Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ribersborg
Carl Hillsgatan 10A
3 295 000 kr utgångspris
Avgift: 3 976 kr
inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband
Boarea: 75 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
 

Välplanerad och charmig bostad, i stabil förening med grönskande innergård!

Välkomna till denna härliga bostad i hjärtat av Ribersborg, med Slottsparken och Ribersborgsstranden en kortare promenad bort. Lägenheten går i klassisk 40-talsanda, med bland annat högt i tak och fint fiskbensparkettgolv. Vi finner ett stort badrum och rymliga, fräscha ytor i hela bostaden. I Brf Rydbergshill använder man med fördel den fantastiska innergården som ståtar med eftermiddagssol och stora, gröna ytor för såväl stor som liten att nyttja!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Philip Ekdahl
0700-91 23 99 philip.ekdahl@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar oss in via säkerhetsdörr till den spatiösa hallen, som erbjuder god förvaring via rymlig garderob och goda avhängningsytor på vägg. Under fötterna ligger ett vitt stengolv och väggarna är målade i vitt och grönt.

Kök:

Direkt till vänster ligger köket (Kvik), med vita köksluckor, spotlights, bänkskiva i mörkbetsad ek och vitt kakel som stänkskydd. Maskinpark i form av side-by-side kyl och frys från Bosch, diskmaskin (AEG, 2021), induktionshäll (Gram, 2018), ugn från Smeg (2021) och kolfilterfläkt. Här finns plats för matbord för ca två-fyra personer och ytskikten består av vita stenplattor och vitmålade väggar.

Vardagsrum:

Välkomna in i bostadens hjärta, det ljusa och väldisponerade vardagsrummet. Här finner vi en fiskbensparkett i gott skick, vita väggar och en tapetserad fondvägg som sätter extra krydda till rummet. Möbleringsmöjligheterna är mycket goda, med plats för såväl större matsalsmöbel som vardagsmöblemang. Kort sagt ett vardagsrum att trivas i!

Master Bedroom:

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Den klassiska fiskbensmönstrade parketten gifter sig väl med de vita väggarna. Här finns också större garderob med skjutdörrsfunktion.

Sovrum:

I anslutning till vardagsrummet ligger detta sovrum, perfekt som barnrum/kontor/gästrum. Självklart ligger även här fiskbensparkett på golvet. Väggarna är ljusgråa med en mörkblå fondvägg. Även här extra garderober för god förvaring.

Badrum:

Mycket väl tilltaget badrum, ovanligt för bostadens tidsålder. Rummet är helkaklat i vit kulör med svarta inslag samt utrustat med dusch (glasdörrar), tvättställ, vägghängd wc, handdukstork (vattenburen) och kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Samsung, 2018). Såklart även stor spegel och dimbara spotlights. Vardagslyx!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

22

Andel i årsavgift:

2.64516 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1943

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 109 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-10-01

Förening

Namn:

Brf Rydbergshill

Organisationsnummer:

769608-5252

E-post adress:

rydbergshill@dinstudio.se

Allmänt om föreningen:

Brf Rydbergshill. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter, varav två upplåts med hyresrätt. Det finns även tre lokaler med hyresrätt.

Föreningen köpte fastigheten 2003 (äger marken).

Till föreningen tillhör en mycket trivsam och stor innergård med flera utegrupper att välja på för gemensamma grillkvällar i goda vänners lag eller för en mera privat fikastund. Murad grillplats.
Tvättstugan finns i källaren och består av två stora nyare maskiner, torktumlare. Det finns även ett torkrum samt en extra tvättstuga som är avsedd för akut tvätt.
Miljöhus för sopor och återvinning finns på gården.
Cykelparkering finns på gården.

Föreningen tillåter delat ägande.

Äger föreningen marken:

Äger.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till fiber och bredband (250/250 mbit) via Telenor.

Renoveringar:

Utförda renoveringar (urval):
Restaurering av golvbrunnarna till alla badrum 2003
Säkerhetsdörrar installerades 2003
Taket renoverades 2005
Tvättstugan renoverades 2005
El-stammarna renoverades 2007
Elen i fastigheten är utbytt 2008
Staketet mot gatan byttes 2009
Balkongerna och fönsterna renoverades 2011
Tappvattenstammarna är bytta i den äldre delen mot Carl Hillsgatan samt på Gustaf Rydbergsgatan 5.
Renovering av hyreslägenheter gjordes 2012.
Relining av en avloppsstam på Carl Hillsgatan utfördes 2015.
Relining resterande avloppsstammar genomfört 2017-2018.
Fiber indraget 2019.
Renovering av ytterdörrar, port och stuprör.
Föreningen har precis (hösten 2021) färdigställt byte av tappvattenstammar i trappen på Gustaf Rydbergsgatan 7. I samband med detta bytte man även vattenserviser samt värmeväxlare.

Framtida renoveringar:
Inga större renoveringar planerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen planerar att höja avgiften med 2-3% under 2023 (kontrollerat med styrelse 2022-09-01).
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har en trädgårds- och trivselgrupp.

Gå gärna in på föreningens egen hemsida för mer information: http://rydbergshill.dinstudio.se/

Ovanstående information är hämtad från berörd förening 2022-09-01. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar vind- samt källarförråd.

Säljaren låter hälsa att garderober och tvättmaskin/torktumlare ingår i köpet. Väggfast pall i hallen ingår ej i köpet.

Ospecificerat andelstal: 0,0259196

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.