Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ribersborg
Kilian Zollsgatan 27D
2 550 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 773 kr
inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och bredband 1000 Mbit/s.
Boarea: 53 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Högst upp med hiss och gårdsvänd balkong på underbara Ribersborg.

På förträffligt läge högst upp på fjärde våningen finner vi denna tilltalande tvåa, signerad fina femtiotalsdetaljer och en tilltalande interiör. Här erbjuds ett generöst ljusinsläpp genom stora fönster, tidlös parkett och vackra glasinfattade dörrar liksom ett stilrent helkaklat badrum och ett välutrustat kök med trevlig matplats. Addera därtill vida vardagsrumskvadrat med utgång till ljuvlig balkong med blick över såväl välskött gårdsmiljö som över takåsar, samt ett vilsamt sovrum med inbyggd förvaring. Här bor du i fantastiska omgivningar nära havet, parker och city. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Nilsson
0704-15 20 90 alexander.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med snyggt ljust golv som möter klassiskt vitmålade väggar, vilket är ett färgval som genomsyrar hela bostaden för en enhetlig känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och därtill förvaring i två inbyggda garderober med tillhörande överskåp.

Badrum:

Till vänster nås badrummet, som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2009-2013. Havsblått klinkergolv samspelar med vita helkaklade väggar och inredningen består av handfat med vit kommod, spegelskåp, wc samt dusch bakom vikdörrar i klarglas.

Sovrum:

Näst på tur står ett sovrum av god storlek, som med lätthet inrymmer dubbelsäng och tillhörande möblemang. Rummet kännetecknas av vackert ekgolv från 2020 och rikligt med ljusinsläpp ifrån ett stort fönster. Extra bonus med ypperlig förvaring i två inbyggda garderober med överskåp som nyttjar takhöjden maximalt.

Kök:

Vidare finner vi det hemtrevliga köket. Profilerade IKEA-luckor (troligen) i ekfanér samsas med naturfärgat kakel ovanför mörka arbetsytor i laminat, som matchar det stilrena mörka golvet. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd diskmaskin, inbyggd mikro, induktionshäll, ugn samt fläkt. Rymlig matplats invid stort fönster.

Vardagsrum:

Vardagsrummet inviterar genom underbara, glasinfattade pardörrar. Rummets storlek möjliggör möblering med såväl soffa som middasgbord eller ett par sköna fåtöljer. Tidstypisk parkett pryder golvet och ljuset strömmar in från stora fönster i två väderstreck, ackompanjerat av ljusbringande terrassdörr ut mot den östervända balkongens fina miljö. Här ute njuter man av utsikten och av förmiddagssolen när vädret tillåter.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

064

Lägenhetsnummer register:

1304

Andel i förening:

0.65875 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1954

Energideklaration:

Utförd: Beställd

Förening

Namn:

Brf Krageholm 3

Organisationsnummer:

769611-2569

E-post adress:

info@krageholm3.se

Allmänt om föreningen:

Brf Krageholm 3 är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1954 och föreningen köpte fastigheten 2004 som består av 3 bostadshus med adresserna Kilian Zollsgatan 27 A-D, Sergels väg 6 A-B samt Tessins väg 14. I föreningen finns 131 lägenheter med bostadsrätt, 2 hyresrätter och 15 lokaler med hyresrätt varav fyra kommersiella. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvaltningen sköts av NABO.

Det finns fyra tvättstugor i föreningen, två på Kilian Zollsgatan och en på Sergels väg respektive Tessins väg. Varje tvättstuga innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns tillgång till mangel vid eller i varje tvättstuga. Föreningen har en välskött innergård med stor gräsmatta och lekplats. Här finns även tillgång till utemöbler och grill. I föreningen finns ett cykelrum och uppställningsplats för barnvagnar i källaren. Det finns även ett styrelserum samt en festlokal.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 27 garageplatser och 14 parkeringsplatser utomhus för bilar, samt 2 MC-platser i garage. Det är kösystem som gäller. Kostnaden för att hyra är 661 kr/mån för garageplats, 321 kr/mån för utomhusplats och MC-plats kostar 321 kr/mån. Fyra elbilsplatser finns för 811 kr/mån + förbrukad el. Beroende på omsättning beräknas kötiden till ca 1-2 år. För anmälan om köplats eller för mer information kontakta Nabo.

Bredband/TV:

Com Hems/Tele 2 digitala grundutbud för TV ingår i månadsavgiften. Bredband 1 000 Mbit genom Bahnhof ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Utfört underhåll:
2005 relining av avloppsstammar.
2006 rörstambyte gjort i delar av Sergels väg.
2007 nya armaturer och elledningar i hela fastigheten.
2008 tvättstugor ny tvättmaskinsutrustning på Tessins Väg 14, omläggning av tak på Kilian Zollsgatan 27 och staket runt fastigheten sattes upp.
2011 relining av bottenavlopp.
2012 nyinstallation av hissar.
2009-2013: stambyte av samtliga avlopps- och vattenstammar och i samband med detta utfördes renovering av samtliga badrum.
2016 besiktning/översyn av balkonger.
2019 renovering av tvättstugor (2 st) på Kilian Zollsgatan.
2020-21 dränering.
2020-22 tätning av garagetak samt nyanläggning av innergård. Slutbesiktning är är genomförd.
2022 renovering av hiss på Kilian Zollsgatan 27C.
2022 oktober: rengöring, injustering och besiktigning av ventilationen. Ny energideklaration håller på att tas fram.

Planerat underhåll:
Sannolikt under 2023 renovering av balkonger och delvis omfogning av fasad där detta behövs. En testbalkong har renoverats för att man ska få en referensbalkong för en framtida entreprenör att följa.
Man planerar även en översyn av spillvattenledningar.

Ovan väntas att finansieras delvis genom egna likvida medel samt med upptagande av nya lån.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 2 % 2022-04-01. En avgiftshöjning planeras men är ännu inte beslutad då budgeten för 2023 inte är färdigställd.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

I samband med överlåtelsen tas följande avgifter ut:
Överlåtelseavgift 1208 kr (2,5 % av pbb) samt pantsättningsavgift 483 kr (1 % av pbb), båda betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida: www.krageholm3.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-10-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ekonomisk förvaltare Nabo/Mäklarservice har angivit följande andelstal:
Andelstal: 0,65875 %. Bostadsrättsandel: 0,00649 (0,65875 % i föreningen). Andelstal årsavgift har ej angivits.

Tidigare utförd energideklarations värden har utgått, föreningen håller på att ta fram ny energideklaration.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Säljaren upplyser om följande: extra innerdörr finns i källarförrådet (äldre skick) samt att ringklockan är ur funktion.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.