Malmö, Ribersborg
Erikstorpsgatan 20
5 395 000 kr utgångspris
Avgift: 6 594 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg
Boarea: 116 m2
areakälla: förvaltarens information
Rum: 3
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Magisk 30-talslägenhet på attraktiv adress med balkong!

På stark adress i ett av Malmös mest attraktiva område väntar denna ljusa trerummare med fantastiska ytor. Ni som länge letat efter en större lägenhet på Ribersborg har äntligen hittat hem! Ett boende utöver det vanliga med moderna materialval och medvetna inredningsdetaljer som fint samspelar med originalattribut från byggnadsåret. Här stoltserar gedigen takhöjd, tidstypiska trägolv, fungerande öppen spis och vackra stuckaturer. Bostaden är bekvämt belägen på andra våningen med hiss och är väl genomtänkt med generösa rum som tillsammans med den tilltagna takhöjden och stora fönsterpartier bidrar till en luftig atmosfär. Här erbjuds ett stilrent och välplanerat kök med plats för det stora matbordet, spatiöst vardagsrum, dubbla sovrumsmiljöer och mysig balkong med fri utsikt. Dessutom har ni egna tvättmöjligheter i det helkaklade badrummet som underlättar den annars hektiska vardagen. Allt igenom den härliga planlösningen ligger det stilren interiör som varsamt renoverats genom åren med en modern touch för att skapa drömhemmet. Något som även ger extra bekvämlighet är den korta promenaden till såväl förskola, mataffärer och Malmös glimrande strandpromenad. Vi ses på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Annika Lawitz
0707-98 45 63 annika.lawitz@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
11:30 - 12:00
Välkommen att boka dig direkt på hemsidan, tryck BOKA VISNING!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

På kort avstånd från Ribersborgrivieran finner vi denna unika bostad med både stilfull och enhetlig interiör genom hela lägenheten. Den här drömmiga våningen lämnar inget att önska med fina attribut såsom angenäm takhöjd, ljuvlig fiskbensparkett och öppen spis som ackompanjeras av läckert kök med härliga kvadratmetrar, dubbla sovrumsmiljöer, topprenoverat badrum med tvättmöjligheter och trivsam balkong. Här har vi både strand och city på bekvämt promenadavstånd och runt knuten finner vi även områdets goda utbud av caféer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Hall:

Med hiss tar vi oss upp till 2a våningen och in i bostadens rymliga och ljusa hall som välkomnar oss med säkerhetsdörr och slipat parkettgolv. Redan här ges ett smakprov på lägenhetens smakfulla inredning och stora estetiska känsla. Entrén inrymmer gott om avhägningsmöjligheter för såväl jackor som skor. En praktisk klädkammare bjuder på ytterligare förvaringsmöjligheter! Hallen är dessutom inredningsbar för exempelvis en kontorsdel.

Badrum:

Ett ytterst välplanerat badrum med gott om förvaringsutrymme och tvättmöjligheter. Helkaklade väggar i vitt matchas mot antracitgrått klinker. Utöver vägghängd WC och dubbla handfat inrymmer badrummet även en rymlig vattenfalls-dusch. Här finner ni dessutom handdukstork, dimmbara spotlights och kombinerad tvättmaskin och torktumlare som underlättar för vardagen! Badrummet renoverades 2013, kvalitetsdokument finns.

Kök:

Från hallen tar vi oss vidare in till det stilrena köket med plats för det stora matbordet. Modernt och smakfullt kök i vitt som matchas med ljust kakel och arbetsbänk i antracit. Här kan kocken njuta av dess goda arbetsytor samt generösa förvaringsmöjligheter. Maskinpark bestående av; induktionshäll (2018), kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd kyl/frys och integrerad diskmaskin (2017). Vackert brädgolv matchas med ljusa väggar. Utsikt mot föreningens lugna innergård. Köket totalrenoverades 2013 och gjordes bland annat om 2017, då öppnades ett av sovrummen upp för att skapa mer yta och förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum och balkong:

Via den öppna planlösningen i hall möter vi det rymliga vardagsrummet. Perfekt för middagar och andra sociala tillställningar! Flertalet stora fönster ger ett magiskt ljusinsläpp och även en härlig utsikt över det gröna. Även här finner ni den vackra fiskbensparketten och de ljusa väggarna som skapar en röd tråd genom hela bostaden. Rummet fulländas av den fantastiska öppna spisen som dessutom är eldningsbar! Utgång till balkong som vetter mot den öppna parken. Här kan man njuta av den gröna utsikten under sommaren!

Master Bedroom:

Ett generöst och rofyllt sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Med sina sobra färgval, vackra fiskbensparkett och otroliga takhöjd är detta ett sovrum att trivas i. Plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om det så önskas. Här finner ni även praktiska garderober i vinkel som stannar kvar i bostaden till nästa ägare.

Sovrum 2:

Till vänster från hall når ni bostadens andra sovrum. Ljusa väggar samt vackert brädgolv. Rymligt sovrum med gott om plats för gästrum med hemmakontor eller barnrum.

Utförda renoveringar i bostaden:

2016 Ny säkerhetsdörr
2016 Glidgjutning öppen spis
2017 Ombyggnad/renovering kök
2017 Ny diskmaskin
2018 Ny spishäll
2019 Golvslipning
2019 Målning av hall och samtliga dörrar
2019 Ny kombinerad tvätt/tork i badrum
2020 Garderober i sovrum
2020 Ommålning av hela bostaden

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

00021

Andel i årsavgift:

4.4012 %

Andel i förening:

4.26 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1936

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 158 kWh/m²/år
Energiklass: F
Utförd
Datum: 2019-04-05

Övriga Byggnader

Till bostaden tillhör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

10 800 kr/år

Försäkring:

2 028 kr/år

Total driftkostnad:

12 828 kr/år

Förening

Namn:

Brf Krabban

Organisationsnummer:

769613-0157

E-post adress:

styrelsen@brfkrabban.se

Allmänt om föreningen:

Brf Krabban bildades 2009 i samband med ombildningen och består av adresserna Eriktorpsgatan 20 samt Skvadronsgatan 8. Fastigheten bebyggdes 1936. Föreningen äger marken. Det finns 30 lägenheter i föreningen, 29 upplåts med bostadsrätt samt 1 med hyresrätt och det finns även ett mindre kontor som fungerar som ett styrelserum. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkrum i källaren på Skvadronsgatan 8.
En innergård med gemensam grill, möblemang, trädäck och solstolar finns för föreningens medlemmar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I husets källare finns 11 garageplatser för bil och 1 MC plats. Kostanden för att hyra garageplats är 800 kr i startavgift för administrativa kostnader och sedan 780kr/månad för garageplats och 460 kr/månad för MC-plats.

I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

I dagsläget är föreningen ansluten till bredband och digital-TV via Tele2, ett basutbud av TV-kanaler från Tele2 ingår i avgiften och bredband tecknas individuellt av medlemmen.

Föreningen har upphandlat ett gemensamt fiber med Bahnhof och kommer att aktiveras mot sen höst. Obligatorisk kostnad om ca 250kr/månad, det kommer att vara avgiftsfritt de första tre månader pga. uppsägning av befintliga abonnemang.

Renoveringar:

Utförda:
Ca 2002-2007 byttes vattenstammarna.
2009 byttes värmeväxlare och reglage på samtliga radiatorer, uppvärmningen och ventilationen i garaget förbättrades, elstigare byttes, armaturer och strömbrytare på vind och källare byttes ut och avloppsstammarna relinades.
2010 tätades och täcktes taket mot Erikstorpsgatan med ny takpapp då det visade sig ha brister i form av läckage, fasaden renoverades, nya balkongfronter monterades och hissen på Skvadronsgatan 8 renoverades. Samma år påbörjades fönsterrenovering och utemiljön på Skvadronsgatan gjordes om med ny stenläggning, planteringar, bänk och cykelställ.
2011 utfördes en totalrenovering av samtliga källarfönster. Samma år installerades ny belysning till entréerna.
2012 renoverades hissen på Erikstorpsgatan för att möta gällande myndighetskrav.
2013 renoverades vissa skorstenar. Samma år inrättades en lokal på vinden som styrelserum samt att sopkärl för matavfall införskaffades.
2014 byttes den gamla garageporten och sopsortering infördes. Samma år installerades Egain värmeprognosstyrning av värmeanläggningen och hissen på Erikstorpsgatan renoverades.
2015 renoverades taken, skorstenar murades om och trapphusen målades.
2016 renoverades dagvattenledningarna och de horisontella avloppsledningarna i bottenplattan relinades.
2017 byttes ventilationen i garaget.

Föreningen kommer att påbörja med en fönsterrestaurering (yttre + inre) mot slutet av 2022.

I dagsläget finns ingen större renovering planerad, endast sedvanligt underhåll. I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2017-01-01, då höjdes avgiften med 2,5%. I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida: www.brfkrabban.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vinds- och källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.