Malmö, Ribersborg
Fridhemstorget 20B
3 995 000 kr utgångspris
Avgift: 5 958 kr
inkl. värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 95 kr/mån för kabel-tv.
Boarea: 106 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Tilltalande 4:a på Ribersborg

På denna optimala adressen finns nu chansen att förvärva denna trevliga fyrarummare om hela 106 väldisponerade kvadratmeter med tidsenlig interiör. Här erbjuds ett generöst vardagsrum med öppen spis, tre bra sovrum varav en med balkongaccess samt badrum och gäst-WC. Förutom detta har föreningen en gemensam och mysig innergård omgiven bland grönska. Njut av denna våning på eftertraktat läge i Ribersborg med närhet till havet och stadens parker, samt flertalet caféer och restauranger. Varmt välkomna att boka in visning!

Visningar.

Söndag 11 December
11:30 - 12:00
Bokad visning - BOKA tid via hemsidan eller kontakta mäklare.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar oss upp till andra våningen och välkomnas in i en trevlig hall som möter oss med ljuvlig fiskbensparkett och vita väggar. Här finns bra plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Vardagsrum:

Ett valv öppnar upp till det spatiösa vardagsrummet där fiskbensparketten, takhöjden och öppna spisen ger rätta känslan i detta tilltalande vardagsrum. Här ryms med enkelhet soffgruppen samt en större matplats för den som gärna bjuder hem större sällskap. Rummet blir den naturliga platsen för såväl avkoppling som umgänge.

Kök:

Köket från 2019 går i vita köksluckor som kombineras fint med ljusa bänkskivan i laminat. Maskinparken består av induktionshäll, köksfläkt, ugn (Electrolux), diskmaskin (Electrolux) samt kyl och frys (Electrolux). Förutom goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsyta ryms det matplats för cirka tre personer. Under fötterna vilar vinylgolv som möter vita väggar. Under vinylen finns enligt säljaren brädgolv bevarat.

Mastersovrum:

Det första sovrummet med sin unika storlek har plats för dubbelsäng samt flera möbeluppsättningar såsom garderober och skrivbord. Lyxig sovrum med fiskbensparkett på golv som byggs upp med vita väggar. Härifrån tar vi steget ut till våningens balkong i västerläge som bjuder på härlig eftermiddag- och kvällssol.

Sovrum 2 & 3:

Trivsamma sovrum med god plats för säng och förvaringsmöbler. Det större sovrummet har fiskbensparkett vilande på golv tillsammans med vita väggar. Det andra rummet har brädgolv tillsammans med vita väggar.

Badrum:

Ett ljust och kaklat badrum som är inrett med badkar, WC, handfat samt spegelskåp.

Gäst-WC:

Längst entréhallen når vi gäst-WC med grått klinker på golv och vita väggar. Här finns WC och handfat med spegel ovan.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

70010

Andel i förening:

4.2821 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Ventilationsbesiktning:

OVK utförd utan anmärkning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 131 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 162 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-02-14

Förening

Namn:

Brf Fridhem 20

Organisationsnummer:

769612-5124

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Fridhem 20 omfattar fastigheten Krageholm 5 och består av 41 lägenheter varav 7 st hyresrätter. Byggnaden uppfördes 1944 och föreningen bildades 2021. Föreningen har adresserna Fridhemstorget 20 A och B som består av en byggnad med två trapphus om sex våningar högt, varav den sjätte våningen är tillbyggda takvåningar. Föreningen förvärvade fastigheten under det tredje kvartalet 2021 och äger marken. Ekonomisk förvaltning via Nabo.

Föreningen har en gård som medlemmarna gärna får nyttja med gröna ytor samt plattbelagda områden. Det finns b.la. sittytor, cykelställ och miljöuppställningsplats. Både gård och miljöuppställningsplats delas med grannföreningen S:t Andreas.

I källaren finns föreningens tvättstuga som består av två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt en mangel. I huset finns även en mindre tvättstuga som kan användas spontant av medlemmarna, tid behöver inte bokas i denna. Det finns även ett cykelrum i källaren.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. Kontakta Malmö stad för mer information.

Bredband/TV:

Kabel-tv och bredband (fiber) finns indraget i fastigheten genom Telenor. Kabel-tv tillkommer på avgiften om ett obligatoriskt tillägg på 95 kr i månaden.

Renoveringar:

Utförda renoveringar (enligt uppgift av tidigare fastighetsägare och styrelse):
- Ny torktumlare i tvättstuga 2022
- Yttertaket renoverades 2019
- Installation datoriserat styrsystem Bastec 2017
- Indragning nya elstigare till alla lägenheter på adress Fridhemstorget 20A 2014
- Renovering av gårdsbjälklag 2013
- Tappvatten utbytt cirka 2000

Föreningen har under 2020/2021 upprättat en underhållsplan för de kommande 11 åren.

Närmast kommande renoveringar är komplettering av taksäkerhet (yttertak), lagning och målning (källare invändigt) och byte/relining av avloppsstammar.

Underhållsplan finns och har blivit upprättad genom CMB Projekt AB efter en statusbesiktning av fastigheten.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Allmänt om lägenheten

I köpet ingår:
Hatthylla, inbyggd garderob, hylla i köket samt golvet i balkongen.

I köpet ingår inte:
Möbler samt lös garderob.

Säljare upplyser om följande fel/brist:
Mindre rispa i handfatet i badrummet.

Alla väggar i lägenheten målades 2019.
Alla golv i lägenheten slipades 2019.

Parinnerdörr finns i källaren.
En enkeldörr finns i källaren.

Ospecificerat andelstal: 4,28210%
Bostadsrättsandel: 0,049853

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.