Malmö, Rådmansvången
Rådmansgatan 23C
2 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 664 kr
Inkl. vatten, värme, kabel-TV, bredband och bostadsrättstilläggsförsäkring. Ett obligatoriskt tillägg som avser en administrativ el-avgift tillkommer om 12 kr/månad.
Boarea: 58 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan
 

Renoverad och väldisponerad tvårummare med hiss!

Vi har nu det stora nöjet att få presentera denna attraktiva våning om 58 kvadratmeter fördelat på två rum och kök med genomgående stilsäkra materialval. På andra våningen med hiss från markplan förser denna bostad oss med generösa och härligt ljusa sociala ytor i form av vardagsrum med stora fönsterpartier. Ett totalrenoverat kök som erbjuder en stilsäker inredning i grått, arbetsytor i beige laminat och matplats intill ett trevligt fönsterparti. Ett micro-cementerat badrum utrustat med dusch finns även att tillgå, likaså ett inbjudande sovrum med plats för flertalet möbleringsalternativ. Lägg där till det eminenta cityläget med allt som kan tänkas behövas inom direkt räckhåll. Även perfekt för pendlaren med Citytunneln alldeles utanför dörren! Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Jellhede
0729-69 69 60 alexander.jellhede@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 13 December
18:10 - 18:40
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

På andra våningen bjuder hallen in med nyrenoverade ytskikt i form av snyggt parkettgolv som samspelar med beiga väggar, vilket är ett tema som löper vidare i såväl kök som vardagsrum samt sovrum. Direkt på höger hand hand finns två inbyggda garderober samt två väggskåp för optimal förvaring av klädesplagg, skor och annat diverse.

Kök:

Det smakfullt renoverade köket är placerat direkt till vänster från hallen. Här förser en tidlös inredning från IKEA oss med god förvaring bakom släta luckor i grått, som möter väggplatta i ljus betongmönstrad laminat ovanför väl tilltagna arbetsytor. Maskinparken består av integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, vinkyl, induktionshäll, varmluftsugn i svart & rostfritt samt integrerad köksfläkt.

Vardagsrum:

Vidare in briljerar det rymliga vardagsrummet där ljuset strömmar in från väl tilltaget fönsterparti mot den lummiga gården. Lättmöblerade ytor förser oss med samma enhetliga ytskikt i form av parkettgolv och beiga väggar. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffa och matbord om man så önskar.

Sovrum:

Näst på tur har vi bostadens inbjudande sovrum med generösa ytor som erbjuder plats för både dubbelsäng och extra förvaringsmöbel. På golvet ligger en mysig grå heltäckningsmatta. Beiga väggar och snygg akustikpanel på en av väggarna.

Badrum:

I anslutning till hallen är även badrummet placerat som micro-cementerades 2022. Här finns WC, handfat med kommod, spegel och dusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

82

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 142 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-05-04

Förening

Namn:

HSB Brf Pildammen

Organisationsnummer:

746000-5585

E-post adress:

brf@pildammen.se

Allmänt om föreningen:

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheten Kaplanen 2. Byggnaderna ritades av Malmöarkitekten Torsten Roos och färdigställdes år 1944. Huset är beläget på adresserna Rådmansgatan 23A-F samt Smedjegatan 21A-C. Föreningen består av 111 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen äger marken (Friköptes från Malmö stad i November 2021)OVK samt ventialations-rensning. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Gemensamhetsutrymmen:
En mycket trevlig och skyddad gemensam innergård med pergola, grillplats, källsortering samt en gemensam örtträdgård och äppelträd. Cykelförråd i källaren samt cykelställ på innergården. Tre renoverade tvättstugor finns i föreningen. Samtliga har tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt mangel. Gemensamhetslokal som kan användas för möten, fester eller övernattning finns att hyra till en kostnad om 250 kr. Hobbyrum finns för den som önskar snickra, samt bastu finns att hyra till en kostnad om 250 kr/år.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området, för mer information se www.malmo.se. Möjlighet finns även att hyra p-plats via P-Malmö i närområdet.

Bredband/TV:

Kabel-TV finns via ComHem, basutbud ingår. Bredband finns indraget från Ownit 1000 mbit. Detta ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

1993-1994: Tappvattenstammar och el-stammar byttes.
2003: Renovering av tak.
2008: Renovering bastu.
2009: Ny miljöstation.
2010: Underhåll av trappuppgångar, nytt föreningskontor, renovering tvättstuga.
2011: Spolning samt filmat avloppsstammarna. Inget större renoveringsbehov förelåg.
2012: Nytt porttelefonsystem och nyckelsystem med taggar.
2013: Komplettering av grönytor med nya växter och träd.
2014: Byte av alla fönster till moderna treglasfönster samt uppdatering av undercentralen (värme och vatten) med ny reglercentral.
2015: Relining av en avloppstam på Smedjegatan 21C.
2017: Relining av sex avloppsstammar på Rådmansgatan 23D-F.
2018: Nytt låssystem till gården, omfogning av skorstenar samt inplåtning av skorstenskronorna.
2018: Renovering av skorstenarna på taket.
2022: OVK samt ventilations-rensning
2022: Hissbyte på Rådmansgatan 23 D-F planeras till hösten 2022.

Kommande renoveringar:
Relining är planerat för 2023.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Föreningen planerar att höja avgiften med 4% från och med 2023-01-01.
Avgifterna höjdes med 2% den 1/1-2022.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Elen debiteras efter faktisk förbrukning med en månads eftersläpning. Vid överlåtelse debiteras säljaren sin slutavräkning.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg via Folksam. Separat hemförsäkring behöver tecknas av medlemmen. Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-11-22. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För mer info se: www.pildammen.se

Allmänt om lägenheten

Bostadsinnehavaren disponerar ett vinds- samt källarförråd.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel av årsavgift: 0,90014%. Andel insats: 0,90014%.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Elen debiteras efter faktisk förbrukning med en månads eftersläpning. Vid överlåtelse debiteras säljaren sin slutavräkning.

I hallen står 2 förvaringsskåp och 1 förvaringsskåp i vardagsrummet som stannar kvar.

Omgivning

Allmänt om området:

Där Davidshall, Rådmansvången och Lugnet möts hittar vi Triangeln. Vi befinner oss mitt i Malmö City; en naturlig samlingsplats med sitt hotell och shoppingcentrum i blickfånget. Beläget vid den södra änden av "gågatan" utgör Triangeln en utgångspunkt för shoppingsugna som kan vandra ända upp till Stortorget härifrån.

Utöver själva Triangelkvarteret har även kvarteren runtomkring kommit att kallas Triangeln, eller "Triangelen" som Malmöiten säger. Ursprungligen var det en triangelformad spårvagnsrefug som gav området sitt namn. Den togs bort 1936 men namnet lever kvar. Korsningen har dock varit viktig mycket längre än så. Ända sedan 1600-talet kan vi se den på kartor och den är förmodligen ännu äldre.

Den dominerande byggnaden är det 22 våningar höga hotellet som kom till efter hetsiga debatter 1989. Hotellets lobby och restaurang ligger inglasat på markplan och ursprungligen skulle glaset även täcka Södra Förstadsgatan, men protester satte stopp för den planen. Numera njuter vi av shopping och restauranger i ett renoverat köpcentrum som kompletterar gågatans affärsmyller.

2010 blev Triangeln en tågstation längs med den nybyggda citytunneln. Det bidrog till områdets stigande popularitet, då besökare inte längre behövde stiga av på centralen utan kunde ta tåget rakt in i Malmös hjärta.

Området är även hem åt flera kulturinstitutioner såsom Malmö Opera, Malmö Konsthall, Sankt Johanneskyrkan samt stadshuset. Stadsbiblioteket, Simhallsbadet och sjukhusområdet finns också i närheten. Flera förskolor, gymnasieskolor och höga utbildningar finns vid Triangeln, varav Tandvårdshögskolan, eller "käftis" som den också kallas, kanske sticker ut allra mest.

Utöver närheten till Malmös bästa pendling, största shoppingutbud och förnämlig närservice får du som bor vid Triangeln nära till den grönskande Pildammsparken och Möllevångens stråk. Ett perfekt läge för dig som vill komma nära allt som Malmö kan erbjuda!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.