Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ribersborg
Kilian Zollsgatan 2D
4 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 788 kr
inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV.
Boarea: 97 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Vacker våning i anrik byggnad anno 1916!

Välkomna till våningen med stort V, som höjer sig över mängden! Här har det med stor finess och fingertoppskänsla skapats ett riktigt drömhem i smakfulla material och sobra kulörer som tilltalar även den mest kräsne. Läget är bekvämt på andra våningen med egen njutbar balkong i vindskyddat och gårdsvänt söderläge. Även invändigt är det lätt att trivas med inbjudande sällskapsytor i en nästan rundgående planlösning, generöst genomgående ljusinsläpp från höga spröjsade fönster ackompanjeras av vackert välbevarade lamprosetter i tak som sätter extra guldkant. Addera därtill tre fina sovrum, gott om platsbyggd förvaring samt ett modernt badrum med både badkar och egna tvättmöjligheter. Kort och gott ett hem utöver det vanliga för livsnjutaren som vill bo förstklassigt på stans bästa läge nära hav, strand och citypuls!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Jasmine Andersson
0733-71 88 48 jasmine.andersson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med vackert nylagt parkettgolv (2020) som möter väggar i vitt och gott om plats för avhängning av ytterkläderna. Dessutom finns bra förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob.

Badrum:

På höger hand finner vi sedan hemmets badrum (2016) som är i helkaklat utförande med naturfärgad klinker på golv och vitt kakel på väggar samt dekorvägg i samma sobra kulör liksom golvet. Här finns wc, badkar, handfat med vit, rymlig kommod och spegel. Här erbjuds även tvättfaciliteter i form av toppmatad tvättmaskin. Kvitto finns.

Kök:

Näst på tur inviterar ett stilrent kök från IKEA (2020) med förvaring bakom profilerade luckor i vitt mot bänkskiva i grå laminat samt med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn samt kolfilterfläkt. Nytt parkettgolv (2021) samspelar med väggar i grå kulör (2020) och matbord för fyra till sex personer inryms med lätthet intill fönsterparti med delvis glasad dörr som leder vidare ut till den gårdsvända balkongen i söderläge.

Vardagsrum:

Vidare in finner vi ett ljust och välkomnande vardagsrum som ingjuter lugn och harmoni. Addera där till vackert nylagt parkettgolv (2020) som ackompanjeras av vita väggar (2020) och höga fönsterpartier som bidrar till det fantastiska ljusinsläppet. Rummets generositet möjliggör möblering med både soffgrupp och sköna fåtöljer, samt ytterligare möblemang om så skulle önskas.

Sovrum:

I anslutning till vardagsrummet finner vi ett synnerligen inbjudande rum som idag nyttjas som mastersovrum och som förser oss med ett snyggt golv i kombination med vita väggar. Addera där till ett härligt ljusinsläpp från ljusbringande fönsterparti med vackra fönsternischer och förvaring i två garderober.

Sovrum:

Även det andra sovrummet är av god storlek med plats för allehanda möblemang och kan med fördel nyttjas som barnrum, gästrum eller varför inte som hemmakontor. Ljus plastmatta på golv möter en stilsäker grön kulör på väggar (2020) och ljuset strömmar in från generöst fönsterparti. Förvaring finns i inbyggd garderob.

Sovrum:

Det tredje och sista sovrummet ligger i anslutning till hallen, och innehar samma generösa kvadrat som mastersovrum och nyttjas idag som gästrum. Det nylagda golvet (2020) ackompanjeras fint med de vita väggarna och den vackra lamprosetten i taket. Även här pryder ett stort ljusbringande fönsterparti rummet och förvaringen tas om hand av tre garderober.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

01621

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

2.12393 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Asker 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1916-1917

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX och F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 93 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 118 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-09-13

Förening

Namn:

Brf Mariedal 1916

Organisationsnummer:

769609-6689

E-post adress:

info@mariedal1916.se

Allmänt om föreningen:

Brf Mariedal 1916 bildades 2004 och förvärvade samtidigt fastigheten. Byggnaden uppfördes 1916-1917 av Kockums Mekaniska Verkstad att tjäna som arbetsbostäder. Föreningen omfattar 71 lägenheter varav 64 är bostadsrätter och 7 är hyresrätter. Hyresrätterna säljs av föreningen i samband med att de sägs upp. Föreningen har i efterhand utökas med 9 lägenheter, som byggts på vinden. Föreningens adresser är Mariedalsvägen 7, Kilian Zollsgatan 2-4 samt Carl Hillsgatan 15. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Två tvättstugor finns att tillgå i källaren. Vardera tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt mangelrum och strykrum. 4 tvättpass per dag och tvättstuga. Trapphusbalkonger. Styrelserum samt cykelparkering finns i källaren. Miljöhus finns på innergården. Föreningen har en grönskande och välskött innegård med tillgång till grillplats, uteplats under spaljé, sittplatser samt gräsmatta i soligt läge.

Föreningen har ett antal extra rum i källaren som de hur ut till medlemmar som önskar extra utrymme för förvaring. Kostnaden är mellan ca 200-600 kr/mån beroende på storlek och skick.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har tolv parkeringsplatser på gården. Alla är ”sålda” till medlemmar utom parkeringsplats som en är handikapp-plats. Köparna har därigenom nyttjanderätt till sina platser på liknande sätt som till sina lägenheter. För nyttjanderätten betalar de en månadsavgift om 100 kr till föreningen (att täcka föreningens kostnader för underhåll, inkl. av den elektriska bilgrinden). Nyttjanderätten kan fritt överlåtas medlemmar emellan, eller hyras ut till annan medlem (så sker i dag, och priset medlemmar emellan är såvitt styrelsen känner till runt 600 kr per månad).

I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Tele2, grundutbud för digital-TV ingår i månadsavgiften. Fiberbredband finns indraget och avtal tecknar medlemmen själv via Tele2.

Renoveringar:

Utförda:
1974 byttes vatten- och avloppstammar till kök och badrum. Samma år byttes även elstigarna.
1997 renoverades fasaden mot innergården.
1998 renoverades fönsterna och ny ytterbåge i metall installerades. Samtliga fönster har plåtbeklädda karmar.
2005 reparerades vissa takpartier.
2006 spolades samtliga vatten- och avloppsstammar till kök och badrum. Man renoverade även grunden och källarfönsterna samt målade om trapphusen.
2012 byggdes balkonger till de lägenheter som önskade/fick bygglov. Samma år installerades även en grind mot gården som öppnas med tagg.
2013 Taket har isolerats, lagts om med nya takpannor, fått nya takkupor samt skorstenar har blivit plåtade och fogade. Nio nya vindslägenheter byggdes. Fasad och trapphusbalkonger mot gatan har renoverats. Fogning av tegel på innerfasaden mot gård. I samband med vindsbygget har även 4 smalhissar installerats, dessa har bekostats av byggherren och kan ses som en investering i fastigheten.
2015 byttes samtliga, bortsett från vindslägenheterna, lägenheters ytterdörrar till säkerhetsdörrar.
2016 beskars träd på innergården samt fälldes det två träd. Nya balkonger samt trappa mot gården byggdes.
2017 byggdes balkonger till de lägenheter som önskade/fick bygglov.
2018 en större ombyggnad av ventilationen gjordes, med byte av ventilationskanaler till varje lägenhet samt fläktar på taket bytts ut till nya effektiva och energisnåla. Även installation av nya kanaler och fläktar till källaren har gjorts för att uppfylla lagkrav.
2019 målning av källaren samt målning av miljöhus.
2019 lagningar och reparationer på lyktstolpar, stuprör, bilgrind och staket.
2019 el-förbättring i källare med automatisk avstängning i tvättstugor och torkrum.
2020 förbättringsåtgärd av innergården har utförts.
2020 tvättstugan mot Mariedalsvägen har renoverats.
2021-2022 Relining av avloppsstammar.

Planerade renoveringar:
Renovering av tvättstugan mot Kilian Zollsgatan. Detta kommer påbörjas när relingen är klar.
Renovering av trapphuset ca 2023.
Byte av portar mot gatan. Detta kommer påbörjas tidigast om 3-4 år.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2051.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då avgiften höjdes med 2%.
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 10% från och med 1 januari 2023.

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida på www.mariedal1916.se.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2022-11-08. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljare informerar om att garderober och tvättmaskin ingår i köpet.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC.
Ospecificerad andel: 2,1599%.
Andel av årsavgift: 2,12393%.
Andelsprocent kapital: 2,12393%

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.