Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ribersborg
Sergels väg 14A
11 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 8 724 kr
Inkl värme, vatten. Obligatorisk tillägg tillkommer för kabel-TV om 70:- per månad samt 85:- per månad för bredband. Total avgift 8 879 kr
Boarea: 153 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 7
Våning: 9 av 9 Penthouse
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Penthouse med privat takterrass i två väderstreck

Drömmer du om ett eget penthouse med privat takterass i två väderstreck precis vid stranden - här har du chansen!

Det var arkitekten Thorsten Roos som ritade huset på 50-talet. Roos har – som ingen annan arkitekt – präglat Malmö.
De nuvarande ägarna har, tillsammans med Fojab arkitektkontor, skapat en förträfflig planlösning där ingenting lämnats åt slumpen.
Med mycket exklusiva materialval, platsbyggda lösningar och en sällan skådad fingertoppskänsla är denna etagevåning kanske den vackraste på Ribersborg.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Roger Ragneklint
0768-68 05 25 roger.ragneklint@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen inviterar med dess vackra kalkstensgolv från Öland och ljusa väggar. Här finns gott om avhängning och bra med förvaring i platsbyggda garderober med ett djup om hela 97 cm.

Vardagsrum:

Vidare in når vi den fantastiska ytan mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet har sobra vita väggar och nylagd holländsk ekparkett som är genomgående. Rummets generositet möjliggör flera möbleringsalternativ. Ytan har ett fint ljusinsläpp och här når vi en av bostadens två utemiljöer i soligt söderläge. Balkongen förlänger ytan och skapar en oas med vacker vy över takåsarna.

Kök:

Ett hänförande kök från Kvänum som är både påkostat och stilsäkert. Skåpsluckor i vacker rökt ek. Köket är utrustat med kyl (fullhöjd), frys (fullhöjd), induktionshäll med downdraft, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskho, inbyggd diskmaskin. Bänkskiva i vacker granit som följer med upp på väggen. Matplats som inrymmer stora matbordet med plats för 12 personer. Underbar köksö med diskho och sittmöjligheter samt förvaring. Havsglimt.

Badrum 1:

Nyrenoverat badrum i mikrocement (kvalitetsdokument). Vacker dubbelvask och finsnickerier. Dubbla duschar med väggar i klarglas. Handdukstork, golvvärme och spotlights i tak. Snygga platsbyggda förvaringshyllor.

Sovrum 1:

Rofyllt sovrum med väggar i Evening green från Jontun. Ekparkett.

Övre plan/Allrum:

Uppför trappan ligger ett underbart allrum, generöst till ytan och fantastisk takhöjd. Rummet förlängs med dess utgång till terrass i två väderstreck, stora ytan i perfekt söderläge, mindre delen med morgonsol. Originalgarderober i teak. Oljevaxad ekparkett. Egen entré till vån 10.

Sovrum 2:

Fint sovrum med plats för dubbelsäng. Perfekt klädförvaring bakom skjutdörrar i spegelglas. Heltäckningsmatta.

Sovrum 3:

Sovrum med heltäckningsmatta och Cream och Dusty green från Jotun.

Sovrum 4:

Sovrum med skön heltäckningsmatta och två garderober. Platsbyggd säng i massivt trä som ingår i köpet. Väggarna målade med Blushing peach från Jontun.

Badrum 2:

Halvkaklat badrum med badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1079 (LM 1804)

Lägenhetsnummer register:

1804

Andel i årsavgift:

1.91101 %

Andel i förening:

1.91101 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Örehus 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Energideklaration:

Primärenergital: 191 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-12-04

Förening

Namn:

Brf Örehus 4

Organisationsnummer:

769608-7092

E-post adress:

styrelsen@orehus4.se

Allmänt om föreningen:

Brf Örehus 4 är en äkta förening bildad 2014 då föreningen köpte fastigheten med äganderätt från tidigare ägare, DB efter Ulla Åberg. Föreningen består av ett hus, byggt 1956, med nio våningar och sammanlagt 92 lägenheter. Det finns ett sju st hyresrätter kvar, samtliga 2 rok.

Kostnad för individuell mätning och debitering av el tillkommer till avgiften. Debiteras via avgiftsavin, justering sker i efterhand vid förändringar.

Fastigheten är situerad precis vid havet och Ribersborgsstranden, med bra kommunikationer mot citykärnan.
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen accepterar ej juridisk person som ägare.

Föreningen accepterar delat ägare mellan sambo/makar, släktskap mellan exempelvis förälder eller i fall där styrelsen har gett sitt godkännande. För medlemskap krävs även godkänd kreditupplysning och/eller betalningsförmåga.

I källaren finns tre tvättstugor. Vardera tvättstuga är utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt mangel.

I föreningen finns tillgång till rum med pingisbord. I föreningen finns även en stor gemensam, nyanlagd gård med grill, utebord, miljöhus, boulebana, odlingslotter, lekplats med mera.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage med 67 platser finns med nedfart från Nicoloviusgatan. Månadskostnad ca 500 kr/månad i dagsläget.
16 parkeringsplatser tillhör föreningen och hyrs ut för ca 250 kr/månad. Det kommer att bli laddplatser på samtliga uteplatser och då räknar man med en höjning. Kösystem tillämpas. I dagsläget är det inte så lång kö.

I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Kabel-TV finns via ComHem och tillkommer som en obligatorisk kostnad om 85 kr/mån.
Gemensamt bredband via Ownit, tillkommer som en obligatorisk kostnad om 70:-/månad.

Renoveringar:

1994 byttes fönster till 3-glas med isolerrutor.
2000 renoverades hissarna.
2005 lades nytt papptak samt nytt takavvattningssystem.
2012 fogades fasaden om och balkongfronterna byttes.
2016 spolning och filmning av avloppsstammar samt översyn av fönster och balkongdörrar.
Nya tappvattenledningar och fräsning av avlopp, IMD el, energioptimering samt allmänt underhåll såsom målning är utfört.
2020 OVK har genomförts samt kontroll av samtliga brandvarnare.

Under 2022 sker renovering av gård och garagetak. Målet är en ”levande gård”, en plats att umgås med två grillplatser, stadsodling, plats för lek och framtida aktiviteter. Väntas klart i mitten av juli.
Föreningen följer en underhållsplan och planen är att kommande underhåll ska vara självfinansierade. Det kommer också ett taggsystem laddplatser.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, samtliga medlemmar måste godkännas.

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% per kvartal 4, 2022.

Föreningen tar ut överlåtelse- samt pantsättningsavgift enligt gällande stadgar: 1208:- överlåtelseavgift, betalas av köparen och pantsättningsavgift 483:-/pant, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-05-05. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

För vidare info, se www.orehus4.se

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponera f.n över ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.