Malmö, Ribersborg
Regementsgatan 13
4 495 000 kr utgångspris
Avgift: 4 557 kr
inkl. värme, vatten, TV och bostadsrättstillägg.
Boarea: 84 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3.5
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Fantastisk 3,5:a med fina attribut på utmärkt läge!

På underbart läge i en fin fastighet på Malmös paradgata presenterar vi stolt denna fantastiska 1920-tals våning. Bostaden har en trevlig planlösning med rymliga rum och tilltagen takhöjd som tillsammans med bostadens stora fönsterpartier skapar en luftig och härlig atmosfär. Här erbjuds ett smakfullt och välplanerat kök med utgång till balkong, spatiöst vardagsrum med anslutande matsal och trivsamt sovrum samt helkaklat badrum. Förutom detta erbjuder våningen många charmiga originalattribut så som stuckaturer, takrosetter och fiskbensparkett. Njut av denna våning på eftertraktat läge på Ribersborg med närhet till havet och stadens parker samt flertalet caféer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss tar vi oss upp högst upp i huset och via den tidsenliga dörren välkomnas vi in till en trivsam hall som möter oss med brädgolv och ljusa väggar. Här erbjuds bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor och några steg in finns en klädkammare med plats för ytterligare förvarings- och avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum:

Vidare in når vi vardagsrummet som bjuder in med vida kvadrat och här finns plats att möblera en härlig soffa med ett par sköna fåtöljer och mer därtill. Rummet präglas av många välbevarade klassiska attribut som ståtlig stuckatur, takrosett samt fint burspråk. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

Matsal:

Fina skjutdörrar från vardagsrummet öppnar upp till matsalen. Här möblerar vi gärna ett stort matbordsmöblemang för de större middagsbjudningarna med familj och vänner. På golvet ligger fiskbensparkett, väggarna är ljusa och även här kläs taket av en vacker takrosett. För den som önskar kan detta rummet även användas som ett sovrum.

Kök:

Våningens kök är smakfullt och erbjuder bra förvaringsmöjligheter bakom vita luckor som samspelar fint med bänkskivan i trä och kakel i vitt ovanför. Den maskinella utrustningen består av gashäll, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, kombinerad kyl och frys samt fläkt. I köket ryms en matplats för 2-3 personer. På golvet ligger brädgolv och väggarna är ljusa. Det stora fönsterpartiet möjliggör för dagsljuset att flöda fritt in till köket. Härifrån når vi våningens härliga balkong med trivsam utsikt över föreningens innergård.

Sovrum:

Sovrummet är rymligt och här finns plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang utefter önskemål. Här sover man lugnt och tryggt mot den trevliga innergården. På golvet ligger brädgolv, väggarna är ljusa och i taket stoltserar en fin takrosett.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljust klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med golvvärme, wc, handfat med kommod, spegelskåp och takdusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1007

Lägenhetsnummer register:

1402

Andel i årsavgift:

5.94756 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Erikstorp 10

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 137 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 170 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-01-25

Förening

Namn:

Brf Regementsgatan 13

Organisationsnummer:

769615-3605

Allmänt om föreningen:

Brf Regementsgatan 13 registrerades 2006 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 15 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Det finns en stor tvättstuga på vinden med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Gemensam fin innergård med miljöhus och cykelhus.
Övernattningslägenhet finns för medlemmar att hyra till en kostnad om 200 kr/natt.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital och bredband via Telenor. Ett basutbud med cirka 20 TV-kanaler ingår i avgiften och bredband med hastighet 100/10 Mbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2007-2008 stambyte av vatten och avloppsstammar.
2008-2009 omläggning av tak.
2008-2009 nya balkonger.
2008-2009 fasad putsad och målad mot gården.
2009-2010 ny elcentral i källaren, samt 3 fas el framdragen till samtliga lägenheter och i trapphusen samt nya jordfelsbrytare samtliga lägenheter .
2010 renovering och målning av fönster.
2011 värmekablar i hängrännor för att minska istappar.
2012 nya tvätt- och torkmaskiner i tvättstugan.
2012 renovering av gården.
2013 ny entréport installerad.
2013 indragning av fiber.
2014 uppfräschning samt målning av entré och snickerier i trapphus.
2015 byte av nytt värmesystem/undercentral.
2018 byte av fönster, balkongdörrar och ventilationsdon.
2020 ny övernattningslägenhet har inretts och får hyras av medlemmar.
2022 relining av avloppsstammar.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2030. I dagsläget finns inget större underhåll planerat inom snar framtid.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 5%. Föreningen planerar att höja avgiften med 5%. I dagsläget är inget beslut taget.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal: 0,0611590
Andelsprocent kapital: 0,00000%
Andel av årsavgift: 5,94756%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad tillkommer för bredband.

Enligt föreningens information är lägenheten registrerad som 3 rok.

Lägenhetsinnehavarna disponerar två förråd, ett vindsförråd om cirka 12 kvm och ett källarförråd om cirka 6 kvm.

Följande underhåll har gjorts i lägenheten av nuvarande ägare:
2021 alla ytskikt har renoverats (alla väggar, lister och dörrar har målats om, spacklats etc.)
2021 dragit fler eluttag i sovrum och vardagsrum.
2021 nytt Elfasystem i klädkammaren har satts upp.

Stringhyllorna i kök och vardagsrum ingår ej.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.