Malmö, Ribersborg
Tessins Väg 8A
5 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 358 kr
inkl. värme, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband via Bahnhof 1000/1000 Mbit/s tillkommer om 65 kr/månad. Total månadsavgift blir 5423 kr. Debitering av el, kall- och varmvatten tillkommer efter förbrukning.
Boarea: 129 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 3 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Magisk femrummare med tidstypiska originalattribut och njutbar balkong!

På suveränt läge ett stenkast ifrån vackra parker i höstprakt och svalkande havsdopp på sköna ”Ribban” presenterar vi med glädje denna optimalt planerade femrummare, där tilltalande 1950-talsattribut såsom genomgående fiskbensmönstrad parkett och sobra färgval ackompanjeras av oslagbara sociala ytor med direktaccess till njutbar balkong. Smakfull köksinteriör i original förser oss med ypperlig förvaring utöver det vanliga bakom vit skåpinredning. Vidare erbjuds tre bra sovrum med plats för flertalet möbleringsalternativ. Lägg där till ett renoverat badrum i helkaklat utförande utrustat med badkar samt ett praktiskt gäst-wc. Att våningen dessutom är belägen på promenadavstånd till havet och stranden samt med närhet till flertalet caféer och restauranger är ytterligare en bonus. Detta är ett tillfälle du inte vill gå miste om. Vi ses på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Sofi Fridolf
0722-24 46 16 sofi.fridolf@vaningen.se

Visningar.

Måndag 12 December
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med stengolv i original i samspel med väggar i grönt. Optimal förvaring i platsbyggda- och inbyggda garderober samt plats för avhängning av ytterkläderna.

Vardagsrum:

Härnäst inviterar vardagsrummets rymliga kvadrat. Interiören består av fiskbensmönstrad parkett i samspel med ljust tapetserade väggar. Det stora fönsterpartiet bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp och här ryms såväl soffgrupp som sköna fåtöljer. I vardagsrummet erbjuds även plats för matbord, för den stora familjen som önskar att inreda matsalen till sovrum.

Matsal:

Med direktaccess från vardagsrummet väntar ett härligt ljust allrum som i dagsläget nyttjas om våningens matrum. På golvet ligger enhetlig fiskbensmönstrad parkett som ackompanjeras av väggar i sobert grönt och ett generöst fönsterparti som leder oss vidare ut till den njutbara balkongen.

Kök:

Smakfullt kök i original med utmärkt förvaring bakom släta vita luckor med rostfria beslag. Vitt kakel pryder väggen ovanför bänkskivor i rostfritt och i laminat. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys från LG (2019), kombinerad spis/ugn från Electrolux (2010) och fläkt från IKEA (2019). På golvet ligger originalplattor (troligtvis linoleum) i rutigt mönster och väggarna är ljusa. Angränsande matplats finns invid ljusbringande fönsterparti.

Serveringsgång:

I anslutning till köket finner vi en praktisk serveringsgång med originalplattor (troligtvis linoleum) i rutigt mönster liksom i kök, som möter ljusa väggar och skåpinredning i vitt.

Sovrum:

Sovrummet längst bort i korridoren är det som idag nyttjas som mastersovrum. Kvadraten är välplanerade och förser oss med vacker fiskbensmönstrad parkett i kombination med ljust tapetserade väggar som ackompanjeras av ett generöst fönsterparti.

Sovrum:

Våningens andra sovrum är även detta väl tilltaget och förser oss med enhetlig parkett i fiskbensmönster på golv och väggar i vitt samt ljusbringande fönsterparti. Här är möbleringsalternativen flera då både dubbelsäng och tillhörande möblemang med lätthet får plats.

Sovrum:

Liksom övriga två sovrum erbjuder även det tredje och sista sovrummet vida kvadrat med fiskbensmönstrad parkett, ljusa väggar, ljusbringande fönsterparti och flertalet möbleringsalternativ.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2020 och förser oss med ett helkaklat utförande med ljus klinker och vitt kakel från Bricmate. Här finns wc, handfat, spegel, handdukstork och inkaklat badkar från Gustavsberg. Kvalitetsdokument finns.

Gäst-wc:

Våningens gäst-wc är i halvkaklat utförande med handfat, wc och spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

720

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hanaholm 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1953-1956

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 123 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 151 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-04-07

Förening

Namn:

Brf Hanaholm 789

Organisationsnummer:

769617-1292

E-post adress:

styrelsen@brfhanaholm.se

Allmänt om föreningen:

Brf Hanaholm 789 är en äkta förening som bildades 2007. Fastigheterna byggdes mellan 1953-1956. Föreningen äger marken. Det finns 136 lägenheter i föreningen fördelade på 3 huskroppar med adresserna Kilian Zollsgatan 15 A-D, Roslins väg 1 4 A-C och Tessins väg 8 A-B, varav 6 lägenheter är hyresrätter samt 19 hyreslokaler. Det finns verksamheter i form av tandläkare, bageri samt restaurangverksamhet. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Nabo.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugor finns i källaren på Tessins väg 8, Kilian Zollsgatan 15 samt på Roslins väg 14.
Två tvättstugor i vardera källare med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.
Rymliga cykelrum och barnvagnsrum i källaren.
På Roslins väg 14B finns ett hobbyrum som man kan använda som medlem i föreningen.
Gemensam gård med två grillplatser, fin lekplats och härliga gröna ytor att nyttja för föreningens medlemmar.
Det finns även flera gemensamma takterrasser i föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 78 st garageplatser samt 3 st p-platser, båda med separat kö som hanteras av SBC. Garageplats kostar 500 kr/månad och parkeringsplats 350 kr/månad. För närvarande står ca 23 personer i kö till dessa. Det finns även 6 nya garageplatser för MC/lådcyklar i föreningen. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via Tele2, digitalt grundutbud ingår i månadsavgiften.
Fiber med leverans via Bahnhof (1000/1000 mbit), ett obligatorisk tillägg tillkommer om 65 kr/månad.

Renoveringar:

2010 trappuppgångar målades.
2011 drogs fiber in i fastigheten.
2012 genomfördes en större renovering av fastigheten. Fönster och balkongdörrar byttes. Renovering av tak, balkongplattor, förhöjda balkongräcken, komplettering av fasad samt renovering av piskbalkongerna.
2013 samtliga avloppsstammar relinas.
2014 installerades eGain, ett styrsystem för att optimera uppvärmningskostnaderna.
2017 färdigställdes arbetet med att stänga sopnedkasten och källsortering av matfall påbörjades. Tvättmaskiner och torktumlare har successivt bytts ut.
2019 fiber från Skanova dras in i fastigheten och Bahnhof blir ny internetleverantör.
2020 SIMAB har genomfört OVK (obligatorisk ventilationskontroll) i samtliga lägenheter, lokaler och garage. I samband med OVK skedde en inventering av eldstäder och kontroll av rökkanaler i lamellhusen (Roslins väg 14 + Kilian Zollsgatan 15). Filmning och spolning av föreningens avloppsstammar på Tessins väg har utförts för att komma till bukt med återkommande problemen vid kraftiga regnväder. Renovering av tappvattenstammar är genomförd, renovering av värmesystemet är genomförd samt trefas-el är installerade fram till lägenheternas centraler. Restaurang på Tessins väg har renoverats och slutbesiktigats samt invigts.

Just nu:
Relining i källaren.

Framtida renoveringar:
Inom något år kommer föreningen att renovera: nytt tätskikt mellan garage och innergård. Projektet inkluderar renovering av garage på insidan, dagvattenledningar samt ny innergård. Ett tak ovan lokalerna på Tessins väg behöver också renoveras så småningom.

Kommande renoveringar beräknas att till stor del bekostas med befintliga medel samt upplåtande av hyresrätter.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2047.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, föreningen accepterar delat ägande såvida den som avser att bosätta sig i lägenheten är delägare.

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 14 % från och med 2023-01-01.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1208kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 483 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har fr o m 2020-10-01 infört IMD (individuell mätning och debitering) för de tre mätslagen kall- och varmvatten samt el.

Ovanstående information är inhämtad från föreningens hemsida 2022-10-12. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfhanaholm.se

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Ospecificerad andel i förening: 1,33468 %. Andel insats och andel årsavgift har ej specificerats av föreningen.

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Hatthylla, två små fastmonterade lampor och blomlådor på balkong.
Nuvarande ägare upplyser om att ytterligare dörrar tillhörande lägenheten finns att tillgå på vinden: Ett par dubbeldörrar i original till matrum (en dörr med trasig glasskiva) och en reservdörr till serveringsgång (ej glasdörr).
Nuvarande ägare upplyser om att följande: Radiator i hall och på gäst-wc är bortkopplade i samtliga lägenheter (se bilaga). Nuvarande ägare upplevde att strömbrytaren i badrummet drar in luft och felanmälde till föreningens dåvarande förvaltare SBC som inte ansåg att det behövdes någon åtgärd (se bilaga)

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Avgift/Driftkostnad:
5358 kr är avgiften, inkl. värme, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Ett obligatoriskt tillägg för bredband via Bahnhof 1000/1000 Mbit/s tillkommer om 65 kr/månad. Total månadsavgift blir 5423 kr.
Debitering av el, kall- och varmvatten tillkommer efter förbrukning.
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 14 % från och med 2023-01-01, motsvarande ca 760 kr för denna lägenheten.

Kostnad för varmvatten/kallvatten och el efter förbrukning.
Kommentar: Följande uppgifter är baserade på maj 2022, eftersom nuvarande ägare inte vistats så mycket i lägenheten därefter.
Varmvatten: Kbm för månad: 3,29. Pris för månad: 247,5 kr.
Kallvatten: Kbm för månad: 3,76. Pris för månad: 93,75 kr.
El: kWh: 358,22. Pris för månad: 1253,75 kr.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.