Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ribersborg
Fridhemstorget 20A
3 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 687 kr
inkl. värme och vatten - obl. tillägg om 95 kr/mån tillkommer för kabel-tv
Boarea: 77 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Välplanerad och fräsch bostad med 40-talskänsla och balkong i väster!

Välkomna upp på femte våningen, där vi möts av en välplanerad och tidstypisk lägenhet med bland annat klassisk fiskbensparkett i fint skick. Fin balkong i västerläge, allmänt fräsch interiör och en kortare promenad till Ribersborgsstranden. Wow!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande entréparti med goda avhängningsytor samt förvaring i form av flertalet garderober. Vi möts genast av ljusa väggar och ett vackert fiskbensparkettgolv som löper genom stora delar av bostaden.

Kök:

I anslutning till hallen ligger köket, renoverat 2019 med IKEA-stommar och maskinpark från Electrolux, bestående av full size kyl och frys, diskmaskin, spis/ugn och kolfilterfläkt. Köket går i vitt, med vita köksluckor samt vitt kakel ovan laminatbänkskiva. Här finns goda förvaringsmöjligheter och dessutom möjlighet för mindre matbord.

Vardagsrum:

I andra änden av bostaden återfinns det luftiga vardagsrummet, med mycket gott ljusinsläpp tack vare läget och de väl tilltagna fönstren. Gott om plats för såväl vardagsmöblering som matbord för större sällskap. Utgång finns såklart även till den mysiga balkongen i västerläge, med den eftertraktade eftermiddags- och kvällssolen. Vår fina fiskbensparkett gifter sig dessutom väl med de gråmålade väggarna, detta är kort sagt ett vardagsrum att trivas i!

Sovrum 1:

Spatiöst sovrum med gott om plats för dubbelsäng och möjlighet att addera extra förvaring om så önskas. Vackert fiskbensparkettgolv och vita väggar.

Sovrum 2:

I anslutning till hallen ligger detta rum, perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Långsmalt utförande med fiskbensparkett och vita väggar.

Badrum:

Sist men absolut inte minst återfinns det helkaklade badrummet, i gråa och vita kulörer. Utrustning i form av dusch, wc, handfat samt förvaringsskåp och spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

70041

Lägenhetsnummer register:

1404

Andel i förening:

3.36904 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Krageholm 5

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Ventilationsbesiktning:

OVK utförd utan anmärkning

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 162 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-02-14

Förening

Namn:

Brf Fridhem 20

Organisationsnummer:

769612-5124

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Fridhem 20 omfattar fastigheten Krageholm 5 och består av 41 lägenheter varav 7 st hyresrätter. Byggnaden uppfördes 1944 och föreningen bildades 2021. Föreningen har adresserna Fridhemstorget 20 A och B som består av en byggnad med två trapphus om sex våningar högt, varav den sjätte våningen är tillbyggda takvåningar. Föreningen förvärvade fastigheten under det tredje kvartalet 2021 och äger marken. Ekonomisk förvaltning via Nabo.

Föreningen har en gård som medlemmarna gärna får nyttja med gröna ytor samt plattbelagda områden. Det finns b.la. sittytor, cykelställ och miljöuppställningsplats. Både gård och miljöuppställningsplats delas med grannföreningen S:t Andreas.

I källaren finns föreningens tvättstuga som består av två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt en mangel. I huset finns även en mindre tvättstuga som kan användas spontant av medlemmarna, tid behöver inte bokas i denna. Det finns även ett cykelrum i källaren.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. Kontakta Malmö stad för mer information.

Bredband/TV:

Kabel-tv och bredband (fiber) finns indraget i fastigheten genom Telenor. Kabel-tv tillkommer på avgiften om ett obligatoriskt tillägg på 95 kr i månaden.

Renoveringar:

Utförda renoveringar (enligt uppgift av tidigare fastighetsägare och styrelse):
- Ny torktumlare i tvättstuga 2022
- Yttertaket renoverades 2019
- Installation datoriserat styrsystem Bastec 2017
- Indragning nya elstigare till alla lägenheter på adress Fridhemstorget 20A 2014
- Renovering av gårdsbjälklag 2013
- Tappvatten utbytt cirka 2000

Föreningen har under 2020/2021 upprättat en underhållsplan för de kommande 11 åren.

Närmast kommande renoveringar är komplettering av taksäkerhet (yttertak), lagning och målning (källare invändigt) och byte/relining av avloppsstammar.

Underhållsplan finns och har blivit upprättad genom CMB Projekt AB efter en statusbesiktning av fastigheten.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.