Malmö, Ribersborg
Ernst Ahlgrensgatan 4A
1 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 1 510 kr
Ink. Värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Boarea: 24 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 1
Våning: 5 av 7
Hiss: Ja
 

Perfekt förstaboende med kanonläge invid Ribersborgs havssida!

Högt upp i huset på våning 5 finner vi denna perfekta minivåning där detaljer sparats omsorgsfullt och ytor anpassats väl efter lägenhetens kvadratmeter.
Lägenheten är charmig och ljus med tanke på de stora fönsterna som finns mot föreningen grönskande gård utanför. Här finns en liten hall med dusch till höger och toalett till vänster. Vidare in i lägenheten finns plats för soffgrupp och/eller mindre matbord samt en avskild del som blir en perfekt plats att ställa sängen vid. Vidare in finns den gulliga kokvrån som egentligen har precis vad man behöver i ett litet kök. Spis, kombinerad kyl och frys samt vita köksskåp med tidsenliga snabelhandtag för förvaring.

Trivsam förening med garage samt högst upp i huset finns två takterrasser som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Bastu finns i källaren!

Ett perfekt boende på finfin adress med närheten till city, flera trevliga restauranger och caféer, stranden och havet, centralstationen och högskolan. Om du inte väljer att promenera eller ta cykeln så finns bra kommunikationer runt knuten.

Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Felicia Johansson
0705-11 13 06 felicia.johansson@vaningen.se

Visningar.

Onsdag 17 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss tar vi oss till våning fem och här välkomnas vi in till en trivsam hall med klinkergolv och vita väggar. Här erbjuds bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor och för den som önskar finns det också plats att möblera förvaring- eller hallmöbel.

Dusch och toalett:

På vänster sida finns duschen som är helkaklad med kakel i vitt och klinkergolv i mörkgrått.
Till höger finns toaletten i liknande utförande utrustat med toalett, handfat och spegelskåp för förvaring.

Kök:

Det lilla köket i funkis-stil är charmigt i sitt utförande med spis, kombinerad kyl/frys, rostfri bänkskiva och vita skåp. Fönster ut mot gården finns.

Rum:

Välplanerad och ljus yta där plats finns för det man önskar och behöver. En soffa och mindre matbord samt en avskild plats för säng. Planera helt efter egna önskemål och behov.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

153

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1953

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

F

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 186 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-01-15

Förening

Namn:

Brf Stjärnehus

Organisationsnummer:

769610-2164

E-post adress:

stjarnehus8@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Stjärnehus är en äkta förening som består av 62 lägenheter varav 58 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och förvärvade huset 2005 (äger marken). Huset är uppfört 1953. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och Sekant sköter den tekniska förvaltningen.

Föreningen tillhandahåller två tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare, 2 separata torkrum samt en mangel.
Två takterrasser med möbler och grill som kan bokas. Bastu med jacuzzi och motionscykel i källaren. På vinden finns en gemensam bokhylla, där medlemmarna kan byta böcker med varandra.
Cykelparkering finns mot framsidan i cykelställ samt i källaren.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett garage under huset med 39 platser, kostnad 250 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Det är i dagsläget kö men det brukar gå ganska snabbt att få plats.
I området råder även boendeparkering. För mer info kontakta Malmö stad.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Telenor, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband (fiberoptik) levereras av Bahnhof och ingår i avgiften (hastighet 1000/1000 mbit/s).

Renoveringar:

2020 - Tätning av underliggande garage och ny anläggning av gårdssida. Renovering av samtliga tre hissar.
2018 - Balkongrenovering slutfördes under våren.
2017 - Installation av vattenbehandlingssystem.
2015 - Inspektion av balkonger, lösa felaktiga lagningar togs bort.
2014 - Kollektivt bredband installerades och fjärrvärmecentralen, värmeväxlaren och expansionskärl byttes ut. Vattenförgasare installerades för att förhindra luftbildning i värmesystemet och dess radiatorer. Dessutom gjordes nya planteringar mot framsidan.
2013 - Omläggning av golv på takterrasser samt ny plåtbeklädnad. Samma år bytte alla fönster och balkongdörrar, miljörummet helkaklades och nya portdörrar installerades. Kollektivt elavtal infördes i föreningen och tvätt- samt torktumlare i tvättstugor byttes ut.
2012 - Byttes kall- och varmvattenstammar, avloppstammar relinades, trapphus målades om, barnvagnsrum upprättades och bredbandsuttag installerades i varje lägenhet.
2011 - Byttes belysningsarmatur i trapphus och garage.
2008 - Fasaden fogades delvis om.
2007 - Renovering av balkonger.
2006 - Totalrenovering av bastu med tillhörande jacuzzi i källaren, säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter, postbox installerade i varje port.
2005 - Elstambyte genomfördes och jordfelsbrytare installerades.

Garaget ska renoveras invändigt inom ca två år. Tak- och fasadrenovering ligger ca 10 år fram i tiden.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen höjde årsavgiften med 1% från och med 2022-01-01. Eventuellt kommer man att fortsätta med en årlig höjning om ca 1%.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp (1208:-).
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp (483:-).

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har ett gemensamt elavtal för samtliga medlemmar. Medlemmen debiteras efter faktiskt förbrukning varje kvartal på samma avi som månadsavgiften.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-02-04. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida: http://stjarnehus.se

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Nabo har angett:
Andelstal: 0.67170 %
Bostadsrättsandel: 0,00633 (0,6717% i föreningen)

Föreningen har ett gemensamt elavtal för samtliga medlemmar. Medlemmen debiteras efter faktiskt förbrukning varje kvartal på samma avi som månadsavgiften.

Lägenheten disponerar över ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.