Malmö, Pildammarna
Falkmansgatan 3A
2 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 123 kr
inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg, tv och bredband. El debiteras och tillkommer på avgiften efter faktiskt förbrukning.
Boarea: 57 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 8
Hiss: Ja
 

Topprenoverad tvåa vid Pildammsparken med stor balkong!

Äntligen erbjuds en av de populära tvåorna i Brf Roxen! Med stor balkong och fri utsikt, precis intill Pildammsparken, finner vi nu denna tilltalande tvåa med förbättrad planlösning. Lägenheten är nyrenoverad och erbjuder en välplanerad planlösning med stilrent och modernt kök, stort vardagsrum med utgång till den stora balkongen och ett sovrum i bra storlek. Lägenheten är belägen i obelånade Brf Roxen som förvaltas av HSB och har välskötta fastigheter samt en av områdets största och finaste innergårdar! I föreningen finns även tillgång till garageplats eller parkeringsplats direkt då det i nuläget finns lediga platser.

På Falkmansgatan bor du med närhet till såväl Pildammsparken med perfekta promenadstråk och mängder av grönska som bekvämligheter med Triangelns shoppingcentrum och kommunikationer via citytunneln! Välkommen på visning!

Visningar.

Söndag 2 Oktober
11:00 - 11:30
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Allmänt om interiören:

Välplanerad bostad om två rum och kök med renoveringar gjorda under 2020/2021. Vi renoveringen så ändrades planlösningen så att det är tillgång till klädkammaren från sovrummet istället för hallen och så att badrummet även fick plats med en tvättpelare. Lägenheten har genomgående ett ljust och vackert parkettgolv och vitmålade väggar. Köket och badrummet stod klara 2021 och är vackert renoverade och har alla de bekvämligheter som du kan önska. Välkommen på visning!

Hall:

Ljus hall med plats till förvaringsmöbel och avhängning.

Kök:

Modernt Marbodalkök där färger och materialval samspelar väl och skapar en stilren känsla. Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsyta och du finner här alla de bekvämligheter du kan önska i form av vitvaror. Mellan de vita över- och underskåpen sitter ett snyggt klinkers i gråmelerad färg och denna kombineras snyggt med en köksbänk i samma nyanser. I köket ligger ett ljust parkettgolv och väggarna är vita.

Badrum:

Nyrenoverat badrum som byggts ut och blivit större så att det skulle bli mer yta och även få plats en tvättpelare. Badrummet är i helkaklat utförande och går neutrala färger med grått golv och vita väggar. Badrummet är försett med en fin vask med kommod, spegelskåp, wc-stol, handdukstork och en duschhörna med vikbara glasväggar. I taket sitter effektfulla spotlights som är dimbara.

Sovrum:

Stort tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Här har du även en rymlig klädkammare/förråd som du kan nyttja.

Vardagsrum:

Vardagsrummet agerar bostadens mittpunkt och erbjuder flera olika sätt att möblera då här finns yta till både soffgrupp och matbord om man önskar detta. I vardagsrummet ger stora fönsterpartier ett härligt ljus och från vardagsrummet når vi den stora balkongen som har utsikt mot föreningens innergård.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Flexibelt

Lägenhetsnummer förening:

52

Andel i årsavgift:

0.3755 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lorensborg 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1958

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Ventilationsbesiktning:

Godkänd

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 98 kWh/m²/år
Energiklass: D
Utförd
Datum: 2018-09-21

Förening

Namn:

HSB Brf Roxen

Organisationsnummer:

746000-5825

E-post adress:

info@brfroxen.se

Allmänt om föreningen:

HSB BRF Roxen bildades när fastigheten byggdes och består av 171 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 13 lokaler i föreningen. Byggnaden är uppförd år 1958.
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Marken upplåts med tomträtt. Tomträttavsgälden är omförhandlad 2020-01-01 och löper på 10 års avtal.

Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och hushållen debiteras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

I föreningen finns tvättstugor placerade i entréplan. Vardera tvättstuga består av 2-3 tvättmaskiner, 1-2 torktumlare, 1 torkrum eller torkskåp samt 1 mangel.
I föreningen finns ett hobbyrum bastu, festlokal och cykelförråd samt cykelrum på Falkmansgatan 3. Ett motionsrum finns på Falkmansgatan 7.

Stor grönskande innergård med fria grönytor samt en trevlig uteplats med pergola. Lekplats och grillmöjligheter.

Äger föreningen marken:

Tomträtt

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 60 st parkeringsplatser som går att hyra för en kostnad om ca 95 kr/månad, 60 garageplatser i underjordsgarage som går att hyra för ca 240 kr/månad samt 31 st garageplatser i markplan som går att hyra för en kostnad om ca 290 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. Kösystem tillämpas. I nuläget finns det lediga garageplatser och lediga parkeringsplatser (kontrollerat med föreningens vicevärd 2022-08-24)

Bredband/TV:

Tv via ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband via Bahnhof 1000/1000 ingår i avgiften

Renoveringar:

HSB Roxen följer en underhållsplan som sträcker sig över 20 år.
Ombyggnad av värmecentralerna har skett för att trygga uppvärmningen av byggnaderna och samtidigt spara pengar.
De stora tvättstugorna har renoverats och blev klara hösten 2009.
Byte av tappvattenstammar är gjort.
2014-2015 Relining av avloppsstammar.
2014-2015 Hustaken inklusive balkongtaken.
2014-2015 Betongpelare, fönsterbleck, franska partier, sockeln mot Falkmansgatan 3, källarnedgång, garage och diverse arbete på Falkmansgatan.
2014-2015 Komplettering av trädgården.
2014-2015 Fällning av träden mot skolan.
2014-2015 Brandskyddskontroll.
2014-2015 Trädgårdsbänkar och bord.
2014-2015 Kameraövervakning i miljörummet.
2016 Införande av gemensamhetsel, upprustning av fritidslokal. Ny belysning, ny armatur i samtliga cykelkällare och förråd.
2017-2018 Alla fönster justerade med nya lister och nya gångjärn. Nya brandsläckare.
2018 Norrfasaden renoverades.
2019-2020 Yttre målning Falkmansgatan 1. Målning fasader kortsida Falkmansgatan 5 och . Golv källarförråd. Målning skärmtak Falkmansgatan 3. Nya säkerhetsdörrar källarförråd Falkmansgatan 3B, 5B och 7B.
2021 Installation av solceller.
2021 Hisslinor besiktigade och detta görs varje år.
Kommande renoveringar:
2021 Garageport underhålls och servas varje år.


2022-2023 Membranisolering, miljöhus, cykelhus, hårdgjorda ytor och trädgård
2023-2024 Radiatorer och skyltfönster

Under den kommande 5-årsperioden kommer vi att utföra det stora arbetet med vår yttre miljö. Garagetak, miljöhus, cykelparkering, trädgården, plattläggning och torget ingår i det arbetet.

Åtgärderna i planen är preliminära och kan flyttas fram eller tidigareläggas beroende på bedömningar i den årliga besiktningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 2,5% den 1 april 2021. Föreningen räknar med att avgiftsförändringar om ca 1 - 2,5% om året inom de närmaste 5 åren.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1691 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

725 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se även föreningens hemsida: www.brfroxen.se

Allmänt om lägenheten

Andelstal insats: 0,37550 %.
Lägenheten disponerar ett förråd i källarplan.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.