Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ribersborg
Gustaf Rydbergsgatan 7
4 750 000 kr
Avgift: 5 293 kr
inkl. vatten, värme, brf-tilläggsförsäkring och bredband.
Boarea: 108 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 5
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Magnifik fyrtiotalsvåning med tidsenliga detaljer på populär adress!

Med massor av charm och en oemotståndlig atmosfär presenterar vi nu denna exemplariskt disponerade, stilrena och ljusa trerummare, (original byggd fyrarummare), optimalt belägen högt upp i huset i ständigt eftersökta Ribersborgskvarteren. Här välkomnas vi in till karaktärsskapande originaldetaljer såsom vacker fiskbensmönstrad parkett, angenäm takhöjd krönt av generösa fönsterpartier, dubbeldörrar och stämningshöjande öppen spis som dessutom är fullt funktionell. Rymliga allrumsytor med access till söderbalkong samt ett stilfullt badrum bekvämt utrustat med badkar, två sovrum och ett rymligt trivsamt kök fullt utrustat med kvalitativa vitvaror. Ett genomtänkt och mycket tilltalande hem för familjen med kort avstånd förskola, skola, hav, parker och med ett bekvämt avstånd till city. Hjärtligt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Safeer Samawi
0733-92 74 16 safeer.samawi@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

På tredje våningen, bakom säker entrédörr infinner sig en välplanerad hall. Genast möter härlig takhöjd upp liksom det vackra välbevarade originalgolvet i natursten i samspel med målade väggar i vitt samt harmonisk blå kulör. Här finns det gott om plats för avhängning av ytterkläderna och ett par steg in även två platsbyggda garderober. Hallgolvet slipades 2019.

Badrum:

Badrummet har smakfullt vitkaklade väggar samt infällda spotlights i tak. Välutrustat med golvvärme, vägguttag, inbyggt badkar, handfat med vit kommod, stringhallsystem samt wc. Badrummet totalrenoverades 2015.

Vardagsrum:

Näst på tur står bostadens fina vardagsrum som inviterar med ett fantastiskt genomgående ljusinsläpp in från generösa fönsterpartier tillsammans med ljusbringande terrassdörr, som förstås leder ut till den mysiga balkongen. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffa som middagsbord utan att dess volym går förlorad. Under våra fötter vilar välbevarad fiskbensmönstrad ekparkett behandlad med vitpigmenterad hårdvaxolja, detta ackompanjeras med ljusgrå väggar signerat en fungerande öppen spis som höjer mysfaktorn under årets mörkare månader.

Matrum:

I anslutning till vardagsrummet via tidsenliga dubbeldörrar når vi det som idag nyttjas som matrum. Hit flyter den fiskbensmönstrade parketten enhetligt vidare i samspel med vackert vitmålade väggar.

Kök:

Från hallen samt i anslutning till matrummet och vardagsrummet nås det stilfulla köket, våningens hjärta. Köket erbjuder gott om förvaring, goda arbetsytor och med det välplanerade kvadratmetrarna samt öppna ytor är det enkelt att umgås. Köket är inrett med platsbyggd bänkskiva i amerikanskt vit ek samt köksö på hjul som öppnar upp mot den fina matplatsen. Interiören går i naturtrogna färger som harmoniserar med tidstypisk fiskbensparkett, och som extra bonus finns en trivsam matplats invid ljusbringande fönster, med blick över rikligt grönskande innergården. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn, spishäll, dold mikrovågsugn, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl, frys samt tvättmaskin med torktumlare. Köket totalrenoverades 2016.

Sovrum:

I andra delen av lägenheten, avskilj från de sociala ytorna finner vi två härliga sovrum av vida kvadrat, varav det första som idag nyttjas som mastersovrum erbjuder gott om plats för såväl dubbelsäng som förvaringsmöbel. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett i original möter gröna väggar och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum/arbetsrum:

Det andra rummet, som i dagsläget nyttjas som arbetsrum kombinerat med sovrum ligger i fil med mastersovrum. Rummet bjuder in med målade väggar i vitt och honungsfärg som möter fiskbensmönstrad ekparkett och ljusbringande fönsterparti. I anslutning till de båda sovrummen finner vi ytterligare förvaring i form av walk-in closet samt inbyggda garderober.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

13

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

3.52112 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Stegeborg 8-9

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1943

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 108 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-10-01

Förening

Namn:

Brf Rydbergshill

Organisationsnummer:

769608-5252

E-post adress:

rydbergshill@dinstudio.se

Allmänt om föreningen:

Brf Rydbergshill. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter, varav två upplåts med hyresrätt. Det finns även tre lokaler med hyresrätt.

Föreningen köpte fastigheten 2003 (äger marken).

Till föreningen tillhör en mycket trivsam och stor innergård med flera utegrupper att välja på för gemensamma grillkvällar i goda vänners lag eller för en mera privat fikastund. Murad grillplats.
Tvättstugan finns i källaren och består av två stora nyare maskiner, torktumlare. Det finns även ett torkrum samt en extra tvättstuga som är avsedd för akut tvätt.
Miljöhus för sopor och återvinning finns på gården.
Cykelparkering finns på gården.

Föreningen tillåter delat ägande.

Äger föreningen marken:

Äger.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till fiber och bredband (250/250 mbit) via Telenor.

Renoveringar:

Utförda renoveringar (urval):
Restaurering av golvbrunnarna till alla badrum 2003
Säkerhetsdörrar installerades 2003
Taket renoverades 2005
Tvättstugan renoverades 2005
El-stammarna renoverades 2007
Elen i fastigheten är utbytt 2008
Staketet mot gatan byttes 2009
Balkongerna och fönsterna renoverades 2011
Tappvattenstammarna är bytta i den äldre delen mot Carl Hillsgatan samt på Gustaf Rydbergsgatan 5.
Renovering av hyreslägenheter gjordes 2012.
Relining av en avloppsstam på Carl Hillsgatan utfördes 2015.
Relining resterande avloppsstammar genomfört 2017-2018.
Fiber indraget 2019.
Renovering av ytterdörrar, port och stuprör.
Föreningen har precis (hösten 2021) färdigställt byte av tappvattenstammar i trappen på Gustaf Rydbergsgatan 7. I samband med detta bytte man även vattenserviser samt värmeväxlare.

Framtida renoveringar:
Inga större renoveringar planerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar i nuläget , föreningen planerar inte att höja avgifterna under 2022 (kontrollerat 2021-11-29).
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har en trädgårds- och trivselgrupp.

Gå gärna in på föreningens egen hemsida för mer information: http://rydbergshill.dinstudio.se/

Ovanstående information är hämtad från berörd förening 2021-11-29. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel: 3,44563%. Andel av årsavgift: 3,52112%. Andelsprocent kapital: 3,52112%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Fungerande öppen spis godkänd enligt säljare 2019-10-04. Protokoll finns.

Säljare informerar om att hatthylla, mikrovågsugn och tvättmaskin ingår i köpet.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.