB.

Grönskande innergård med utemöbler, cykelställ för medlemmar att nyttja. En gemensam tvättstuga i gårdshuset med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare samt en mangel.
I källaren i gårdshuset finns cykelrum och barnvagnsrum.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

Bredband/TV:

Kabel-TV och Bredband via ComHem. Grundutbud av kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
Under 1980-talet totalrenoverades fastigheten och el, vatten- och avloppstammar byttes ut.
2007: Spolades avloppen.
2008: Renoverades tvättstugan och taket lades om.
2010: Installerades ny värmeväxlare.
2011-2012: lades taket på gårdshuset om. Trapphusen målades om och hissen renoverades.
2012: Balkongbyggnation.
2012: Såg föreningen över fasaden med delvis underhåll. Föreningen har även under året målat fönsterna.
2015: Utfördes bland annat spolning och filmning av dagvattensystemet, obligatorisk ventilationskontroll (OVK), påbörjat filmning och spolning av kök/VA-stammar samt en mängd mindre löpande underhåll (t.ex. underhåll av tvättstuga, arborist som beskar föreningens träd etc).
2016: utfördes ett mindre fasadarbete, arbete med cykelförvaringen, samt filmning och spolning av resterande vattenstammar.
2017: Stammarna relinades.
2018 - 2019: Renoverades delar av fasaden, portar, källarfönster samt tag-system byttes.

Kommande underhåll:
Föreningen planerar att måla om samt renovera fönster som vetter ut mot gatan under 2020.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Inga beslutade avgiftshöjningar finns (kontrollerat 2020-01-04).

Föreningens ekonomiska förvaltare är Örehus Fastighetsförvaltning AB.
I samband med överlåtelsen tar föreningen av bostadsrättshavaren ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp betalas av pantsättaren.

Pantsättningsavgift:

455 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2020-01-04. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstalstypen som föreningen via förvaltare angett har ej kunnat preciseras av föreningen.

Andelstal insats: Uppgiften har inte gått att få fram från föreningen.
Andelstal årsavgift: Uppgiften har inte gått att få fram från föreningen.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.

Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.

Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.

Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.

I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.