Malmö, Ribersborg
Gustaf Rydbergsgatan 14A
1 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 235 kr
inkl. värme och VA. Obligatoriskt tillägg avseende bredband och kabel-TV om 244 kr/mån. Total månadsavgift 2479 kr/månad.
Boarea: 28 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
 

Ljus och renoverad etta med öppen planlösning på perfekt Ribbanläge!

På populära Ribban presenterar vi denna nyrenoverade fyrtiotalsetta, som stoltserar med ett rustikt skeppsgolv i matt ek, strålande ljusinsläpp genom imponerande fönsterpartier och vackra fönsternischer i sten. Lägenheten som ligger insynsskyddad i huset, en rejäl trappavsats upp erbjuder ett smakfullt renoverat kök i tidlös vit inredning som ackompanjeras av stilrent helkaklat badrum. Trevlig förening med härlig innergård att njuta av under årets varmare månader. Här bor du bekvämt med närhet till strand, parker och dessutom hela citys utbud på promenadavstånd. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 4 December
13:00 - 13:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Innanför ytterdörren välkomnar hallen med skeppsgolv och vitmålade väggar som fortsätter i hela lägenheten. Här finns bra avhängningsmöjligheter och praktisk förvaring finns i rymlig klädkammare.

Badrum:

Badrum i helkaklat utförande med mindre granitplattor i grått på golvet som ackompanjeras av större granitkeramik på väggarna i beige samt grå fond. Här finns vägghängd wc, handfat med vit kommod och dusch.

Allrum:

Näst på tur har vi det ljusa allrummet med sovalkov. Rummet, som rymmer både matbord och soffa, har skeppsgolv och målade vita väggar med snygga spotlights i taket. Det stora fönsterpartiet ger lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp.

Kök:

Längs med ena väggen i allrummet finner vi det smakfullt renoverade IKEA-köket från 2019-2020. De diskreta vita luckorna gör att köket naturligt smälter in i rummet, köket erbjuder gasspis, ugn och integrerad kyl/frys från 2019-2020.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

0004

Lägenhetsnummer register:

1004

Andel i årsavgift:

1.8614 %

Andel i förening:

1.71982 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Hising 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 155 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-03-12

Förening

Namn:

Brf Fjädern

Organisationsnummer:

769612-8920

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Fjädern bildades 2007 i samband med att den ombildades. Det finns 32 lägenheter i föreningen, varav 31 innehas med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Föreningen består av adresserna Gustaf Rydbergsgatan 14 A-B samt Nils Forsbergsgatan 12. Nybyggnadsår 1944.

Föreningen har sin tvättstuga belägen i källaren med ingång från gården och denna är utrustad med två stycken tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Föreningen har även gemensam gård med utemöbler, grill och cykelparkering.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se

Bredband/TV:

Kabel-TV och obligatorisk bredbandsuppkoppling från Telenor för 244 kr/mån tillkommer på månadsavgiften.

Renoveringar:

2020 OVK-besiktning.
2020 gården förnyades och rustades upp med bland annat nya utemöbler.
2019 renoverades tvättstugan.
2016-2017 dränerades och renoverades innergård och källare.
2012 gjordes OVK besiktning i hela fastigheten med godkänt resultat.
2011 renoverades tak, fasad, balkonger och fönster.
2010 byttes en tvättmaskin ut i tvättstugan.
1996-1997 byttes V/A-stammar i kök och badrum.
1977 installerades en fjärrvärmeväxlare.

I dagsläget finns inga större renoveringar planerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiften höjdes senast med 2%. Avgiftsmässigt är inget spikat än, men det lutar åt en 4%-höjning, enligt ordförande. Kontrollerat 2022-10-25.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning.
En överlåtelseavgift om ca 1208 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 483 kr betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-10-25. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ekonomisk förvaltare Bredablick har angivit följande andelstal:
Andel förening: 1,71982%.
Andel årsavgift: 1,8614%.
Andelstal kapital 0.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Gardinskenor i tak samt gardiner ingår i köpet. Skärmvägg kan ingå om köparen önskar.
Hatthylla/avhägningsmöbler i hallen ingår inte i köpet.

Obligatoriskt tillägg avseende bredband och kabel-TV om 244 kr/mån. Leverantör Telenor. Total månadsavgift 2479 kr/månad.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.