Malmö, Ribersborg
Tessins Väg 8A
4 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 107 kr
inkl värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 65kr/månad tillkommer. Föreningens tillämpar Individuell Mätning och Debitering(IMD) för vatten och el som sedan faktureras på din avgiftsavi. Detta görs för att distribuera kostnaderna för mätslagen el, kall- och varmvatten och samtidigt kunna ge besparingar för både föreningen samt de boende.
Boarea: 104 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Nu erbjuds en rymlig och renoverad trea med två balkonger och två badrum!

På eftertraktade Ribersborg, med badrocksavstånd till havet, erbjuds en stor och topprenoverad trea om 104kvm. På våning två med hiss finner vi denna luftiga trea med bland annat ett stort och påkostat kök, två balkonger, en i västerläge och en i söderläge samt två helkaklade badrum i smakfull stil på material- och färgval! Välkommen!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Anders Backman
0768-56 55 25 anders.backman@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
13:00 - 14:00
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig
Tisdag 16 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall/Entré:

Stengolv och vita väggar i entrén. I hallen erbjuds plats till avhängning och här finner vi även en rymlig klädkammare. Vidare in i hallen ligger ett ljust takettgolv i holländskt mönster som leder oss vidare till det lilla sovrummet och vardagsrummet.

Kök:

Kök med WOW-faktor som är nyligen renoverat med massvis med Stilrent, påkostat och modernt kök med specialbeställda luckor och med vissa stommar från IKEA och Marbodal. Köket erbjuder alla de bekvämligheter du kan önska samt gott om förvaring och en matplats för ca 10-12 personer. I köket sitter smakfulla över- och underskåp med praktiska förvaringslösningar och integrerade vitvaror. I köket finner vi en fin köksö med vacker kompositbänkskiva som erbjuder massvis med förvaring. I köket finner vi följande installerat:
-Kyl i fullföjd (Electrolux, 2021)
-Frys i fullhöjd (Electrolux, 2021)
-Integrerad diskmaskin (Bosch, installerad 2020)
-Mikrovågsugn (Whirlpool)
-Induktionsspis (Electrolux, 2021)
-Ugn (Whirlpool)
-Fläkt (Whirlpool)

Vardagsrum:

Bra vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i söderläge. I vardagsrummet har du plats till större soffgrupp. I vardagsrummet ligger det samma typ av snygga golv som i korridoren och det lilla sovrummet och väggarna är målade vita.

Sovrum 1:

Detta ”master bedroom” ger dig massor av plats till förvaring i en klädkammare och en platsbyggd garderob. Här möblerar du enkelt med dubbelsäng. I sovrummet finner vi access till ett av badrummen (se badrum 1). För den som önskar så skulle du kunna inreda med en walk in closet i detta sovrum. Från sovrumsfönstret har du utsikt mot föreningens gröna innergård. Stora fönster med gott om ljusinsläpp, högt i tak och djupa fönsternischer i sten ger rummet extra karaktär och en extra känsla av rymd. På golvet i sovrummet ligger parkettgolv och väggarna är målade vita.

Sovrum 2:

I sovrum två som idag används som kontor och gästrum erbjuds plats till säng och förvaringsmöbel. I detta sovrummet har du tillgång till balkongen som vetter mot väster.

Badrum 1:

Stort badrum med kaklade väggar och mörk natursten på golvet. Badrummet renoverades 2016 och förseddes då med följande inredning: Badkar/Jacuzzi (Camargue) , duschhörna med glasväggar, handfat med kommod som ger gott om förvaring, badrumsskåp med spegeldörrar, handukstork (vattenburen värme) och wc-stol. I badrummet finns ett frostat fönster. Intyg för våtrumsarbete finns.

Badrum 2:

Helkaklat badrum som blev renoverat 2008 med mörk mosaik på golvet och vita väggar. I detta badrum finns sedan innan installerat golvbrunn och dusch med vikbar glasvägg men för tillfället är det installerat en kombinerad tvätt/torkmaskin. För den som önskar så kan du återinstallera duschvägg och dusch. Intyg för våtrumsarbete finns.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

00714/(LM:1101)

Andel i förening:

1.03439 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 123 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 151 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-04-07

Förening

Namn:

Brf Hanaholm 789

Organisationsnummer:

769617-1292

E-post adress:

styrelsen@brfhanaholm.se

Allmänt om föreningen:

Brf Hanaholm 789 är en äkta förening som bildades 2007. Fastigheterna byggdes mellan 1953-1956. Föreningen äger marken. Det finns 136 lägenheter i föreningen fördelade på 3 huskroppar med adresserna Kilian Zollsgatan 15 A-D, Roslins väg 1 4 A-C och Tessins väg 8 A-B, varav 6 lägenheter är hyresrätter samt 19 hyreslokaler. Det finns verksamheter i form av tandläkare, bageri samt restaurangverksamhet. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Nabo.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugor finns i källaren på Tessins väg 8, Kilian Zollsgatan 15 samt på Roslins väg 14.
Två tvättstugor i vardera källare med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.
Rymliga cykelrum och barnvagnsrum i källaren.
På Roslins väg 14B finns ett hobbyrum som man kan använda som medlem i föreningen.
Gemensam gård med två grillplatser, fin lekplats och härliga gröna ytor att nyttja för föreningens medlemmar.
Det finns även flera gemensamma takterrasser i föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 78 st garageplatser samt 3 st p-platser, båda med separat kö som hanteras av SBC. Garageplats kostar 500 kr/månad och parkeringsplats 350 kr/månad. För närvarande står ca 15 personer i kö till dessa. Det finns även 6 nya garageplatser för MC/lådcyklar i föreningen. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via Tele2, digitalt grundutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber med leverans via Bahnhof (1000/1000 mbit), ett obligatorisk tillägg tillkommer om 65 kr/månad.

Renoveringar:

2010 trappuppgångar målades.
2011 drogs fiber in i fastigheten.
2012 genomfördes en större renovering av fastigheten. Fönster och balkongdörrar byttes. Renovering av tak, balkongplattor, förhöjda balkongräcken, komplettering av fasad samt renovering av piskbalkongerna.
2013 samtliga avloppsstammar relinas.
2014 installerades eGain, ett styrsystem för att optimera uppvärmningskostnaderna.
2017 färdigställdes arbetet med att stänga sopnedkasten och källsortering av matfall påbörjades. Tvättmaskiner och torktumlare har successivt bytts ut.
2019 fiber från Skanova dras in i fastigheten och Bahnhof blir ny internetleverantör.
2020 SIMAB har genomfört OVK (obligatorisk ventilationskontroll) i samtliga lägenheter, lokaler och garage. I samband med OVK skedde en inventering av eldstäder och kontroll av rökkanaler i lamellhusen (Roslins väg 14 + Kilian Zollsgatan 15). Filmning och spolning av föreningens avloppsstammar på Tessins väg har utförts för att komma till bukt med återkommande problemen vid kraftiga regnväder. Renovering av tappvattenstammar är genomförd, renovering av värmesystemet är genomförd samt trefas-el är installerade fram till lägenheternas centraler. Restaurang på Tessins väg har renoverats och slutbesiktigats samt invigts.

Framtida renoveringar:
2022 nytt tätskikt mellan garage och innergård. Projektet inkluderar renovering av garage på insidan, dagvattenledningar samt ny innergård med tätskikt.

Kommande renoveringar beräknas att till stor del bekostas med befintliga medel samt upplåtande av hyresrätter.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2047.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, föreningen accepterar delat ägande såvida den som avser att bosätta sig i lägenheten är delägare.

Ekonomi:

Årsavgiften höjdes 2022-01-01 med 3%.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1208kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 483 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har fr o m 2020-10-01 infört IMD (individuell mätning och debitering) för de tre mätslagen kall- och varmvatten samt el.

Ovanstående information är inhämtad från föreningens hemsida. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfhanaholm.se

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar i dagsläget fyra förråd. Två på vinden och två i källaren.

I ett av vindsförråden finns köksdörren och även den vikbara duschdörren från det mindre badrummet.

Renoveringar:
2008 - Det lilla badrummet med tvättmaskin.
2016 - Det stora badrummet.
2021 - Ny planlösning 2021.
2021 - Nya köksluckor och köksö.
2021 - Ny el i köket, vardagsrummet samt det mindre sovrummet.
2021 - Nytt golv i alla rum förutom entrén och det stora sovrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.