Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ribersborg
Limhamnsvägen 10A
3 495 000 kr utgångspris
Avgift: 2 819 kr
inkl. värme, vatten och TV (grundutbud).
Boarea: 49 m2
areakälla: Mätbevis
Rum: 2
Våning: 10 av 10
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Unik etagevåning med västervänd terrass!

Bara ett stenkast från Ribersborgsrivieran kan vi nu kan stoltsera med denna unika etagevåning på optimalt läge. Högst upp i huset möts vi av en lugn och harmonisk atmosfär tack vare den luftiga planlösningen samt en stilren och enhetlig interiör som är genomgående för hela våningen. På nedre plan erbjuds en social del med kök och vardagsrum i öppen planlösning och utgång till våningens västervända terrass med fantastisk utsikt över himmel, hav och grönskande parkmiljö. Från terrassen finns en grind direkt ut till föreningens gemensamma takterrass. Ovanvåningen bjuder in till en mer privat sfär med plats att möblera dubbelsäng och mer därtill. Här bor man på promenadavstånd till havet och stranden samt med närhet till flertalet caféer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss högst upp i huset och här välkomnas vi in till en trivsam hall som erbjuder bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa.

Vardagsrum:

Vidare in når vi våningens vardagsrum med väldisponerade kvadrat. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa. Här finns det möjlighet att möblera en skön soffgrupp samt ett matbordsmöblemang. Rummet blir den naturliga platsen för såväl avkoppling som umgänge. Ljuset strömmar in ifrån de stora fönsterpartierna och tillsammans med den tilltagna takhöjden skapas en öppen och luftig atmosfär. Härifrån tar vi steget ut till våningens fantastiska terrass i härligt västerläge med en sagolik utsikt och med möjlighet till möblering av valfritt möblemang.

Kök:

Lägenhetens kök är ljust och välplanerat med vita luckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan och kakel i vitt ovanför. Maskinparken består av spis, fläkt och kombinerad kyl och frys. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa.

Sovrum:

En våning upp når vi våningens sovrum med plats att möblera dubbelsäng och tillhörande möblemang utefter önskemål. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i flera garderober. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är ljusa.

Badrum:

Helkaklat badrum med grått klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, dusch och toppmatad tvättmaskin.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1108

Lägenhetsnummer register:

1901

Andel i årsavgift:

0.5277 %

Andel i förening:

0.5277 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vittsjöborg 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1954

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FT, F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 192 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-12-04

Förening

Namn:

Brf Vittsjöborg 3

Organisationsnummer:

769613-1684

Allmänt om föreningen:

Brf Vittsjöborg 3 köpte 2018 fastigheten Malmö Vittsjöborg 3 med adress Limhamnsvägen 10A-C och Ola Hanssonsgatan 9. Fastigheten byggdes år 1954. Föreningen ombildades 2018 och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 110 lägenheter varav 13 upplåts med hyresrätt och resterande med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning AB och föreningens tekniska förvaltning sköts av Lars Hansson i Skåne AB.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns tre tvättstugor att tillgå i husets källare. Dessa är utrustade med totalt 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare, 2 torkskåp och 3 torkrum.
I källaren finns även cykelrum och barnvagnsrum. Miljöhus finns på gården men hushållssoporna slängs i sopnedkast i trapphuset.
Föreningen har en fin öppen gård samt två generösa takterrasser som kan nyttjas fritt för alla medlemmar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett garage med 96 platser, garageplats kostar 660 kr/månad. Det finns även parkeringsplatser på gården som kan hyras till en kostnad om 325 kr/månad. Kontakta föreningen eller Aimo Park som förvaltar platserna.

Boendeparkering finns i området, för mer information se www.malmo.se

Bredband/TV:

TV: Föreningen är ansluten till TV via Tele2, ett grundutbud ingår i avgiften.
Bredband: Föreningen är ansluten till bredband via Sappa, ett obligatorisk tillägg om 90 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

2018 renoverades takterrasserna. Armaturer i trapphus, källare och vind byttes till LED. Nya tvättmaskiner och torkskåp installerades.
2019 köpte föreningen in nya torktumlare och tvättmaskiner. Samma år bytte föreningen entrédörrar och porttelefon.
2019-2020 skedde stambyte av avloppsstammar och vattenstammar, i samband med detta ersattes ytskikten i samtliga badrum.
2020 tecknades gemensamt elavtal.
2021 installerad 12 st laddningsstolpar för elbil i garaget och gemensamt bredband från Sappa. Dessutom fräschades entréerna upp ut- och invändigt med ny ljussättning etc. Termostater har bytts ut.
2022 säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter har installerats och postboxar i entréerna har sats upp.

Målning och uppfräschning av källarplan pågår.

Planerade renoveringar:
Till hösten 2022 planerar föreningen ett byte av yttertak och undersökning ev. installering av solpaneler.

Planerade större renoveringar enligt underhållsplanen ur ekonomisk plan:
Fasadrenovering, renovering av balkonger samt dränering. Det är i dagsläget inte bestämt när detta kommer att utföras.

Se årsredovisningen samt underhållsplanen för mer information.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande

Ekonomi:

Årsavgiften höjdes med 3% 2022-01-01. Föreningen indikerar att de kan ta beslut om att höja avgiften med någon procent årligen.

I dagsläget finns det 13 st hyreslägenheter kvar, en yta i dolda tillgångar alltså som tillkommer föreningens kassa vid framtida försäljningar.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 0,52770000%
Andel årsavgift: 0,52770000%
Andel kapital: 0,00000000%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Föreningen har gemensam el vilket innebär att innehavaren debiteras efter faktiskt förbrukning. Detta kommer på avgiftsavin var tredje månad.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Ett obligatoriskt tillägg om 90 kr/månad tillkommer till avgiften och avser bredband.

Säljaren vill upplysa om att garderoben ingår i köpet.

Enligt föreningen är lägenheten registrerad som 1 rok. Enligt föreningens information är lägenheten 39,6 kvm. Enligt mätbevis är lägenheten uppmätt till 49 kvm.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.